Rıhtım Projesi İhale Edildi

Rıhtım Projesi İhale Edildi

Gerçekleşen halk oylaması sonrası, Kıyı Kenar Kanunu ve Yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan projenin ihalesi dün gerçekleştirildi. 273 m2 kapalı alan, 5.5 metre yükseklikte kafe ve restoran olarak kullanılması planlanan işletme, aylık 70 bin lira gi

Rıhtım Projesi İhale Edildi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz OBB  İnternet sitesinden yaptığı açıklamada : Ordu’da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak Altınordu Rıhtım Projesi, 
23652rekor fiyata ihale edildi.  Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait 6 bin 710 m2 lik kısmın kafe ve restoran olarak kullanılması planlanan 273 m2 lik bölümü aylık 70 bin lira bedelle kiraya verildi. Yap işlet devret modeline göre gerçekleşen ihale ile 10 yılın sonunda 8 milyon 391 bin lira kira geliri elde edilecek.
 
BAŞKAN YILMAZ’IN 7 MEGA PROJESİNDEN BİRİYDİbrick and by windows
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın 30 Mart Yerel Seçimleri’nde söz verdiği 7 mega projeden biri daha hayata geçiyor. Altınordu ilçesinde bulunan rıhtım sahasında faaliyet gösteren firma, zarar ettiği gerekçesiyle buradaki faaliyetlerini durdurmuş ve rıhtım sahası kaderine terk edilmişti. Bunun üzerine Başkan Enver Yılmaz, devreye girmiş ve Özelleştirme Yüksek Kurulunca, rıhtım sahasının Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine karar verilmişti.
 
RIHTIM SAHASI TURİZME AÇILIYOR
 
30 Mart Yerel Seçimleri öncesi, rıhtım sahasının halka ve turizme açılacağının müjdesini veren Başkan Yılmaz, rıhtım sahasının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından uygulanacak projenin halk oylamasına sunulacağını söylemişti. Gerçekleşen halk oylaması sonrası, Kıyı Kenar Kanunu ve Yönetmeliklerine uygun olarak tasarlanan projenin ihalesi dün gerçekleştirildi. 273 m2 kapalı alan, 5.5 metre yükseklikte kafe ve restoran olarak kullanılması planlanan işletme,  aylık 70 bin lira gibi rekor bir kira geliriyle ihale edildi. 
 
BAŞKAN YILMAZ: “ORDU İLİMİZE HAYIRLI OLSUN”
 
Başkan Enver Yılmaz, “Yıllardır mezbele şeklinde duran bu alandan devlet, yaklaşık 10 yıldır tek kuruş gelir elde edememişti. Yatırımcı buraya 3 milyon lira yatırım yapacak ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne de aylık 70 bin lira kira verecek. Açık ihaleyle yapılan tesis, 10 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi’nin mülkü olacak. Bu yatırım 6 ay sonra hizmete girecek. Tesisimizin Ordu’nun geleceğine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
 
Altınordu Rıhtım Projesi’nde kafeterya, restoran, kır düğün alanı, gezinti alanları, yerli ürünler pazarı ve peyzaj donatı elemanları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.