“Ordu’nun Sağlık Problemini Çözüyoruz”

“Ordu’nun Sağlık Problemini Çözüyoruz”

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık alanında eğitim ve uygulama hizmetlerinin yanı sıra her geçen gün artan hasta sayısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Kaliteli sağlık hizmetini sunmayı kendine hedef edinen ODÜ Eğitim ve Araştırma H

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ: “Ordu’nun Sağlık Problemini Çözüyoruz”odü-rektör--400.jpg

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık alanında eğitim ve uygulama hizmetlerinin yanı sıra her geçen gün artan hasta sayısıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.  Kaliteli sağlık hizmetini sunmayı kendine hedef edinen ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi, alanında uzman doktor ve deneyimli sağlık personelleri ile bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini karşılıyor.

 
Fiziki şartların çok elverişsiz olmasına rağmen son yıllarda imkan ve olanaklarını geliştiren hastanemizde, akademik alanda başarılarını kanıtlamış 126 hekim (67 öğretim üyesi, 46 uzman doktor, 13 pratisyen hekim), 162 hemşire, 142 ebe ve 245 diğer sağlık personeli, hasta ve hasta yakınları memnuiyeti noktasında özverili çalışmalarını sürdürüyor. ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanemizde, 273 yatak kapasitesi ile 2015 yılında 5.786 hastasıyla kadın doğum servisi başta olmak üzere, 2.148 neonatoloji servisi, 1.496 göz servisinde ve diğer servislerle birlikte toplamda 16.838 hasta yatarak tedavi sürecinde sağlığına kavuştu. Acil müdahale kısmında, çeşitli vakalarla günlük ortalama 325, yılda toplam 114.971 hastanın tedavisi yapıldı. Genel, yeni doğan, çocuk, cerrahi ve kardiyoloji yoğun bakım ünitelerinde 2015 yılı içerisinde 1.875 hasta tedavi edilerek sağlığına kavuşmuş oldu. Ulaşım açısından engeli olan ya da hastaneye gelemeyen diğer hastalar için de evde bakım hizmeti verilerek, 1.110 hastanın evlerinde tedavisi gerçekleştirildi. Hastanemizin 25 farklı polikliniğinde yıl içerisinde muayene olan toplam hasta sayısı istatistikleri incelendiğinde, 368.699 gibi ciddi bir hasta yoğunluğuna ulaştığı görüldü.
 
Ordu halkının sağlık alanındaki yoğun taleplerine karşılık vermeye çalışan hastanemizi, yakın zamanda Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ziyarette bulundu. Ziyarete Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, AK Parti Ordu Milletvekili Metin GÜNDOĞDU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ,  Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ ve beraberindeki heyet eşlik etti. Kıt imkanlarla bu denli kaliteli sağlık hizmetini Ordu halkına sunduklarından dolayı Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ, başta Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ı ve hastane ekibini tebrik etti. Mevcut hastane binasının yetersizliğinin altının çizildiği ziyarette, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesinde yer temini yapılan ve başlamasına çok az bir süre kalan yeni hastane binasının, yaklaşık 450 yatak kapasitesi ile modern ve kaliteli sağlık hizmetini sürdürmeye devam edeceği konuşuldu.
 
ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bugün itibari ile fiziki bakımdan yeterli kapasiteye sahip olmamasına karşın, yaptığı çalışmalarla ismini duyurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Ordu Üniversitesi olarak, hem Ordu’nun hem de bölgenin sorunlarını araştırarak bu sorunları ortadan kaldırmak adına çözüm önerileri ve projeleri üretme gayreti içerisindeyiz. Bu projelerden gündemimizde en çok yer alan ve Ordu’nun sağlık alanındaki çevre illere bağlılığını çözüme kavuşturacak olan ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesidir. Bizim amacımız ilk önce daha ferah ve bütün teknik donanımlara sahip bir ortamda hastalarımızın sağlığına kavuşmasını sağlamak. Bu amaç ile hastane binamızın yapımı için tüm görüşmeleri yaptık ve kampüs yerleşkemizde yapılacak olan hastane alanının yerini belirledik. Bina planımızı yaparken kaliteli bir sağlık hizmetinin yanı sıra olması gereken diğer hizmetleri de düşünerek otopark, kafeterya, bekleme salonları, refakatçilerin kullanabileceği modern alanlar ile hasta ve hasta yakınlarının ortak kullanım alanlarından ziyadesiyle yararlanmalarına imkan tanıyacağız. Yeni hastane binamızın havaalanına ve yeni yapılan çevre yoluna yakınlığı göz önüne alındığında hasta sayımızda ciddi artışların olacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda yeni yapılacak Eğitim Araştırma Hastanemizle ilgili çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. En kısa sürede de dünya standartlarında bir hastaneyi Ordu halkına kazandıracağız ” şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.