Sabah Orduda Akşam Beyoğlunda

Sabah Orduda Akşam Beyoğlunda

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na sabah 7 seferi’nin konulacağını ifade etti ve AnadoluJet yolcularının İstanbul ve Ankara’da evden havalimanına, havalimanından eve özel araç konforuyla sadede 14.90 TL’ye yararlanabileceğini sözlerine ekledi.

23 Nisan 2008 tarihinde geniş halk kitlelerinin ulaşım hizmetinden yararlanmaları amacıyla Türk Hava Yolları'nın yeni bir iş modeli ile yapılandırdığı AnadoluJet  yeni projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla Ordu’da bir tanıtım  toplantısı düzenledi.

Sabah Orduda Akşam Beyoğlunda23393

Ordu-Giresun Havalimanı’nda  düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Ahmet Akın Varıcıer, Mehmet Erhan Türker, Mehmet Ali  Özkılınç, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Baro Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, tur operatörleri, seyahat acenteleri  sahipleri ile  basın mensupları katıldı.23390
Anadolu Jet Genel Müdürü İbrahim Doğan, toplantıda hem yeni projeleri anlattı, hem de araştırma şirketi Ipsos ile yürütülen pazar araştırmalarına, büyük veri analizlerine ve Ordu-Giresun yolcularının seyahat alışkanlıkları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.
Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerine inşa  edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış sonrası İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa Havalimanı arasında seferler düzenlemeye başladıklarını söyleyen İbrahim Doğan, Mart sonu, Nisan ayı başı itibariyle Ankara’ya, Haziran ayının  sonu itibariyle de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na sabah 7 seferi’nin konulacağını ifade etti ve  AnadoluJet yolcularının İstanbul ve Ankara’da  evden havalimanına, havalimanından eve özel araç konforuyla  sadede  14.90 TL’ye yararlanabileceğini sözlerine ekledi.
Her ay Anadolu’nun farklı bir şehrine rotasını çeviren “Avantaj Rotası”nın  Mart  ayında Ordu’ya özel indirim ve fırsatlar sunduğunu  belirten  AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan,  uçuş bileti dahil sadece 190 TL’ye iki günlük şehir turu yapılacağını, Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının desteğiyle  ücretsiz şehir turu yapılacağının altını çizdi ve  23391Ordu’nun tüm güzelliklerini tanıtmak istediklerini kaydetti.
Doğan ayrıca, araştırma şirketi Ipsos tarafından yapılan anket sonuçlarına  göre, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan bir yıl içinde en çok  seyahat edilen il’in  % 46 ile Antalya olduğunu, seyahat potansiyeli olarak ikinci ilin ise İzmir olduğunu söyleyerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere diğer protokol üyelerine teşekkür etti.
Vali İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada,  havalimanı ile ilgili yıllar önce  başlatılan bir hayalin bugün gerçeğe dönüştüğünü belirterek, Ordu’nun, dünyanın en prestijli havalimanlarından birisine kavuştuğunu ifade etti.
Ordu-Giresun Havalimanında  hava koşulları nedeniyle uçuşlarda zaman zaman aksaklıklar meydana geldiğini ve  bölge halkının sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, ”Zamanımız hız çağı olduğu için, günümüzde  hızlı ulaşamadığın yer senin değildir durumuna geldik. İnsanlar zamanla yarışıyor. Artık, uçak sayıları çoğaltılınca uçak fiyatları  da otobüs fiyatı gibi oldu ve  binilebilir duruma geldi. Samsun’da ve Trabzon’da da havalimanı var ancak İstanbul’dan buraya 1,5 saatte iniyor, 2 saatte de buraya gelebiliyoruz” diyerek, ulaşımın önemine dikkat çekti.
Vali Balkanlıoğlu, ”Biz Ordu’yu  ve Giresun’u,  bölgeyi tanıtmaya gayret ediyoruz. İlimizin güzelliklerini tanıtabilmek amacıyla  Arap gazetecileri, basın ve medya temsilcilerini, program yapımcılarını getirdik. Bize en büyük kozumuzu havalimanı veriyor  ve bu gördüğünüz güzelliklere yarım saatte ulaşırsınız diyebiliyoruz. Dolayısıyla Hem vatandaşımızın işinin kolaylaşması bakımından, hem de  Karadeniz’e gelmek ,gezmek isteyen insanlarımızın işinin kolaylaşması bakımından havalimanı çok cazip” diye konuştu.
Yurt dışından yapılacak seferlerin  bölge turizminin artması bakımından çok önemli  olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu,  fındığa dayalı bir ekonominin söz konusu  olduğunu,  gelir sisteminin değişmesi  ve çeşitlenmesi gerektiğine  dikkat çekti.
23392Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Vatandaşlarımız sabahleyin erken saatte hem Ankara’ya, hem  İstanbul’a uçak olsun.  Gün ortasında  ve  akşam geç saatte uçak seferleri konulması talebini bizlere iletiyorlar.  Bu konuda planlama yaparsanız çok iyi olacaktır” diyerek, emeği geçen herekse teşekkür etti.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise konuşmasında, Ordu-Giresun havalimanının prestij bir havalimanı olduğunu ve günlük 14 sefer yapıldığını söyleyerek, ”AnadoluJet’in Mart ayında Ordu’ya yer vermesi, kampanyalar yapması, son derece sevindirici. Bizler de destekliyoruz. Sayın Valimizin de gayretleri ile ilimiz turizmde atak yapacaktır. Havalimanının iki şehre kattığı katkı ortadadır. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantı  sonunda  AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan tarafından Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve diğer protokol üyelerine birer uçak maketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.