Enver Yılmaz:Ordu'ya Trafiksiz Caddeler

Enver Yılmaz:Ordu'ya Trafiksiz Caddeler

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordudan yayın yapan bir TV ye canlı yayın konuğu olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılından sonra adından sıkça söz ettireceğini söyledi.


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  Ordudan yayın yapan bir TV  ye canlı yayın konuğu olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılından sonra adından sıkça söz ettireceğini söyledi.
Başkan Enver Yılmaz programda şu açıklamaları yaptı:23078
ALTERNATİF YOL…
Büyükşehir olarak 2. Sanayi, Karşıyaka Mahallesi, Kuğukent’in önünden ve Şirinevler köprüsünden Çelebioğlu boğazına çift gidiş gelişli sahil yoluna alternatif bir yol yapıyoruz. Ulubey, Gölköy, Gürgentepe, Mesudiye ve Kabadüz’den gelecek hemşerilerimiz, sanayide ya da üniversitede işleri varsa hiç şehre girmeden Kuğukent’in önünden ve sanayiden geçecek paralel yol ile istediklerine kavuşacaklar.
 
ÜCRETSİZ İNTERNET ALANI EN GENİŞ İL OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ…
TEDES sadece trafikte yüzde 35 rahatlama demek değil, Ordu’nun 5 ilçesinde ücretsiz internet demek. Türkiye’de il bazında ücretsiz Wi-Fi ağı en geniş olan il biziz. Altınordu ilçemizde test yayınlarımıza başladık, Fatsa’da ve Ünye’de de bu hafta itibariyle başlıyoruz. İnşallah bir hafta içinde Ulubey Meydanı, Perşembe Meydanı, Ordu’nun sahil şeridinin tamamı, Fatsa’daki Atatürk Parkı dahil sahil şeridinin tamamı, Ünye’de de Cumhuriyet Parkı dahil sahil şeridinin tamamında ücretsiz internete giriyorsunuz. Hükümetimizin seçim vaatleri içinde gençlere ücretsiz internet kampanyası vardı. Biz, hükümetimizden de bu anlamda ileri gitmek suretiyle Türkiye’de bu konuda çok iddialıyız, ücretsiz internet alanı en geniş il olma onurunu hemşerilerimiz yaşadı çok şükür. 
orduboztepe.jpg
TEDES İLE ŞEFFAF BİR ŞEHİR OLACAĞIZ…
TEDES ile Emniyet Genel Müdürlüğü’yle tamamen uyumlu bir şekilde Ordu’daki mobese kameralarını en üst seviyeye taşıdık. Yurtdışında ya da Ordu’da herhangi bir noktayı görmek istediğinizde bizim kameralarımıza giriyorsunuz. Evinizin kapısına kadar mobese kameralarla rahat bir şekilde şehri izleme imkanınız var. Hem emniyet hem de yöneticiler açısından tamamen şeffaf bir şehir, yönetilebilen ve izlenebilen bir şehir. Trafik polisi araçlarımızın hepsine, asayiş noktasında çok ciddi güven olan TEDES marifetiyle kamera yerleştireceğiz. Türkiye’nin geldiği bir merhale olan TEDES’i şu anda ilk uygulayan Büyükşehirlerden bir tanesiyiz.
 
DIŞ CEPHENİN YÜZDE 75’İ BÜYÜKŞEHİR’DEN…
Dış cephede ilk başladığımız bölge Büyükşehir Belediyesi’nin Durugöl yerleşkesinin olduğu yer ile rus pazarı arası caddedeki binalar olacak. Farklı renk grupları var. Bunu da açacağımız yarışma ile inşallah kamuoyumuza “Hangisini istiyorsunuz?” diye soracağız. Renkle ilgili birçok alternatif sunacağız, çanak antenleri tek bir otomatik sisteme tabi tutacağız ve camların tamamını değiştireceğiz. Merdivenler ve korkuluklar dahil olmak üzere hepsi yenilenecek, tabelalar tek renk olacak. Kaldırımlarla binalar tamamen uyumlu olacak. Çatı ve çatı arası yağmur akarlarının hepsi düzeltilmiş olacak. Boyayla birlikte kaplama oluşacak. Bunun yüzde 75’ini Büyükşehir olarak biz yapacağız, yüzde 25’ini de kullanıcı ya da mülk sahibi ödeyecek. Bunun ihalesine çıkmadan önce rengin ve şeklin nasıl olacağına Ordulu hemşerilerimiz karar verecek. Rıhtımdan başlamak kaydıyla Melet Irmağı havzasına kadar yolun sağında ve solunda ne kadar bina var ise hepsini giydireceğiz. Amacımız; şehre bir kimlik kavuşturmak ve nezihlik katmak.
 
