Akkuş GÜNEŞ Panelleri Kuracak

Akkuş GÜNEŞ Panelleri Kuracak

Akkuş Belediyesi, tükettiği elektrik enerjisini karşılamak amacıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak kendi enerjisini üretmek için ilçenin Gökçebayır mahallesindeki 13 bin metrekarelik alana 2 bin 700 adet panel kullanılarak güneş enerjisi santrali k

Akkuş Belediyesi Güneş Panelleri ihalesi yapıyor

24181Akkuş Belediyesi, tükettiği elektrik enerjisini karşılamak amacıyla Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurarak kendi enerjisini üretmek için ilçenin Gökçebayır mahallesindeki 13 bin metrekarelik alana 2 bin 700 adet panel kullanılarak güneş enerjisi santrali kurulumu için ihaleye çıktı. 

 

2021 yılının nisan ayında yapımı tamamlanması planlanan proje ile Akkuş Belediyesi hem kendi enerjisini üretip ihtiyacını karşılayacak hem de üretilen ihtiyaç fazlası enerji ile belediyeye ek gelir sağlamış olacak. 

 

Akkuş Yenilenebilir Enerji Kaynakları Açısından Çok Zengin

 

Akkuş’ta Hidroelektrik santralinin üretime devam ettiğini, rüzgâr enerji santralinin önümüzdeki ay üretime başlayacağını hatırlatan Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, güneş enerjisi santralinin de Akkuş Belediyesi tarafından hayata geçirileceğini söyledi.

 

Yenilenebilir enerji kaynakları açısından Akkuş’un son derece verimli olduğunu ifade eden Başkan Demirci, “Doğaya zarar vermeyen, doğa dostu enerji üretimi konusunda Akkuş'umuz bir merkez olacak demiştik. Hidroelektrik santrali, rüzgâr enerji santrali derken şimdi de Akkuş Belediyesi olarak yenilenebilir enerjiden istifade etmek ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak amacıyla güneş enerjisi santrali kurulumu için ihaleye çıktık.

 

İlçemizin Gökçebayırmahallesindeki 13 bin metrekarelik alana 653,4 kWp (594 kWe) gücünde fotovoltaik güneş paneli kapasitesine sahip şebeke bağlantılı güneş enerjisi santralini kuracağız. 2021 yılının nisan ayında ilk enerjiyi üretmeyi hedefliyoruz.

 

Bu projeyle kendi enerjimizi üreterek çok ciddi şekilde tasarruf elde edip, ihtiyaç fazlası enerjiyle de ek gelir sağlamış olacağız. Akkuş’umuza hayırlı olsun” dedi.

 

Güneş Enerji Santrali yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek ve teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacak. 

İhaleye son teklif verme  ttarihi 20.10.2020 saat 10:00 olarak açıklanırken sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılacak ve proje 180 gün içerisinde tamamlanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.