TKDK dan 70 Milyon Destek

TKDK dan 70 Milyon Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ordu TKDK tarafından 143 milyon’luk yatırıma 70 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Ordu İl Koordinatörü Mustafa Yücel, Ordu TKDK tarafından 143 milyon’luk yatırıma 70 milyon TL destek sağlandığını söyledi.

TKDK dan 70 Milyon Destek23540
 
Ordu TKDK’nın 6 Ağustos 2008 tarihinde faaliyetlerine başladığını belirten Ordu TKDK İl Koordinatörü Mustafa Yücel, “06.08.2008 tarihinde ilimizdeki faaliyetlerine başlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ordu İl Koordinatörlüğü, AB Komisyonu’nun gerçekleştirdiği yetki devri sürecini 30 Ağustos 2011 tarihinde başarı ile tamamlamış ve IPARD desteklerini kullandırmaya başlamıştır. Destek çağrıları 2015 yılına kadar devam eden IPARD I programı boyunca Besicilik, Süt ve Et İşleme, Su Ürünleri İşleme, Meyve Sebze İşleme, Arıcılık, Kırsal Turizm ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği sektörlerinde toplam 321 adet proje desteklenmiştir. Bu kapsamda yapılan 74 Milyon TL tutarında yatırıma TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından 31 Milyon TL tutarında destek sağlanmıştır” dedi.
 
Ordu TKDK’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren İl Koordinatörü Mustafa Yücel, “IPARD I programında 29 adet projenin yatırım süreci devam etmektedir. Bu projelere 27 Milyon TL tutarında yatırım yapılması ve TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından 12 Milyon TL destek sağlanması öngörülmektedir. 2016 yılında uygulanmaya başlanan IPARD II programı 1. Çağrı döneminde; TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne başvuru yapan 178 adet proje kapsamında 42 Milyon TL tutarında yatırım gerçekleşmesi ve TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü tarafından 27 Milyon TL destek sağlanması öngörülmektedir. Ayrıca, 2020 yılına kadar devam edecek IPARD II programında Yenilenebilir Enerji yatırımları, Makine Parkları, Mantar üretimi, Kaz ve Yumurta Tavuğu yetiştiriciliği gibi yeni sektörler de destek kapsamına alınmış, hibe oranları artırılarak % 70’e kadar çıkarılmış ve proje yapılması daha cazip hale getirilmiştir. IPARD II programı süresince ilimizde, IPARD I programından daha fazla projeye destek sağlanması öngörülmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.