Yıldırım: ILS Cihazı Faaliyette

Yıldırım: ILS Cihazı Faaliyette

Yıldırım,” Uçuş güvenliği için ILS cihazı tam olarak hizmete girdi. ILS Haziran ayı içerisinde monte edilmişti. Ancak test süresi uzun olabiliyor. Uçakların inişi için diğer havaalanlarında ne varsa Ordu Giresun Havaalanı’nda da bulunmaktadır. Ancak meteo

Yıldırım: ILS Cihazı Faaliyette

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü  Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu Giresun Havaalanı’ndan uçmak için özel iki şirketin  kendilerine başvurduğunu açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Serdar Hüseyin Yıldırım Ordu Giresun Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BEKLENENİN ÜZERİNDE İLGİ OLDUhavaalanı-10150428080722.

Ordu Giresun Havaalanı’nın yeni açılmış bir havaalanı olduğuna dikkat çeken Yıldıırm,” Yeni açılmasına rağmen beklenenin üzerinde talep geldi. Dolukluk oranları çok yüksek. Bölge insanının bu ilgisi bizleri oldukça sevindirdi.

İlerisi için büyük umutlar vaat ediyor. Bu ilgi ve yoğunluk özel şirketlerinde dikkatini çekmektedir.

Halen THY ve Anadolu Jet’in uçuş yaptığı Ordu Giresun Havaalanı’na iki özel şirket daha uçuş yapmak için bize başvurdu.

İstanbul Sabiha Gökçen’e yapılacak uçuşlar için bir problem ve sıkıntı bulunmuyor. Ancak Atatürk Havaalanı’na yapılmak istenen uçuşlar uçuş yoğunlupu nedeniyle biraz zor gözükmekte.Atatürk Havaalanı’na sadece Ordu Giresun’dan değil dünyanın çok önemli merkezlerinden uçmak için bekleyen firmalar var.

Biz uçak şirketlerine Atatürk Havaalanı uçuşları için saat söylüyoruz, ancak şirketler bu saati yolculara uygun olmadığı için kabul etmiyor.  Günde bin 500 uçağın iniş yaptığı havaalanında yoğunluk nedeniyle yeni uçuş koymak kolay olmuyor. 2018’de 3. Havaalanının açılmasıyla bu sorun ortadan kalkacaktır”dedi.

EKSİKLER TAMAMLANINCA ULULSLARARASI UÇUŞLARA AÇILACAK

Ordu Giresun Havaalanı’nda önemli alt yapı eksikliklerinin tamamlandığına dikkat çeken Genel Müdürü Yıldırım,” Uçuş güvenliği için ILS cihazı tam olarak hizmete girdi. ILS Haziran ayı içerisinde monte edilmişti. Ancak test süresi uzun olabiliyor. Uçakların inişi için diğer havaalanlarında ne varsa Ordu Giresun Havaalanı’nda da bulunmaktadır. Ancak meteorolojik şartlar nedeniyle zaman zaman uçuş iptali olabilir. Bu sadece Ordu Giresun Havaalanı’nda değil her havaalanında olabilecek bir durumdur.

Önemli bir eksiğimiz kalmadı, tamamlanınca Ordu Giresun Havaalanı uluslar arası uçuşlara açılacaktır. Zaten uluslar arası uçuşlara uygun yapıldı.Havaalanını şimdilik hac ve umre dönemi hava hudut kapısı olarak hizmete açtık”şeklinde konuştu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ordu Giresun Havaalanı’nın deniz üzerine yapılması nedeniyle kendileri için prestij ve örnek bir proje olduğunu da sözlerine ekledi.

(Kaynak:OrduGazete)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.