Büyükşehirden Arkeolojik Desteği

Büyükşehirden Arkeolojik Desteği

Geçtiğimiz yıl Altınordu ilçesi sınırları içinde bulunan ve 2 bin 300 yıllık tarihin gün yüzüne çıkarıldığı Kurul Kalesi’nde yapılan arkeolojik kazılara 1 milyon lira ödenek sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Ünye ve Fatsa’daki kazılara katkı

MECLİS’TEN ARKEOLOJİK KAZILARA TAM DESTEK

ordubüyükşehirbinası
 
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nın birinci birleşimi gerçekleştirildi.
 
Başkan Vekili Ahmet Çoruh’un başkanlık ettiği Meclis’te, geçtiğimiz yıl arkeolojik kazılara tam destek veren Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl da aynı desteği sürdüreceği belirtildi.
 
Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ile Şube Müdürleri katıldı. Toplantıda İmar ve Mali Hizmetler komisyonundan gelen teklifler karara bağlandı.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARİHE IŞIK TUTACAK
 
Toplantıdaki gündem maddelerinden biri de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanması ön görülen protokoldü.
 
Geçtiğimiz yıl Altınordu ilçesi sınırları içinde bulunan ve 2 bin 300 yıllık tarihin gün yüzüne çıkarıldığı Kurul Kalesi’nde yapılan arkeolojik kazılara 1 milyon lira ödenek sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da Ünye ve Fatsa’daki kazılara katkı sağlayacak.
 
GENEL SEKRETER ÇÖPOĞLU: “KAZILARA AYNİ VE NAKDİ YARDIM SAĞLAYACAĞIZ”
 
Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi’ndeki kazıların henüz başlamadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu; “Kurul Kalesi için ödenek sorunu ortadan kaldırılarak imzalanan protokolle birlikte diğer iki kalede de çalışma yapmak istedik. Biz buralarda yapılacak çalışmalarda ayni ve nakdi yardım sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanarak tarihin adım adım gün yüzüne çıkarılacağı Fatsa ve Ünye’deki kazı çalışmalarına ise en kısa zamanda başlanacağı belirtildi.
 
MECLİSTEN İKİ İLÇEYE CAMİ YERİ MÜJDESİ
 
Ordu Büyükşehir Belediye meclisi, iki ilçeye cami yaptırılmasına yönelik oy çokluğuyla karar aldı.  yapılacak olan cami projeleri; Mesudiye İlçesi Çavdar mahallesine 1152 metrekare ve Fatsa İlçesi Bolaman mahallesi kömürlük mevkiine de 2 bin metrekare olmak üzere toplam 3 bin 152 metrekarelik alanı kapsayacak.
 
Mayıs Ayı Meclisi’nin ikinci birleşimi ise 16 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00 olarak kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.