BAŞKAN YILMAZ: "TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

BAŞKAN YILMAZ: "TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Kent Genelinde Yağışların -Resmi Makamlarca M2ye 300 Kg - Çokluğu ve Yanlış Yerleşim ve Yanlış malzemeler ile Yanlış seçimlerin biraraya gelmesi sonucu "Sel Felaketinin" 4 Can alması ve halen bilinen 1 kayıpla atlatılmasına bile "büyük şans" olarak nitel

 

Kent Genelinde Yağışların -Resmi Makamlarca  M2ye 300 Kg - Çokluğu ve Yanlış Yerleşim ve Yanlış malzemeler ile Yanlış seçimlerin biraraya gelmesi sonucu "Sel Felaketinin" 4 Can alması ve halen bilinen 1 kayıpla atlatılmasına bile "büyük şans" olarak niteleme yapılması umarız bir müddet sonra unutulup, "Eski Tas , Eski Hamam" misali unutulmaz... 

Nevzat Akata - OKG


Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan son resmi açıklamayı yayınlıyoruz...

http://www.ordu.bel.tr/Haber/BUYUKSEHIR-TUM-IMKNLARI-SEFERBER-ETTI/38/17823

23611Ordu’da son 3 gündür şiddetini artırarak devam eden ve özellikle Perşembe, Fatsa, Gürgentepe, Çamaş ve Korgan ilçelerinde etkili olan sağanak yağışlar sonucunda meydana gelen sel ve heyelan Kabataş, Çatalpınar, Gölköy, Ulubey ve Altınordu ilçelerinde de maddi hasarlara yol açtı.
 
Yaşanan afetin ardından evler ve köprüler yıkıldı, yollar kullanılamaz hale geldi ve içme suyu şebekeleri ciddi anlamda zarar gördü. Ordu Büyükşehir Belediyesi ise mahsur kalan vatandaşları kurtarmak ve yaşanan olumsuzlukları gidermek amacıyla tüm imkânlarını seferber etti.
 
231 GRUP MAHALLE YOLU TEKRAR ULAŞIMA AÇILDI
 
Sel ve heyelandan sonra Büyükşehir Belediyesi sorumluluk bölgesindeki 243 grup mahalle yolu ciddi hasar gördü ve ulaşıma kapandı. 12 köprü yıkıldı, çok sayıda menfez kullanılamaz hale geldi. Yağışların normale dönmesinin ardından Ulaşım Dairesi Başkanlığının 175 araç ve 332 personel ile başlattığı çalışma neticesinde 231 grup mahalle yolu tekrar ulaşıma açılırken 12 yolda ise çalışmalar devam ediyor.
 
27 VATANDAŞ KURTARILDI
 
23613Afet bölgelerinde 68 personel ve 33 araç ile çalışmalarına devam eden İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, 312 olaya müdahale ederken sele kapılmak üzere olan 27 vatandaşımızı da kurtardı. Selde kaybolan 2 vatandaşımızın bulunması için Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüyle koordineli olarak gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.
 
TANKERLERLE İÇME SUYU TAKVİYESİ YAPILDI
 
23614OSKİ Genel Müdürlüğü, sel ve heyelandan etkilenen mahallelerde 70 personel, 40 araç ve iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor. Perşembe ilçesi ve Fatsa Yalıköy Mahalleleri’nin üst kısımlarında su alma yapısı ve isale hatlarının zarar görmesinden dolayı tankerlerle su takviyesi yapıldı. Bölgede şebeke suyundan içme suyu temini için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.
 
BAŞKAN YILMAZ: "TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK”
 
Sel ve heyelandan etkilenen bölgelerde devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Öncelikle bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralanan ve 23615selden zarar gören vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum. Bu bayram günlerinde yaşanan sıkıntıların bir an önce atlatılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili kurumlar olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Meydana gelen zararın tespit edilmesi ve hayatın normale dönmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gece gündüz devam eden çalışmalarda, büyük bir özveriyle gayret gösteren Büyükşehir Belediyesi personelimizle işbirliği, koordine halinde çalıştığımız diğer kurumların personelleri ve ailelerine teşekkür ediyorum. Yine bizlere destek veren ve çalışmalarımızı kolaylaştıran ilçe belediyelerimize, mahalle muhtarlarımıza 23616ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.