Çambaşına Serender Köy...

Çambaşına Serender Köy...

Proje ile Çambaşı Yaylası’nda 15.605.40 m2 alana; 10 adet aparttan oluşan her biri 50.25 m2 zemin kat ve 36 m2 bodrum kat, toplam 86.25 m2 ye sahip bungalov, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu ve yöresel yemeklerin tanıtılacağı 1 adet birinci sınıf restora

Çambaşına Serender Köy...23580

2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na tatil köyü kurulması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA)’nın Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi programına sunduğu “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun” adlı projeyi imzaladı.

 
BÜYÜKŞEHİR “ÇAMBAŞI SERENDER TATİL KÖYÜ PROJESİ”Nİ İMZALADI
 
Ordu Büyükşehir Belediyesinin mimari, statik ve teknik altyapısını hazırlayacağı ve 24 ay sürecek olan “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun” adlı projenin toplam maliyeti 3.823.060, 98 TL olarak açıklanırken,  DOKA’nın destek miktarının ise 2. 201.419,97 TL olduğu belirtildi.
 
BAŞKAN YILMAZ: “PROJE ORDU'NUN TURİZMİNE DEĞER KATACAK”
 
23581Proje kapsamında Çambaşı Yaylası'na yapılacak Serender Tatil Köyü Projesi’nin Ordu turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “Ordu ilimiz coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası turizm pazarlarına açılımı kolay; sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından oldukça zengin olan bir il. Biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynaklar açısından oldukça zengin olan bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığının hazırlamış olduğu Türkiye Turizm 2023 Stratejisi’nde yayla koridoru olarak gösterilmiştir. “Dört Mevsim Bulutlara Dokunun”  adlı proje ile Samsun’dan Hopa’ya kadar uzanan alanın yayla turizminin geliştirilip alternatif turizm türleriyle birleştirilerek turistler için daha cazip hale getirilmesi öneriliyor" diye konuştu.
 
TATİL KÖYÜ İLE TURİZM VE İSTİHDAM ARTACAK
 
Çambaşı merkezine uygulanarak turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması ile bölgede istihdamın artmasını sağlayacak olan projede, Çambaşı Yaylası’nın yöresel kimliğine ve özgün mimari yapısına uygun oluşturulacak tatil köyünün bölgenin turizm değeri haline getirilmesi hedefleniyor.
 
Proje ile Çambaşı Yaylası’nda 15.605.40 m2 alana; 10 adet aparttan oluşan her biri 50.25 m2 zemin kat ve 36 m2 bodrum kat, toplam 86.25 m2 ye sahip bungalov, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu ve yöresel yemeklerin tanıtılacağı 1 adet birinci sınıf restoran ile tatil köyü kazandırılacak.
 
SPOR KULÜPLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
 
Proje kapsamında içerisinde fuaye alanı ve kafe bulunan sosyal tesis tamamlandığında, ülke genelinde düzenlenecek eğitim, çalıştay, konferans ve kamp çalışmaları ile spor kulüplerine ev sahipliği yapabilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.