Ordu Kent Platformundan Açıklama

Ordu Kent Platformundan Açıklama

Yil 1994 Ordu sahilinde binlerce kişi neredeyse tüm Ordu halkı orada yaşlısıyla genciyle yürüyor. Tek bir arzu ve amaçları var güzelim Ordu sahilini, sahillerini korumak.Yol genişlemesi adı altında denizin doldurulmasını önlemek. Başarılı da oldular.O gün

KAMUOYUNA

Yil 1994 Ordu sahilinde binlerce kişi neredeyse tüm Ordu halkı orada yaşlısıyla genciyle yürüyor. Tek bir arzu ve amaçları var güzelim Ordu sahilini, sahillerini korumak.Yol genişlemesi adı altında denizin doldurulmasını önlemek. Başarılı da oldular.O günkü iktidar sahipleri bu kitlesel direniş karşısında Ordu sahillerini doldurmaktan vazgectiler.Haklı oldukları Karadeniz sahil yolunun yapımıyla da ortaya çıktı. Karadeniz'de sahilini kurtaran tek il olma şansını yakalamışlardı.
Samsun,Giresun, Trabzon ve Rize illerinin durumu meydanda.
Ordu'lular mutluydular,belki trafik akışı açısından sıkıntı cekmekle birlikte sahillerini korumuşlardı.
     Bu direniş sayesinde çevre yolu planlandı ve bitmek üzere. O yürüyüşte tüm STK'lar meslek odaları, partiler,kamu görevlileri kişisel ikballerini,kaygılarını bir kenara iterek o şanlı
direnişi, yürüyüşü gerçekleştirdiler. 
   Yıl 2016 nisan ayı...Ordu Büyükşehir Belediyesi 3621 sayılı kıyı kanununa aykırı uygulama ile mevcut yaya,gezinti güzergahının yetersizliğini bahane ederek deniz dolgusu başlattı.Ortada kamuoyu ile paylaşılan bir plan ,proje yok.Bilindiği gibi izinsiz olarak kıyıları değiştirecek boyutta doldurma, kurutma yolu ile arazi kazanmak 3621 sayılı kıyı kanununun 15.maddesine göre suçtur. Yapılmak istenen dolgunun ve tesislerin kıyı kanunu ve yönetmelik hükümlerine uygun olup olmadığı irdelenmelidir.
  Hangi amaçla ve nerede yapılacak olursa olsun bir dolgu planı teklifinin onaylı kıyı kenar çizgisini içeren, onaylı hali hazır harita üzerinde hazırlanması zorunludur. Herhangi bir ölçekte planı olan,bu alanda yapılacak olan dolgu planının, bu plana irtibatlanması gerekmektedir.Dolgunun ve üzerindeki tesislerin mevcut onaylı planla uyumlu olması öncelikli koşuldur.İlgili idare ayrıca korumailkelerine uymak,ilgili tüm mevzuatı irdelemek ve dolgunun gerekliliğini araştırmakla yükümlüdür. Sakınca bulunmadığının tesbiti durumunda plan onayı ve yapılanma gündeme gelebilir. 
  SORUYORUZ...
       Burada bir dolgu planı var mıdır? 
       Dolgunun gerçek amacı nedir?
       Valilikçe hazırlanan gerekçeli bir rapor var mıdır? 
       Bu dolgunun yasal dayanağı nedir?
   Bunların Ordu kamuoyuna açıklanması ve paylaşılması gerekir.Konuşması ve gereğini, görevlerini yapması gereken kamu görevlileri, sayın Vali,sayın ilgili daire müdürleri neden suskunsunuz?
  Bu konuda söyleyecek bir sözünüz de mi yok?
  Ozellikle bu konu da konuşması gereken bir kısım meslek örgütleri, mimarlar ve mühendisler odası, şehir plancılar odası, kent konseyi başkan ve yöneticileri neden suskun ve sessizsiniz.
Yaşadığınız ve para kazandığınız bu güzel şehrimize hiç mi borcunuz yok.
  Yoksa korkular sizi de mi esir etti? Onun için mi susuyor ve sessizliğe gömülüyorsunuz.
  Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; siz bir hukukçusunuz yasalara uymak ve saygılı olmak bizim kadar sizin de özellikle önceliğiniz olmazsa olmazınızdır.Örnek olmalısınız. 
  Dikkat ediniz gittikçe antipatik bir kişiliğe dönüşüyorsunuz.Herşeyi,ben bilirim,planlarım, yaparım mantığıyla güç, iktidar zehirlenmesi yaşıyorsunuz. Siz bu şehrin sahibi değilsiniz. Bu şehrin sahipleri biziz,bu kentte yaşayan insanlardır. Sizler uygulayıcılarsınız.Sayın Yılmaz siz rakamlarla yüzdelerle konuşmaya alışıksınız ve meraklısınız.Lütfen yanlışınızdan dönün, kanunsuz uygulamalardan vazgeçin ve toplumu gereksiz yere germeyin.Sizin bu hukuksuz icraatlarınızın karşısında olacağız ve direneceğiz...
                                 Mustafa Çavuşoğlu
Ordu Kent Platformu Sözcüsü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum