AKP Hukuku Yok Sayıyor

AKP Hukuku Yok Sayıyor

“Demokrasiyi kişi ve kurumlar , kendilerine göre tanımlayamazlar. Yani “çoğunluk” hakkı her istediğini yapabilmek değildir. AKP iktidarı şuan mecliste bulduğu çoğunluk ile her istediğini yapıyor. Bu hukuksuzluğa karşı gelerek karanlığa teslim olmayacağız

Ordu Demokrasi Platformu (ORDEP) son günlerde yapılan operasyonları “freni patlamış kamyona” benzeterek, “korkmuyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

AKP Hukuku Yok Sayıyor

Ordu Demokrasi Platformu (ORDEP) adına açıklama yapan Haluk Türkmen, “Dergiler, gazeteler, televizyonlar kapatıldı; gazeteciler gözaltına alındı, tutuklandı. Aydınlar, yazarlar tutuklandı. Yetmedi milletvekilleri tutuklandı. Bu uygulamalar baskı ve şiddetin oranını artırarak diktatörlüğü inşa etmeye yöneliktir. Kişilerin, partilerin görüşlerine katılmayabilirsiniz. Seçilmişlerin ancak seçimlerle görevden alınması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizin Ortadoğu bataklığına girmemesi, karanlığa teslim olmaması için mücadelemizi her gün daha fazla vererek büyüteceğiz” dedi. 

“AKP hukuku yok sayıyor” 

Türkmen son olarak açıklamasında şunları söyledi: “Demokrasiyi kişi ve kurumlar , kendilerine göre tanımlayamazlar. Yani “çoğunluk” hakkı her istediğini yapabilmek değildir. AKP iktidarı şuan mecliste bulduğu çoğunluk ile her istediğini yapıyor. Bu hukuksuzluğa karşı gelerek karanlığa teslim olmayacağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.