Velittin Küçük'ten Gülyalı' ya Yüksekokul

Velittin Küçük'ten Gülyalı' ya Yüksekokul

Kurtulmuş; “Şimdi 81 ilimizde üniversite var. Ordu’ya üniversite açılması bir tarafa ilçelerimizde bile birçok yüksekokul var, ancak bu yeterli değil. Türkiye’de ve dünyada dereceye giren üniversiteler istiyoruz.Bu sayede çok daha ileriye gideceğiz. Bura

Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; “Gülyalı Geliştirme Derneğinin ilçe merkezindeki 6.800 m2 lik araziyi, Ordu Üniversitesine devretmesiyle başlayan sürecin sonunda toplam 10.000 m2 lik alanda hizmet verecek turizm yüksekokulunun temel atma aşamasına geldik. Bu okulun yapımı tamamlandığında Ordu’nun tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum”

Velittin Küçük'ten Gülyalı' ya Yüksekokul

Ordu Büyükşehir Belediye Sitesnden olduğu gibi aktarıyoruz...

http://www.ordu.bel.tr/Haber/GULYALI-TURIZM-YUKSEKOKULUNUN-TEMELI-ATILDI/12383/84/7#.Vm064jiLT8N

GÜLYALI TURİZM YÜKSEKOKULU’NUN TEMELİ ATILDI

23229

Gülyalı ilçesinde hayırsever Velittin Küçük tarafından yapılacak turizm yüksekokulunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Turizm potansiyeli yüksek ve her yönüyle gelişmeye açık olan Ordu’da, turizmde ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetiştirilmesinde ve ildeki turizmin canlanmasında etkili olacak yeni bir proje daha uygulamaya konuldu. Ordulu hayırsever işadamı tarafından yapımı üstlenilen ve ilk önce 2 yıllık olarak planlanan ancak daha sonra 4 yıllık yapılmasına karar verilen turizm yüksekokulunun yapımı düzenlenen temel atma töreni ile başladı.

23231EĞİTİM KURUMLARI, DEMOKRASİ VE KALKINMANIN GÖSTERGESİ

Temel atma töreninde halka hitap eden Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, eğitim imkânlarının demokrasi ve kalkınmanın bir göstergesi olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında; “İki günde eğitim kurumlarıyla ilgili üçüncü programımızı gerçekleştiriyoruz. Dün Kumru ilçemizde yabancı uyruklu öğrencilerin de eğitim göreceği bir imam hatip lisesinin temel atma törenini gerçekleştirdik. Ardından Fatsa’da halka açık, ücretsiz eğitim veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarının açılışını yaptık. Bugün de Ordu Üniversitemize bağlı turizm yüksekokulunun temelini atıyoruz” dedi.

HER ALANDA GELİŞMİŞ BİR ORDU İÇİN ÇALIŞIYORUZ23232

Her alanda gelişmiş bir Ordu için çalıştıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Bunun örneklerini en küçük ilçelerimiz Gülyalı’da dahi görebiliyoruz. Dünyanın denize inşa edilen üçüncü havalimanı olan ve Türkiye’nin en yoğun destinasyona sahip 5. Havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı burada yapıldı. Çikolata Parkın yapımı devam ediyor. Şimdi de turizm yüksekokulunun temelini atıyoruz” şeklinde konuştu.

TURİZM YÜKSEKOKULU, ORDU’YA VE TURİZME ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK

Ordu’da üniversite kurulmasının bir zamanlar hayal dahi edilemediğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş; “Şimdi 81 ilimizde üniversite var. Ordu’ya üniversite açılması bir tarafa ilçelerimizde bile birçok yüksekokul var, ancak bu yeterli değil. Türkiye’de ve dünyada dereceye giren üniversiteler istiyoruz. Bu sayede çok daha ileriye gideceğiz. Buradan yetişecek öğrencilerimizin çok başarılı olacaklarına, Ordu’ya ve turizm sektörüne çok önemli hizmetler sunacaklarına inanıyorum” dedi.

TURİZM SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILAYACAK

 Vali İrfan Balkanlıoğlu, en güzel eserlerin eğitime ve insanlığa yatırım yapılan eserler olduğunu ve turizm yüksekokullarında okuyan öğrencilerin mezun olmadan iş bulabildiklerini belirterek; “Hayırsever İş Adamımız Velittin Küçük de kazancını eğitim kurumu yapımında kullanarak, insanlığa faydalı baki bir eser bırakmak istiyor. Hizmet sektörü bizim için önemli. Geçtiğimiz günlerde Ordu’ya getirdiğimiz Arap gazeteciler, ‘Ordu, cennet bahçelerinden bir bahçe ancak iletişim kurabileceğimiz İngilizce veya Arapça bilen kimse yok’ diyorlar. Bu ihtiyaçları karşılamak için bir alt yapı olması lazım. İşte bu eğitim kurumu turizm sektöründe ihtiyaç duyulan bu iş gücünün yetiştirilmesini sağlayacak” diye konuştu.

BÜYÜK BAŞARILAR KÜÇÜK ADIMLARLA BAŞLAR

Büyük başarıların atılan küçük adımlarla başladığını belirten Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; “Gülyalı Geliştirme Derneğinin ilçe merkezindeki 6.800 m2 lik araziyi, Ordu Üniversitesine devretmesiyle başlayan sürecin sonunda toplam 10.000 m2 lik alanda hizmet verecek turizm yüksekokulunun temel atma aşamasına geldik. Bu okulun yapımı tamamlandığında Ordu’nun tanıtımına çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

İMKÂNI OLAN HERKES EĞİTİME DESTEK OLMALI

Hayırsever İş Adamı Velittin Küçük ise yaptığı konuşmada turizm yüksekokulu inşaatının yapımını üstlendiği 3. eğitim kurumu olduğunu söyleyerek; “Elimizde olmayan nedenlerden dolayı gecikmeli de olsa yapımına başladık.  Kalkınabilmemiz için gençlerimizin üniversite bitirmesi ve en az 2 dil bilmesi lazım. İmkânı olan herkesi, çocuklarımıza bu eğitimlerin yolunu açacak destekleri vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Temel atma törenine Ordu Milletvekili, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Milletvekili Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, İstanbul Milletvekilleri Mehmet Metiner ve Tülay Kaynarca, Garnizon Komutanı J. Alb. Garip Gümüş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.