OBB DOĞALGAZDA SÖZ SAHİBİ OLACAK

OBB DOĞALGAZDA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilimizde doğal gaz faaliyetlerini yürüten Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetiminde söz sahibi olacak. Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na göre Ordu Büyükşehir Belediyesi, Giresun Belediyesi, Çarşamba ve Terme Belediyele

<img data-cke-saved-src="http://www.ordu.bel.tr/files/jpg/file/df5f3042-d35a-4586-b504-6be5a578ae7b.jpg" src="http://www.ordu.bel.tr/files/jpg/file/df5f3042-d35a-4586-b504-6be5a578ae7b.jpg" alt="df5f3042-d35a-4586-b504-6be5a578ae7b" .jpg"="" style="margin: 4px 8px; padding: 0px; border: 3px solid white; outline: 0px; box-shadow: rgb(151, 151, 151) 0px 0px 5px; display: block; width: 333px; height: 157px; float: right;">

ORDU DOĞALGAZDA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilimizde doğal gaz faaliyetlerini yürüten Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yönetiminde söz sahibi olacak.

Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na göre Ordu Büyükşehir Belediyesi, Giresun Belediyesi, Çarşamba ve Terme Belediyeleri ile Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. arasında ortaklık mutabakatı sağlanmasının ardından şirketin ilk olağan genel kurul toplantısı Ordu’da yapıldı. Toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. CEO’su Yaşar Arslan, şirket genel müdürleri Alper Konyalı ve Yücel Yazıcı ile ortak olan belediyelerin temsilcileri katıldı.

BELEDİYELER YÖNETİM KURULUNDA TEMSİL EDİLECEK

Genel kurul toplantısında, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin şirkete ortak olan belediyeleri temsilen yönetim kurulunda yer alması ve yönetim kurulu üyesi olarak da Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu’nun görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Genel kurulun ardından oluşturulan yeni yönetim kurulu, ilk toplantısını Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde yaparak 2015 yılında gerçekleştirilen yatırımların değerlendirilmesi ve 2016 yılında yapılacak yatırımların planlanması konularında görüş alışverişinde bulundu.

SORUNLAR DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLECEK

Genel kurul toplantısından sonra bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.nin faaliyet gösterdiği lisans bölgesindeki belediyelerin şirkete %10 oranında ortak olması konusunda daha önce mutabakat sağlandığını hatırlatarak; ”Ortak olan belediyelerimizin talebi üzerine en büyük hisseye sahip olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, diğer belediyeleri de temsilen yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Belediyelerimizin doğalgaz konusunda karşılaştıkları sıkıntılar, talep ve öneriler bu sayede hızlı ve etkili bir şekilde şirket yetkililerine aktarılmış olacak. Biz de yönetim kurulunda olduğumuz sürece sadece Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işlerini ve yatırımlarını değil; Giresun, Terme ve Çarşamba Belediyelerimizin de işlerini kendi işimiz gibi takip edeceğiz” dedi.

BELEDİYELERİMİZLE BİRLİKTE DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ

Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. CEO’su Yaşar Arslan ise yaptığı konuşmada; “Belediyelerimizin şirket ortaklığı ile başlayan bu süreç daha iyi gelişmeleri beraberinde getirecektir. Koordineli bir şekilde yürüteceğimiz çalışmalar neticesinde ise %80’lerde olan müşteri memnuniyeti oranlarımızı daha yukarılara çekeceğiz. Aynı zamanda bu birlikteliğin doğal gaz kullanımını yaygınlaştıracağına ve bundan sonraki süreçte daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantının ardından yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.