BU CİSMİN SIFATINI SİZ KOYUN

BU CİSMİN SIFATINI SİZ KOYUN

BU CİSMİN SIFATINI SİZ KOYUN

            BU CİSMİN SIFATINI SİZ KOYUN

 

ABDULLAH AYDIN

[email protected]

 

Hiç işi kalmamış olmalı ki, AKP’nin eski yöneticisi olduğu söylenen bir cisim, Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyetine savaş açmış durumda.

 

Cismin iddia ve hedefleri oldukça ilginç. “Cumhuriyeti Atatürk kurmadı, Meclis kurdu” derken, cehalet ve kastını sergiliyor.

 

 Böyle büyük işler elbette bir kişinin üstesinden geleceği kadar kolay değildir. Ancak Ulusal Kurtuluş Mücadelesine, Cumhuriyetin kuruluşuna kimin önderlik ettiğini, Meclisi kimin yönlendirdiğini söylemekten neden kaçınıyor.

 

“Biz yeni bir Devlet kuracağız ve kurucusu da Tayyib Erdoğan olacak” diyor. Yani Türkiye Cumhuriyetinin üstüne bir sünger çekerek, küstahlık ve Cumhuriyet düşmanlığı kusuyor.

 

Atatürk’ün, Ulusal Mücadelenin ve Cumhuriyetin bu cismi neden rahatsız ettiğini soralım:

Ayağına çarık, ekmeğine katık, tüfeğine mermi bulamayan bir Ulusun Dünya Emperyalizmine karşı direnişinin, bağımsızlığını kan ve can vererek elde etmesinin, ezilen ve sömürülen uluslara ışık yakmasının neresi seni rahatsız ediyor?

 

Padişahlığın yıkılmasına, Halifeliğin kaldırılmasına mı üzülüyorsun?

 

“Bağımsızlık benim karakterimdir”,”Yurtta barış, Dünya’da barış” sözleri mi beynini sulandırıyor, bulandırıyor?

 

Cumhuriyet Devrimleri, Medeni Kanun, Kadın hakları mı battı sana?

 

Bütün yokluklara rağmen kurulan onlarca Fabrika, döşenen Demiryolları, Türk aydınlanmasının ışığı olan Köy Enstitüleri mi ürküttü seni?

 

Demokrasi, özgürlükler, İnsan Hakları ve Hukuk Devleti mi seni korkutuyor? (Kalmadı ya)

 

Böyle şekilsiz bir cimsin T.C. vatandaşı olması insanın içini karartıyor ve geleceğe ait umutlarımızı gölgeliyor. Bu şekilsizin kimlik benzerliğimizden üzüntü duyuyorum.

 

Güzel Türkçemiz ve sokak kültürümüz, toplumsal ve kişisel olumsuzlukların da peşini bırakmamış, onları da dil zenginliği içine alarak benzetmelerde ve tanımlamalarda kullanmıştır.

 

Bu tür varlıklar nasıl isimlendirilmesi gerekir; doğrusu oldukça zor bir iş. İpe­ – sapa gelmez, mantık ve gerçek dışı istekler ve eylemlerde bulunanlar, biraz da önemsenmeyerek adlandırılırlar. Neler denmez ki bu acayiplere: Gerzek desen, zevzek desen, meczup desen, müptezel desen, zırtlak desen, densiz desen hepsi de yakışır. Çünkü bu öneri ve söylem, aklın ve mantığın dışında bir davranış.

 

Bu söylem, bu istekler beynin bir köşesinde saklı tutulan bir düşüncenin dışa vurmasıdır ve Türkiye Cumhuriyetinin geleceğini tehdit etmektedir. Bu cisme ilk dersi mensubu olduğu AKP vermelidir. Siyaset sahnemizde bu tür sapıklıkların varlığı, ülkemizin geleceğini meçhule doğru sürüklemektedir. Derhal ülke siyaset sahnesinden silinip atılmalıdır.

 

Ülke siyaset ve yönetiminde bu tür anormal varlıklara yer olmamalıdır. Varlıkları siyasetimizi çöplüğe dönüştürecek, Cumhuriyet ilke, hedef ve kazanımları heba olacaktır. Bu ulus, ruhunda ‘Ulusal Bağımsızlık mücadelesini’ bir kez daha yoğurup harmanlamalıdır. Gidişat hiç de iyi görünmüyorr.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.