825 PERSONEL 397 ARAÇ…
825 çalışan ve 397 araçla çalışmalar sürdürülüyor. Asfalt yolun 752 kilometresini ihale ettik. 600 km’ye yakın yolu da biz yapıyoruz. Bu yıl mevsim şartlarından kaynaklanan gecikmeler oldu. Firma ne kadar güçlü olursa olsun hem alt yapı hem de asfalt dökümü çalışmaları 19 ilçenin dağınıklığından dolayı çok zor ve meşakkatli. Söz verdiğimiz gibi 2017 yılında Ordu’da 752 km ve kendi imkanlarımızla birlikte toplam 1300 km asfalt dökeceğiz. Gerek OSKİ’de gerekse bizde kaynak sorunu yok. Gölköy Meydanı’ndan sonra inşallah Gürgentepe’de de yakın bir zamanda açılışımız olacak. Şimdi Çaybaşı ilçemizin meydanını giriyoruz, Korgan ilçemizde ihaleye çıkmak üzereyiz ve 19 ilçemizin tamamında şehre kimlik katan meydanlar yapıyoruz, yapacağız.
 
TÜRKİYE’NİN EN TATLI PROJESİ…
Kepçe ve dozerlerimiz çalışmaya başladı. Yaklaşık 10 milyon lira maliyetli, 1 yıl içerisinde bitirilecek ve Türkiye’nin en tatlı projesi olan Çikolata Park Projemiz, havalimanın yanında Gülyalı ilçemizde hizmete girmiş olacak.
 
60 MİLYON EURO’LUK SU VE KANALİZASYON İHALESİ…
Fidangör mevkii dahil olmak üzere Süleyman Felek ve Zübeyde Hanım Caddesi, sahil şeridinin tamamında 19 Eylül tarihinde çok büyük boyutlu yaklaşık 60 milyon Euro’luk bir AB hibe projesi çerçevesinde su ve kanalizasyon ihalesini gerçekleştirdik, şu anda onaylanmasını bekliyoruz.
 
YALI CAMİİ’NDEN ADA FIRINI’NA KADAR TRAFİĞE KAPALI ALAN OLUŞUYOR…
Yayaların daha rahat olması, esnafın daha sağlıklı iş yapabilmesi amacıyla Yalı Camii’nden Ada Fırını’na kadar olan alanı trafiğe kapatma düşüncemiz var. O cadde üzerindeki esnaf kardeşlerimize ve seyir halinde olan gerek yayalara gerekse araç sahiplerine; “Burayı, trafiğe kapatmak istiyoruz kanaatiniz nedir?” şeklinde soracağız. Evet kapatın, derler ise kapatacağız; hayır kapatmayın, derler ise kapatmayacağız. 
 
Yalı Cami’nin oradan Zübeyde Hanım Caddesi boyunca Köprübaşı’na, oradan da Ada Fırını’nın olduğu kavşağa kadar olan alanı kapatıp, İsmetpaşa Caddesi ile Fidangör Caddesi’ni trafiksiz olarak buluşturmayı planlıyoruz.
Bu alanı kapattığımız takdirde alternatif yol çalışmamızı yaptık.
Buket Pastanesi’nin oradan Eski Kapalı Çarşı girişinden, Barbaros Caddesi girişine kadar ve Barbaros Caddesi’nden itibaren Köprübaşı Camii’nin yaklaşık 100 m üzeri Boztepe tarafına yeni bir köprü yapmak suretiyle Bucak Mahallesi’nden Ada Simit Fırını’na ineceğiz. Buna yönelik önümüzdeki günlerde görselleriyle birlikte şehrimizin kanaatini alacağız.
 
ESNAF MAĞDUR EDİLMEYECEK…
2018 yılında Büyükşehir Ordumuzda bir tanesinin açılmasına müsaade edip, gelen yatırımcıyı koruyacak ve şehir esnafımızı da mağdur etmeyecek mahiyette bir AVM oluşturmayı planlıyoruz.
Şehir dışında, mümkün olduğu kadar çevre yoluyla bağlantısı olan Melet Irmağı havzasında bulunan; Ünye, Fatsa ve Mesudiye’den havalimanına kadar şehir insanının rahatlıkla ulaşabileceği bir AVM kurmayı planlıyoruz. Ayrıca kanunda belirtildiği gibi AVM yapıyorsanız yüzde 20’si bu şehirde esnaflık yapanlar tarafından doldurulacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum