Hey Vekiller, ODÜ EA Üroloji Yine Başardı

Hey Vekiller, ODÜ EA Üroloji Yine Başardı

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Üroloji kliniğinde böbrek çıkım darlığı olarak bilinen UPJ cerrahisi, laporoskopik yöntemle tedavi edildi. Nadir klinikler tarafından laporoskopik yöntemle yapılan bu ameliyat, Üniversitemiz hastanesinin doktor

ODÜ TIP'ın Hastahanesinin  

Temeli Ne Zaman Atılacak !?


Hey Vekiller,

ODÜ EA Üroloji Yine Başardı 

23699

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Üroloji kliniğinde böbrek çıkım darlığı olarak bilinen UPJ cerrahisi, laporoskopik yöntemle tedavi edildi.

Nadir klinikler tarafından laporoskopik yöntemle yapılan bu ameliyat, Üniversitemiz hastanesinin doktorları tarafından tedavi edildi.
 
Ordu Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından yapılan açıklamada “Ureteropelvik darlık olarak adlandırılan bu hastalık sıklıkla yan ağrısı ve farkına varılmadığında böbrek kaybı ile sonuçlanmaktadır.
 
Bu nedenle ciddiye alınması gereken önemli bir hastalıktır.
 
Sıklıkla açık cerrahi yöntemi ile yapılmaktadır ve hastanın normal yaşama dönmesi haftaları almaktadır.
 
Biz kliniğimizde bu işlemi uzun zamandır laporoskopik yöntemle yapıyoruz ve hastalar 2-3 gün içinde hastaneden taburcu edilmekte ve birkaç gün içinde isterlerse işlerine dönebilmektedirler.”denildi.
23700
Ameliyatı yapılan hastanın durumu hakkında yapılan açıklamada, “Son ameliyatı yapılan D.A. adlı hasta bize dış merkezden başvurdu. O hastanedeki doktor kendisine İstanbul ya da Ankara’ya gitmesini ve bu ameliyatın burada yapılmadığını söylemişti.
 
Ancak hasta, bizim kliniğimizde ameliyat olan başka bir hasta tarafından bize yönlendirilmişti.
 
Ameliyat,  laporoskopik olarak yapıldı ve hasta üçüncü gün taburcu edildi ” denildi.
 
Ayrıca Ordu halkının ürolojik sorunları ile ilgili başka bir ile sevk edildiklerinde üniversite hastanemize başvurmadan karar vermemeleri gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.