DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ ORDU'DA YAPILDI

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ ORDU'DA YAPILDI

"El ele, omuz omuza bizlere ve milli irademize sahip çıktınız. Bugün size hitap edebilme şansını yakalamışsak bunu sizlere borçluyuz" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce bile Ordulular bu kalabalığı oluşturmaya başlamışla

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ ORDU'DA YAPILDI
 
15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde başlatılan 'Demokrasi Nöbetleri'nin sonuncusu olan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" Ordu'da da gerçekleştirildi.
 
Ordu Valiliği Sitesinin Haberini yayınlıyoruz...  
http://ordu.gov.tr/demokrasi-ve-sehitler-mitingi-orduda-yapildi
 
23654Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanında halka hitaben yaptığı konuşmada, "Demokrasi kahramanı görmek isteyen dünyanın bütün ülkelerine sesleniyoruz.
 
Gerçek demokrasi kahramanı görmek isteyen Türkiye'ye,  Ordu'ya gelecek, bu meydanı, bu meydandaki kahramanları görecek. Bu millet yüzyıllar boyunca dünyaya hep kahramanlığın nasıl olduğunu, kahramanlık destanının nasıl yazıldığını sayısız kereler gösterdi. Türk milletinin tarihleri bunun örnekleriyle doludur.  
 
Bu milletin zamanı ve yeri geldiğinde istiklalini, bağımsızlığını, ülkesinin bütünlüğünü korumak için neler yapabileceğini gösteren Çanakkale destanını unutmuş olacaklar ki, 15 Temmuz gecesi bu millete bir kez daha destan yazmak zorunda bıraktılar.
 
Herkes çok iyi bilsin ki;  bu milletin gülen yüzüne, vakur duruşuna, merhametine bakarak biz bu toprakları ezer geçeriz, çiğner geçeriz diyenler varsa, 15 Temmuz'da bir kez daha milletimiz ne pahasına olursa olsun taviz vermeyeceğini göstermiştir. Milletimizin her ferdine, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, hangi renkten olursa, nereden gelirse gelsin en samimi şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Bir kez daha bu milletin önünde saygıyla eğiliyoruz.
 
Bu milletin istiklalini, istikbalini hedefleyen saldırıların bir daha gerçekleşmemesini temenni ediyoruz. Bugün demokrasi nöbetleri sonlanıyor. Birileri bunu yanlış anlamasın 'millet evlerine dönüyor, biz yine hain emellerimize kaldığımız yerden devam edelim' gibi bir alçak düşünce içinde olan varsa 50 defa düşünsünler.
Bu ve buna benzer bir saldırıyla tekrar bu ülke karşı karşıya kaldığında hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın,  saniyeler içinde bu millet istiklalini ve istikbalini korumak için yine bu meydanlara dolacaktır.
Şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Acımız dinmeyecek. Onları unutmayacak, unutturmayacağız" şeklinde konuştu.
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu, demokrasi mitinglerinin son programında bir konuşma yaparak, 24 gündür demokrasi nöbetine katılan Ordu halkına teşekkür etti.
 
"El ele, omuz omuza bizlere ve milli irademize sahip çıktınız. 
Bugün size hitap edebilme şansını yakalamışsak bunu sizlere borçluyuz" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce bile Ordulular bu kalabalığı oluşturmaya başlamışlardı. 
Bu meydan hınca hınç doldu. 
Milletimizi meydanlarda görünce inanın bizimde yüreğimize su serpildi, hiçbir korkumuz, endişemiz kalmadı. Biz sizlerden, siz bizlerden güç aldınız.
Bu kalkışma sonucunda birlik ve beraberliğimiz sağlandı.
Her parti, her düşünceden,  her etnik kökenden insanlar bu memlekette bir gemide olduğunu gemi batarsa hepsinin boğulup öleceğinin idrakine vardı.
Her türlü siyasi görüşlerini ve düşüncelerini bir kenara bırakıp kardeşçe sarıldılar.
Birlik ve beraberliğimiz sağlandı.
Bundan da önemlisi halkımız gücünün farkına vardı.
Bu darbe teşebbüsünü diğerlerinden ayırmak lazım. Bu  sadece halka devlete  ve millete yapılan bir darbe değildir.
 
Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerine bizzat kendisine de yapılan darbeydi. Silahlı kuvvetler büyük bir camia.  
Mehmetçik gözbebeğimiz, bizim gücümüz.
Bu tür kalkışmalarında inşallah sonu gelmiştir.
Hangi gerekçeyle,  hangi düşünceyle olursa olsun bundan sonra askeri darbeler sizlerin sayesinde tarihe kavuştu" şeklinde konuştu.
 
Ordu Milletvekili Ergün Taşçı konuşmasında , "Öncelikle bu darbe teşebbüsünde şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Bu millet vatan söz konusu olduğu zaman gözünü kırpmadan fedakârlık yapmıştır. Bu meydanda tek yumruk olarak birlik beraberlik içinde bir tablo oluşturdunuz. Milletimiz bu ihanet şebekesine öyle bir ders verdi ki bu tabloyu bir daha kaybetmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun" derken,
 
Milletvekili Metin Gündoğdu, "Bu demokrasinin kazananı millet olmuştur. Demokrasi mücadelesinin sonucunda bir kardeşlik iklimi, kardeşlik ortamı oluşmuştur. Bizim peygamber ocağı olarak gördüğümüz, Mehmetlerimizin olduğu çok değerli vatanperver bu ülkenin bayrağını yere düşürmeyen, Güneydoğu'da terörle mücadele verirken Al bayrağa sarılı tabutlarla kucağımıza verilen askerlerimiz bizim vatan evlatlarımızdır. Askerimizi yıpratmayacağız. Orası en önemli kurumlarımızdandır" dedi.
 
Oktay Çanak ise  "Askerimize, polisimize sahip çıkacağız. 24 gündür bu meydanları bırakmayan siz Ordulu vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. O gün sandılar ki, bu milletin iradesiyle seçilmiş olan Cumhurbaşkanı, Başbakanı bu ülkeyi terk edecek sandılar, yanıldılar ve bu milletle birlikte darbeye, ihanete ve hainlere dur denildi. Bu destek olduğu sürece Türkiye büyümeye devam edecek" diye konuştu.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, "İlk günden itibaren Başta Sayın Valimiz olmak üzere Komutanımız, Belediyemiz, kolluk kuvvetlerimiz, tüm birimlerimizle darbe oluyor sözü duyulur duyulmaz bu meydanda biriktik ve 24 gündür bu meydandayız.
Siyasi partilerimizin milletvekilleri, iktidarı, tüm ilçe başkanları ve Belediye Başkanlarıyla beraber o gece buradaydı, bugünde buradalar. Şerden nasıl hayır doğar? Bu millet bugün de hem Ordu, hem Türkiye olarak birlikteliğini göstermiş oldu.
Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diyerek sözlerini tamamladı.
 
http://ordu.gov.tr/demokrasi-ve-sehitler-mitingi-orduda-yapildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.