30 Milyonluk Altyapı Başladı

30 Milyonluk Altyapı Başladı

İl genelinde çöpü, TEDES’le de trafik sorununu çözdük. Turizmin ve şehrin gelişmesi için önce altyapı sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Altyapı sorunu tamamen bitmiş bir Ordu; Havalimanı, Çikolata Park, Melet Park Yaşam Projesi, Çambaşı Kayak Tesisi, Üny


DEV PROJEDE İLK KAZMA VURULDU23520

Altınordu ilçe merkezinin altyapısının yeniden inşa edileceği “101 Kilometrelik İçme Suyu ve Kanalizasyon Altyapı Yatırım Projesi” kapsamında ilk kazma vuruldu.

Ordu Büyükşehirden Yapılan açıklamada;

Yerel yönetimlerde birçok ilkin mimarı olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehirlerin kronikleşen ve çözülemez denilen sorunlarına neşter atmaya devam ediyor. Ordu’nun tüm ilçelerinde çöp sorununu ortadan kaldıran, TEDES ile birlikte trafik sorununu çözen, Çikolata Park, Çambaşı Kayak Tesisi, 752 Km Sıcak Asfalt Yol gibi projelerle hizmet belediyeciliğinin yanı sıra kültürel ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan 23521Büyükşehir Belediyesi bir büyük projeyi daha başlattı.
 
DEV PROJENİN BEDELİ “33 MİLYON 570 BİN LİRA”
 
Altınordu ilçe merkezinin altyapısının yeniden inşa edileceği, 101 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırım projesi dâhilinde ilk kazma vuruldu. Tam 33 milyon 570 bin lira değerindeki proje, bugüne kadar Altınordu ilçesine yapılan en büyük altyapı yatırımı olarak gösteriliyor.
 
PROJE UZUNLUĞU TAM 101 KM
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu’da tarihin en büyük içme suyu ve kanalizasyon altyapı yatırım projesinin başladığını söyledi. Başkan Enver Yılmaz; “Büyükşehir Belediyesi olarak şehirlerimizin kronikleşen sorunlarına, altyapı eksiklerine el atarak hızla çözümler geliştiriyoruz. 33 milyon 570 bin liralık proje ile Altınordu ilçemizde 71 kilometre içme suyu hattı ve 30 kilometre kanalizasyon hattı inşa edilecek. OSKİ ekiplerimiz çalışmalara başladı ve bu proje 2017 yılının sonunda bitecek. İçme suyu depoları, terfi binası ve isale hattı çalışmalarına başlanıldı. Bu proje, Altınordu tarihindeki 23522en büyük altyapı çalışmasıdır” diye konuştu.
 
ALTYAPI NÜFUS YOĞUNLUĞUNU KARŞILAMIYORDU
 
Altınordu’nun mevcut altyapısının artan nüfus yoğunluğunu karşılamadığını sel ve su baskınlarına karşı hazırlıksız yakalandığını belirten Başkan Yılmaz; “Maalesef Altınordu ilçemizin altyapısı yetersiz. İşte bu yüzden altyapı bitmeden üstyapıya geçemiyoruz. Eski sistemdeki gibi asfaltı dök, üç ay sonra yeniden aç gibi bir şeye asla müsaade etmiyoruz. Bütün planlamalarımızı yaptık. OSKİ, YEDAŞ, doğal gaz ve Telekom’un çalışmalarının aynıanda bitmesi ile hızlı bir şekilde üstyapıya geçilecek ve şehirde ara yollar dâhil tüm yollar yeniden asfaltlanacak.
 
“ÇÖZÜLEMEZ” DENİLEN SORUNLAR TEK TEK ÇÖZÜLÜYOR
 
Marka şehir hedefine ulaşmak için altyapının çok önemli olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz; “Biz göreve gelir gelmez, Ordu il genelinde yol ve su sorunlarını çözmeye öncelik verdik. İlçelerimizi adeta şantiyeye dönüştürdük. İl genelinde çöpü, TEDES’le de trafik sorununu çözdük. Turizmin ve şehrin gelişmesi için önce altyapı sorunlarının çözülm

23523

esi gerekiyor. Altyapı sorunu tamamen bitmiş bir Ordu; Havalimanı, Çikolata Park, Melet Park Yaşam Projesi, Çambaşı Kayak Tesisi, Ünye Liman Projesi ve Karadeniz Akdeniz Yolu gibi projelerle hedeflerine koşar adımlarla ulaşacak” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.