Hayal Gerçek Oluyor"Ordu'nun Dereleri"

Hayal Gerçek Oluyor"Ordu'nun Dereleri"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi ve Boztepe arasında uygulanması planlanan merdiven projesini yerinde inceledi. Projeyle birlikte kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Taşbaşı Kilisesi’nin hemen yanından geçen derenin altı


Adına türküler yakılan Ordu’nun dereleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı merdiven projesiyle yukarı akacak.

Hayal Gerçek Oluyor

"Ordu'nun Dereleri Yukarı Akacak"

23367
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesi ve Boztepe arasında uygulanması planlanan merdiven projesini yerinde inceledi. Projeyle birlikte kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Taşbaşı Kilisesi’nin hemen yanından geçen derenin altındaki 150 metrelik kısımda, suların yukarı akıtılması planlanıyor. Ayrıca deniz seviyesinden Boztepe’ye ulaşacak merdiven projesi ile dünyanın en uzun merdiveni olacağı bildirildi.
 
DÜNYANIN EN UZUN MERDİVEN PROJESİ
 
Projenin uygulanacağı alanda yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Yılmaz; “Ordu Kent Konseyimizin başkanlığında, Turizmci Enis Ayar ve arkadaşlarının bize daha önce getirmiş oldukları Boztepe’ye merdiven projesi vardı. O projeyi yerinde inceleyip görelim demiştik. Projenin içeriği ise kilisenin bahçesi ya da deniz kenarından, mevcut yolun altından dere boyu bir tünel açmak suretiyle bu çıkıştan itibaren 150 m’lik tünelden sonra Boztepe’ye kadar bir merdiven idi. Çok ilginç ve ekstrem bir proje” diye konuştu.
 
DERE YUKARI AKITILACAK
 
23368Proje kapsamında 150 metrelik kısımda derenin tersine akıtılmasıyla ilgili bir öneri geldiğini dile getiren Başkan Yılmaz; “ Bize arkadaşlarımız derenin tersine akıtılması fikriyle geldiklerinde, bunun güzel bir düşünce olduğunu söyledim. Ordu’nun dereleri aksa yukarı aksa diye başlayan ve tüm Türkiye’nin bildiği türkümüzdeki gibi bir şey yapabilir miyiz, araştıracağız. Teknik arkadaşlara gerekli talimatları verdim. Burada teknolojiden veya teknik imkansızlıklardan kaynaklı neler yaşayabiliriz, onunla ilgili gerekli araştırmaları yapacağız ve projelendirmeyi gerçekleştireceğiz. Boztepe’ye kadar olacak merdiven projesi ile bize söylenene göre dünyada en uzun soluklu merdiven olacak ki bu da buraya sadece ismi ve uygulamaya geçmesi ile birlikte çok ciddi bir potansiyel katacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum