OSKİ' den Açıklama

OSKİ' den Açıklama

İlçe ve Belde merkezlerimizde içme suyu sorunu bulunmamakta olup, sorun olduğu iddia edilen yerler, köyden mahalleye dönüşen küçük yerleşim yerleridir. Uygun olmadığı iddia edilen sonuçların sınır değerlerine çok yakın ve eser değerlerde olduğu, insan sağ

OSKİ' den Açıklama

sutemiz-OSKİ-.

Son günlerde kamuoyunu meşgul eden ve kurumumuzun sorumluluğundaki içme suları hakkındaki iddialarla ilgili, bir açıklama gereği duyulmuştur.

Ordu genelinde sularımız arıtılarak ve dezenfekte edilerek abonelerimize ulaştırılmaktadır. OSKİ Genel Müdürlüğü 2014 yılı Nisan ayındaki kuruluşundan bu yana,İlimizin tamamındakaliteli ve sağlıklı içme suyu temini için,çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.
6.000 km2’lik dağlık ve geniş bir coğrafyada hizmet veren kurumumuzun 19 ilçe merkezi, 53 beldeden dönüşen mahalle ve 479köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çalışmalarınısürdürmektedir. 1,5 yılda;toplamda562.473 kilometre içme suyu boru hattı, 12 adet içme suyu arıtma tesisi, 4 adet atık su arıtma tesisi ve muhtelif noktalarda 52 adet içme suyu deposu inşa edilerek, halkımızınhizmetine sunuldu.
Göreve geldiğimizde birçoğu atıl durumda bulunan mevcut arıtma tesisleri, su alma yapıları, içme suyu depoları, terfi istasyonları, isale ve şebeke boru hatlarının bakım ve onarımı yapılarak yenilenmiştir
Laboratuvarlarımız, uluslararası standartlardaki cihazlar ve teknik ekipmanlarla donatılarakmodernize edilmiş, atıl durumda bulunan dezenfeksiyon cihazları aktif hale getirilmiştir.
İlimiz genelinde aylık 600 adet numune alınarak, içme sularımızın periyodik ve sürekli olaraktahlil ve denetimleri yapılmaktadır. Laboratuvar çalışmalarımız, kadromuza kattığımız deneyimli ve konusunda uzman personeller ile sürdürülmektedir
Toplam 240 adet teknik personelimiz ile3 büyük ilçe merkezimizde uygulanan içme suyuarıtma teknolojileri ve modernarıtma yöntemleri, arka ilçelerimizdeki tesislerimizde de artık uygulanmaya başlamıştır.
 
İlçe ve Belde merkezlerimizde içme suyu sorunu bulunmamakta olup, sorun olduğu iddia edilen yerler, köyden mahalleye dönüşen küçük yerleşim yerleridir. Uygun olmadığı iddia edilen sonuçların sınır değerlerine çok yakın ve eser değerlerde olduğu, insan sağlığı açısından ciddi bir olumsuz etkisinin olmadığı, ayrıca bu tip olumsuzlukların, numune alma hatalarıgibi nedenlerdenkaynaklanabilecek sonuçlar olduğu bilinmektedir.
 
Sonuç olarak, OSKİ Genel Müdürlüğü; konusunda uzman ve tecrübeli kadrolarıyla, halkımızın sağlığı konusunda son derece hassas ve sorumluğunun bilincinde olarak vatandaşlarımıza kesintisiz, sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlamak için çalışmaya devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum