Kurtulmuş'un Ordu Ziyareti

Kurtulmuş'un Ordu Ziyareti

Kurtulmuş’un Ordu’daki programlarına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Metin Gündoğdu, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da eşlik etti.

Ordu Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyaret, inceleme ve açılışlara katılmak üzere Ordu’ya geldi.
 
Kurtulmuş'un Ordu Ziyareti
 
Fatsa Belediye Başkanının Annesinin Cenazesine Katıldı23293
Ankara’dan havayoluyla Samsun Çarşamba Havalimanı’na gelen Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, buradan karayoluyla Fatsa’ya hareket ederek, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin
 
Fatsa’daki cenaze törenin ardından Ünye’ye geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, burada Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ORMEK Ünye Kurs Merkezi’nin açılış törenine katıldı.
 
ORMEK Ün ye Kurs Merkezi’nin Açılışına Katıldı
 
ORMEK Ünye Kurs Merkezi’nin açılış töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, ORMEK açılışlarında hep Ordu’da olduğunu ve bu açılışlara katıldığını hatırlatarak; “Sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur duyuyor, Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Çok farklı alanlarda açılan bu kurslar hem iktisadi hem de sosyal olarak bu ile büyük değer katacaktır. Bundan daha güzeli ise son günlerde iç burkan gelişmelerle birlikte böylesine güzelpaylaşımları da beraber yaşıyoruz. Bu ülkeye, bu vatana ve bu millete kim ne tuzak kurarsa kursun
2023 hedeflerine ulaşacağız. Hem ekonomik hem de siyaseten sosyal hedeflerimize birlikteulaşacağız” diye konuştu.
 
Açılışa katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu da ORMEK gibi eğitim yuvalarının meslek edindirmedeçok önemli bir misyon üstleneceğinin altını çizerek; “Hayat boyu eğitim devam etmeli. Gençlerimizene iş yaparsınız diye sorduğumuzda, bize ne iş olursa yaparız diyorlar. Kaliteli bir eğitimle mesleksahibi olmak son derece önemlidir. Ev hanımları dahil herkes el becerilerini bir kazanç halinegetirebilirler. Beşikten mezara kadar öğrenmek gerekir. Belediyeler sadece yol, su ve altyapı ileuğraşmıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nikutluyorum. Gelecek Ordumuz için çok daha güzel olacak”şeklinde konuştu.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise kurslarla ilgili teknik bilgileri aktarırken Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ORMEK ile birlikte 500’e yakın meslek grubunda kurs verebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu söyledi.
 
ORMEK’in 500 farklı branşta kurs açabileceğinin altını çizen Başkan Yılmaz; “Açılan kursların tümü ücretsizdir. Kurslar ile sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük ederek müzik ve sanatsal hobilerin oluşturulması, yeteneklerin ortaya çıkarılması, iş istihdamına önemli bir referans olunması ve katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, hizmete ilk olarak 9 Şubat 2015 tarihinde Altınordu ilçesinde 19 branş, 30 grupta toplam 823 kursiyerle eğitime başlamıştır” diye konuştu.
 
23294Dernekleri Ziyaret Etti
 
ORMEK Ünye Kurs Merkezi’nin açılışının ardından Altınordu ilçesine geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, burada sırasıyla Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği(POLŞAD), Ordu Gazeteciler Cemiyeti ve 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.
 
İlk olarak, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, burada dernek Şeref Defteri’ne ziyaretin anısına duygularını yazdı. Daha sonra Dernek Başkanı Şenel Şahin ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet eden Kurtulmuş, aynı binada bulunan Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, açıklamada bulunan Kurtulmuş, “Yeni dönemde Türkiye’nin her yerinde hem yerel medyanın ile ilgili ilişkilerin daha düzenli hale getirilmesi hem de Türkiye’de medyanın daha ileri noktaya getirilmesi bakımından üzerimize düşen çalışmaları titizlikle hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Türkiye’de medyanın gelişmesi hepimiz için önemlidir. Medyanın 3 ayaklı unsur üzerinde faaliyet göstermesini temenni ederiz. Bunlardan bir tanesi medyanın fikir özgürlüğüne sahip çıkarak, herkesin dilediği şekilde fikrini söyleyebileceği ortamın olmasıdır. İkincisi, bunu yaparken de medya kuruluşlarının, ülkemizin dirliğini birliğini, esenliğini, ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye’nin ortak hedeflerini koruyup kollayan bir perspektife sahip olması lazım. Üçüncü temel ayak ise, basın etik kurallarının sadece kağıt üzerinde yazılı olanlar değil, onunda ötesinde bu ülkenin medeniyet birikimlerine sahip çıkman, bu ülkenin tarihsel kültürel birikimlerine sahip  çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına saygı gösteren bir gazetecilik anlayışının olmasını temenni ederiz. Bunlardan birisi olmazsa bu ülkeni mahşeri vicdanına uyumlu çalışan bir gazetecilikten, basın faaliyetinden bahsetmek söz konusu olmaz. Bu 3’ü de her birisi için diğeri kadar önemli olan hususlardır. Bunların hepsine dikkat ederek inşallah Türkiye’de basının çok daha iyi bir seviyeye gitmesini sağlayacağız. Yerel medya en az ulusal medya kadar, hem demokrasinin gelişmesinde hem demin saydığım kurallar çerçevesinde katkı sahibi olan kuruluşlardır. Zaman zaman ihmal edilir, zaman zaman geride bırakılır ulusal medya kadar yerel medya kuruluşlarının da güçlenmesini arzu ederiz” dedi.23295
         
  Ordu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinin ardından Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ni de ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, burada da açıklamalarda bulunarak, “Medyanın, 21. yüzyıl Türkiye'sine uygun hale gelmesi gerektiğine dikkati çekti. Kurtulmuş, "Medyanın objektif gazetecilik ilkelerine riayet etmesi, aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak ve ortak çıkarlarımız doğrultusunda ortak hareket etmeyi başarabilecek bir olgunluğa ulaşması lazım. Aynı şekilde medyanın bilgilendirme faaliyetlerini yaparken söz konusu bütün tarafların hak ve hukukunu koruyacak, bütün insanların izzet ve onurunu koruyacak bir bakış açısıyla da mesleğini icra etmesi gerekiyor" diye konuştu.
 
