Başkan Yılmaz'ın 8 Mart Mesajı

Başkan Yılmaz'ın 8 Mart Mesajı

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz; “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir” dedi.




 “KADIN, TOPLUMU DÖNÜŞTÜREN VE TOPLUMA İSTİKAMET VERENDİR”

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz; “Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir” dedi.

Başkan Yılmaz'ın 8 Mart Mesajı23422

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, hayatımızın her alanında sınırsız sevgisi, hoşgörüsü, fedakârlığı ve yetiştirdiği evlatlar ile geleceğimizi şekillendiren kutsal varlıklardır.

Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk. Kadına kalkan el iflah olmaz. Annesine, eşine, kız kardeşine ve kızına şiddet uygulayan bir ruhun iflas ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bizim medeniyet değerlerimize göre kadın kutsal bir varlıktır. Peygamber Efendimiz, “Cennet anaların ayağının altındadır” buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. Bizlerin de yerel yönetimler olarak, kadınları desteklemek gibi bir görev ve sorumluluğu vardır.

Hükümetimiz, her geçen gün kadın erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışmakta ve bunda da başarılı sonuçlar almaktadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın, toplumu dönüştüren ve topluma istikamet verendir. Kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak ise toplum olarak hepimizin ortak sorumluluğudur. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.
23423Bu duygu ve düşünceler ile özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şehadet mertebesine ulaşan ve gazi olan kahraman Mehmetçiklerimizin anneleri ve eşleri başta olmak üzere, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyorum.


http://www.ordu.bel.tr/Haber/KADIN-TOPLUMU-DONUSTUREN-VE-TOPLUMA-ISTIKAMET-VERENDIR/38/7494

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.