OSKİ Ödemesi İnternet’ten Yapılıyor

OSKİ Ödemesi İnternet’ten Yapılıyor

OSKİ Ödemesi İnternet’ten Yapılıyor

OSKİ’DEN ABONELERİNE ONLİNE ÖDEME KOLAYLIĞI

 23859

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) su faturalarında “Oku ve Öde” uygulamasını hayata geçirdi. Aboneler, yeni uygulama sayesinde sayaçlarını kendileri okuyup faturalarını internet üzerinden ödeyebilecek.

 

OKU VE ÖDE SİSTEMİ HİZMETE GİRDİ

 

OSKİ Genel Müdürlüğü, teknolojinin güncel gelişmelerini takip ederek abonelerine kolaylık sağlayacak bir sistemi daha hayata geçirdi. Uygulamayla ilgili bir açıklama yapan Genel Müdür Fatih Yürük, “Abonelerin su sayaçları, OSKİ’ye bağlı sayaç okuma personelleri tarafından belirli sürelerle okunarak faturalandırılmaktadır. Bu okuma sürecinde evinde olmayan, kapısı kilitli ve herhangi bir sebep ile su sayaçları okunamayan aboneler, su sayaçları üzerinde bulunan son endeks rakamını alarak OSKİ’nin şube müdürlüklerine başvuru yapmakta ve su borçlarını okumaktaydı. Herhangi bir sebeple su sayaçları okunamayan aboneler, yeni uygulamaya başladığımız sistem sayesinde sayaçlardaki son endeksi okuyup, OSKİ web sitesi üzerinden borçlarını kolayca ödeyebilecek” dedi. 

 

OKU VE ÖDE”YLE İŞLEMLER DAHA KOLAY

 

Faturaların OSKİ’nin kurumsal web sitesi üzerinden rahatlıkla ödenebileceğini vurgulayan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, “www.oski.gov.tr adresine giren abonelerimizin internet şube butonu üzerinden “OKU ve ÖDE” seçeneğine tıklamaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra abone numarasının girilmesi gereken alana ilgili abone numarası girilir ve karşımıza bir bilgi ekranı çıkar. Abone sayacının üstündeki son endeks rakamı (tüketilen su miktarı) bu menü üzerinden tıklanarak, anlık su borcu internet üzerinden ödenebilir. Böylece su saati okunamayan aboneler, geliştirilen sistem sayesinde şubelere gelmeden su borçlarını ödeyebilmektedir” diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.