Medyanın çok büyük bir rekabet alanı içerisinde yer aldığını belirten Kurtulmuş, şunları söyledi: "Bu rekabetin varlığı medyanın kalitesini artıracak bir husus olmalıdır. Bu rekabet ortamı içerisinde medyanın imkanlarını, birtakım kişisel menfaatlerin aracı olarak kullanmadan, tabii ki bu bir meslektir, tabii ki medya kuruluşlarının her birisi de bu mesleğin kendisi bakımından değerli imkanlarından istifade edecektir. Ama asla şahsi menfaat ve çıkar için kullanmadan objektif habercilik ve kamuyu aydınlatma görevinin bir parçası olarak görmek lazım. Bunun için de özellikle şu günlerde terörle çok yoğun bir mücadelenin verildiği, sadece terör örgütü ile değil, terör örgütünün ortaya çıkarmış olduğu bu algı üzerinden Türkiye'nin maalesef köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı, birtakım uluslararası medya kuruluşları üzerinden de sanki Türkiye'de bir iç savaş varmış gibi ve Türkiye'de durduk yere güvenlik kuvvetleri böyle bir operasyona başlamış gibi son derece yanlış algıları körükleyecek birtakım işlerin yapıldığı ortamda Türkiye'deki medyanın milli bir duyarlılık göstermesini istemek herhalde bütün vatandaşların ortak hakkıdır diye düşünüyorum."
 
Kurtulmuş, herkesin sorumluluk alması gerektiğine işaret ederek "Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünya görüşlerimiz farklı olabilir, hayat tarzlarımız farklı olabilir ama sonuçta milli meselelerde ortak ses çıkarmayı başarabilirsek meselelerimizin çözümünde büyük katkı sağlamış oluruz. Aynı şekilde Türkiye'nin hak etmediği yanlış bir algı operasyonuna ya da yanlış bir algı taarruzuna karşı bırakılmış olması da ancak medyanın, ulusal ve yerel medyanın hep beraber her alanda faaliyet göstermesi ve ortak duyarlılık göstermesiyle mümkündür" ifadesini kullandı.
 
Şehit Polisin Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, dernekleri ziyaretinin ardından, 15 Ocak 2015 tarihinde  Siirt'te terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in, Altınordu ilçesinde Şahincili mahallesindeki ana ocağına giderek, taziyede bulundu. Şehidin üvey annesi Sultan, şehidin eşi Hacer, polis kardeşi Yusuf Yamaner ‘e taziyelerini ileten Kurtulmuş, ardından Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmekte olan Ordu Eski Milletvekili Hüseyin Olgun Akın’ı hastanede ziyaret etti.
Kurtulmuş, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin Kültür Sanat Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye – Rusya İlişkileri’ konulu konferansa katıldı.
Konferansa Katıldı
Konferansta bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Türkiye-Rusya ilişkileri ve uçak krizine değinerek, bu gerginliğin uzun süre devam etmeyeceği kanaatini taşıdığını vurguladı. Uçağın düşürüldüğü anda Türkiye’nin uçağın kimliğini bilmediğini tekrarlayan Kurtulmuş, “Türkiye’nin Rusya ile yaşamış olduğu son uçak düşürme kriziyle birlikte gelişen süreç sadece Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin ya da Ortadoğu’daki bu uçağın sınırı ihlal etmesinden kaynaklanan bir mesele değildir. Biz o zamanda hükümet olarak görüşümüzü çok net ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız da devletin en üstündeki zat olarak görüşlerimizi ifade etti. Bu uçağın düşürüldüğü anda Türkiye gerçekten uçağın kimliğini bilmiyordu. Eğer bir Rus uçağı olduğu bilinseydi başka şekilde bir davranış içerisinde olunurdu. Bunları açık söyledi. Ama maalesef bundan sonra karşılıklı olarak özellikle Rusya tarafından yapılan çok üst düzey açıklamalarla konu bir siyasi gerginlik ortamına döndü. Benim de şahsi kanaatim inşallah bu gerginlik uzun süre devam etmeyecektir. İktisadi, siyasi alanda ve tarihsel olarak çok yakın ilişkileri olan iki komşu ülkenin arasındaki ilişkiler düzelecektir diye ümit ediyoruz, temenni ediyoruz. Ancak bu ilişkinin bu noktaya gelmesine neden olan kriz Suriye krizi aslında dünya sisteminin bugün gelmiş olduğu noktayı göstermesi bakımından fevkalade ilginç bir noktaya gelmiştir” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Ordu programının ilk gününü, yerel televizyon kanallarının ortak canlı yayın programına katılarak tamamladı.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş’un Ordu’daki programlarına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Milletvekili Metin Gündoğdu, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Ahmet Göktürk İnan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.