Oktay Ekşi'nin Oportünist Mesudiye Kurultayı

Oktay Ekşi'nin Oportünist Mesudiye Kurultayı

...Yani Kapitalizim insanları Merkezlere toplayıp konserve kutusu ve beton yığınları arasında Limona çevirmek isterken, Bizimki ' O Limon tarlasında yaşayanları" Köylerinde istihdam etmeye heveslendi... (Halbuki Bilse ki O ıssız Yollarda Araban bozulsa it

Oktay Ekşi'nin Oportünist Mesudiye Kurultayı 18-20 Eylülde Başlayacak

nevzat-serüven-masada-.jpg

Zamanında Bülent Ecevit'in Kılıcı Keserken, Oktay Ekşi "Büyükümüz"de Önemli Bir gazetede Önemli Bir konum ve de Basında Konsey Başı iken Memleketi Mesudiye'ye çivi çakmak İyi niyeti- Hevesi ile olsa gerek bi şeyleri hayata geçirmeye çalıştı!..

Çalışmaya, Yatırıma itirazım yok!

Paran var ise Doğduğun yere borcunu öde!

Amma lakin, Bizimkinin işi öyle gelişmedi...

Bizimki, Güç Sendromunun uygulama biçimi olarak, sanki "Iğdır'a var da, Mesudiye'ye niye yok" diyerek KÖYKENT denilen çağdışı ve Kapitalizmin doğası gereği redddettiği uygulamayı hayata geçirmeyi hedefledi...

Yani Kapitalizim insanları Merkezlere toplayıp konserve kutusu ve beton yığınları arasında Limona çevirmek isterken, Bizimki ' O Limon tarlasında yaşayanları" Köylerinde istihdam etmeye heveslendi... (Halbuki Bilse ki O ıssız Yollarda Araban bozulsa itmeye iki genç bulamazsın )

Kimsede demedi ki -ORDU KENT GAZETESİ hariç- , Hocam sen bırak bu işleri, sen köşende yaz KONSEYinde otur, Bozma rahatını...

 Hali ile Ordu'da MATBAACI dan Gazeteci olursa sonuç ta Komedya oluyor!..

Uzatmayalım, Oktay Bey 10 Köyü Kakındırıp tersine göçü hılandıracağız derken  Ordu Kent Gazetesinin attığı başlık bu gunkü gerçeği gösterdi!

 O günkü Başlığımız "KÖYKENT'Mİ ÇARÇUR KENT'Mİ" !?

 Uzatmayalım;  Kimine göre O zamanın parası ile Vergi Mükelleflerinin 12 - 20  -Eski Trilyon- MİLYON Tl parası "Attaaa" gitti...

Açıklanmadığı için  bilmiyorum, Oktay Abi ve Şukeranın Cebinden harcanan zaman ve emek ve para ne kadar!?

Özetle ve Uzatmadan kısaca diyorum ki; Oktay Abi Ve Aziz Hocam. 

Sizi seviyoz ammaaa bu işin ve Mesudiye -Ordu- Ankara üçgenindeki "Muhtaca Himmet Dede, Himmete Muhtaç dede" bürokrat ve benzerlerinin yakasını bırakında hiç olmazsa "Emsali Berbat" teşbihine konu olmayın... 

Sizi Seven Kardeşiniz Nevzat AKATA


Valilik Sitesindeki konuya ilişkin linki ve haberi aşağıda


Vali Balkanlıoğlu, “Mesudiye Kurultayı Dünyada Tek Örnek”

Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan "Türkiye Demokrasi Forumu" na Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu davet eden  Prof. Dr. Aziz Ekşi, Demokrasi Forumunun  bu yıl 18-20 Eylül tarihleri arasında Mesudiye ilçesinde toplanacağını söyledi.

Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, farklı konularda 25 bildirinin sunulacağı ve 700 katılımcı tarafından izlenmesi beklenen forumun ana temasının, ‘Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları’ olarak belirlendiğini, programda ‘Yeşil Yol’dan HES’lere Doğu Karadeniz’de Çevresel Sorunlar’, ‘Demokrasi ve Basın Özgürlüğü’ gibi güncel ve önemli başlıkların tartışılacağını kaydetti.

Prof. Dr. Ekşi, Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen proje ile Mesudiye'nin 2018’de Avrasya Demokrasi Forumu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı olan 2023’de Dünya Demokrasi Forumu’na ev sahipliği yapacağını da  belirterek, Türkiye Demokrasi Forumu’na farklı yörelerden, farklı görüşlerden, farklı kuruluşlardan, farklı üniversitelerden ve medyadan çok sayıda temsilcinin katılacağını  ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, 25 yıldır aralıksız sürdürülen ’Mesudiye Kurultayı’nın dünyadaki tek örnek olduğuna  vurgu yaparak, Ordu için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi ve  18 Eylül’de başlayacak "Türkiye Demokrasi Forumu"na katılacağını sözlerine ekledi.

Ziyarette, Mesudiye Gelişme Vakfı Başkanı Muzaffer Ünver, Mesudiye Hizmet Birliği Vakfı Başkanı Fazlı Coşkun, İstanbul Mesudiyeliler Dernek Başkanı Salih Erol, Ankara  Mesudiyeliler Dernek Başkanı Nuri Özmen, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Baki Aksu, Mesudiye Muhtarlar Derneği Başkanı Kurtuluş Açıkgöz’de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.