Baş:Amaç İdare ve Mükellef Uyumu

Baş:Amaç İdare ve Mükellef Uyumu

Bahadır BAŞ; “28.sini kutladığımız Vergi Haftası'nın amacı, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının mükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilin

Bahadır BAŞ açıklamasında vergi haftasının önemini vurguladi. 

Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır BAŞ bugün başlayacak olan 28'nci vergi haftası ile ilgili açıklama yaptı. 
 
Bahadır BAŞ; “28.sini kutladığımız Vergi Haftası'nın amacı, vatandaşlarımızın vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının arttırılması, toplumda ve özellikle yarının osmmo-109_1024.jpgmükellefleri ya da ülkenin yöneticileri olacak çocuklarımızda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vatandaşlarımızın vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması ve idare ile mükellef ilişkilerinin uyumlu bir hale getirilmesi çalışmasıdır.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün yıllar önce söylediği  “vatandaşın hazineye karşı mükellefiyetinin en önemli vazifesi olduğunu anlatmak için yorulmamak lazım” ifadesinde olduğu gibi Vergi Haftası verginin öneminin toplumun tüm kesimlerine anlatılması çalışmasıdır. 
 
Ordu Defterdarlığı özellikle son yıllarda düzenlediği “Vergi Haftası” etkinlikleri ile vatandaşta vergi bilincinin yaratılmasında, verginin kamuoyuna anlatılmasında önemli bir görev üstlenmiştir. Ve bunu başarı ile yerine getirmektedir. Bu çalışmaları hazırlayan ve emeği geçen herkese bu duyarlı davranışları için ayrıca teşekkür ediyoruz. 
 
Ordu Mali Müşavirler Odası olarak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki. Vergi yükümlülüğü Anayasal bir yükümlülüktür.  
 
"Herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür." Vergi yükünün Adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır.(Anayasa Mad.73) Anayasamız herkesi mali gücüne göre Vergi ödemeye mecbur tutuyor. Bununla da yetinmiyor, Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının amacıdır  diye tarif ediyor. 
 
Başka bir ifade ile Vergiyi adaletli ve dengeli salın diyor. Bu hüküm aynı zamanda Kanun önünde eşit olunacağını, hiçbir kişiye, zümreye, ayrıcalık tanınmayacağını hükme bağlamıştır. (Anayasa Mad.10)
 
Vergi Haftası etkinliklerinde; idare mükellef ilişkilerini ne derece uyumlu hale getirebilirsek ve toplanan vergilerin devletin dolayısıyla vatandaşın temel ihtiyaçları için harcandığını, uygulamalarda da göstererek mükellefe anlatabilirsek, devlet tek ve en önemli finansman kaynağı vergiyi, daha rahat tahsil etme imkânına kavuşacaktır.
 
MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI OLARAK VERGİNİN TARHINDAN, TAHAKKUNA butün aşamalarinda varız. Bu işlemleri yaparken YETMİŞSEKİZ MİLYONUN SORUMLULUĞUNU taşiyoruz.
Bu sorumluluk bilinci ile beyannameleri hazirliyor, mükellef ile idare arasinda  köprü görevi üstleniyoruz.
Vergi bilincinin oluşmasinda meslek mensuplarının rolü ve etkisi önemlidir. 
 
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak vergi haftası etkinliklerinin, mükelleflerin faaliyetlerinin kayıt altına alınmasına, belge düzenin yerleşmesine, okullarda yapılacak etkinliklerle bilinçli vergi mükellefi yetiştirilmesine ve kayıt dışı ekonominin azaltılmasına katkı yapmasını diliyoruz.
 
Vergi haftasının; Maliye Teşkilatına, Meslek Mensuplarımıza, Mükelleflerimize ve Tüm Vatandaşlarımıza, faydalı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.