Mazeret Açıklaması Yapacakmısınız

Mazeret Açıklaması Yapacakmısınız

Vali İrfan BALKANLIOĞLU VE Engin TEKİNTAŞ AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA... 19 Mayıs 1919’da Türk Milletinin kaderini değiştiren ve kahramanlık destanı yazan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Ordu’da saygısızlık diz boyu. 19 Mayıs Atatük’ü Anma Gençlik ve

Vali İrfan BALKANLIOĞLU VE Engin TEKİNTAŞ AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA...

Mazeret Açıklaması Yapacakmısınız

19 Mayıs 1919’da Türk Milletinin kaderini değiştiren ve kahramanlık destanı yazan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Ordu’da saygısızlık diz boyu.

19 Mayıs Atatük’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu katılmazken, göndere bayrak çeken izcinin laubali bir şekilde sakız çiğnemesi de sinirleri gerdi.

Törenin bitmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ve parti üyeleri yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdi. Laubali bir şekilde sakız çiğneyerek bayrağı göndere çeken izci grubuna tepki gösteren CHP’liler, Spor İl Müdürü Mustafa Genç’e de bu saygısızlığın nedenini sordular.

Başkan Şahin: “Atatürk’ü silemeyeceksiniz”
Olaylara ilişkin açıklama yapan CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, “Şimdi Ulusal bir bayramımız olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında herhalde çon önemli işleri vardı ki Vali tören alanına gelmedi. Spor İl Müdürlüğü nezdinde kutlanan19 Mayıs’ta o kadar ciddiyetsizlik var ki inanılacak gibi değil. Tören sırasında bayrak göndere çekiliyor ve adam ağzında sakızla bunu yapıyor. Bayrak bizim herşeyimiz. Bu kadar ciddiyetsizlik, duyarsızlık olamaz. Bayrak çekilirken sakız çiğnemeye birde cevap veriyorlar. Bu ülkede Atatük’ü dün olduğu gibi bugünde yaşatacağız. Bu kadar ciddiyetsiz bir töreni ben ilk kez görüyorum. Biz az olabiliriz ama bu ülkenin Atatürk sevgisini hiç kimse silemeyecek. Hepimizin bayramı kutlu olsun.” Dedi.

Başkan Kemal: “19 Mayıs’ta nerdeydiniz?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal’de , dün gerçekleşen 19 Mayıs törenine katılmayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a tepki gösterdi. Başkan Kemal, “Bu bayrağı göğsümüz kabararak dalgalandırmamızı sağlayanların önünde saygıyla eğiliyoruz” diyen Kemal, Çelenk sunma töreninde bayrağı göndere çeken kişinin sakız çiğnemesine de tepki göstererek, “bunun adı vurdumduymazlık” diye konuştu.
Evinin yanındaki törene katılmadı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz il dışında olduğundan törene katılmazken, tören alanı ile evinin arasında kısa bir mesafe olmasına rağmen Vali Balkanlıoğlu da katılmadı. Balkanlıoğlu aynı saatlerde sosyal medya hesabından evinin bahçesinden canlı yayın yaptı.

AK Parti’nin seçim müziği
Tören alanında yaşanan olaylardan sonra Atatürk Spor salonunda devam eden kutlamalarda AK Parti tarafından seçim müziği olarak kullanılan Diriliş Ertuğrul filminin jenerik müziği kullanıldı. 

CHP’den ikinci tören
Spor İl Müdürlüğü töreninin ardından tören yönetmeliğine göre CHP Ordu İl Teşkilatı, daha sonra ayrı bir tören yaparak saygı duruşu ve istiklal marşının ardından anıta çelenk koydular. 

Soner Özdemir/Ordu Hayat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum