Uğur Cörüt: Yumurta alımı yapmayacağız

Uğur Cörüt: Yumurta alımı yapmayacağız

DOKAP ile yapılan görüşme neticesinde tarafı olduğumuz Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu projesinden tamamen çekilmiş bulunmaktayız. Üretici Pazar bulamadığı ve Pazar sıkıntısı çektiği için pazarlama konusunda da üreticiye yardımcı olmaya çalıştık ve old

Uğur Cörüt: Yumurta alımı yapmayacağız
 
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt yaptığı Açıklamada:
Altınordu Ziraat Odası, DOKAP, Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ordu Üniversitesi ile ortaklaşa yapılan 'Serbest Sistem Köy Tavuğu' projesinden elde edilen yumurtaları Altınordu Ziraat Odası bundan böyle almayacaktır.
Ortağı olduğumuz “Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu” Projesini bu güne kadar başarılı bir şekilde yürüttük. Altınordu Ziraat Odası olarak Serbest Sistem Yumurta tavukçuluğu yumurtasından elde edilen yumurtaların üreticiden alınması depolarda muhafaza edilmesi paketlenmesi ve pazarlanması konusunda her türlü çalışmayı başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Türkiye genelinde artan hava sıcaklıkları, yumurtanın muhafaza ve tüketilmesi süresi göz önünde bulundurarak daha önce Altınordu Ziraat Odası Meclis kararı ile elde edilen yumurtaların Yumurta Borsası fiyatı üzerinden alınmasına karar verilmiştir.
Mart 2016 ya kadar devam edecek olan projenin başladığı tarihte çiftlik kuran üreticilerimiz ile yaptığımız anlaşma gereği yumurtaların alınması ve pazarlanması hususunda biz üzerimize düşen görevi yerine getirmiş bulunuyoruz.
DOKAP ile yapılan görüşme neticesinde tarafı olduğumuz Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu projesinden tamamen çekilmiş bulunmaktayız. Üretici Pazar bulamadığı ve Pazar sıkıntısı çektiği için pazarlama konusunda da üreticiye yardımcı olmaya çalıştık ve olduk.
DOKAP Üniversite ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrası Yusuf Uzunlar Başkanlığında Kivi ve Yumurtacılar Derneği kurulmasına karar verildi ve bizde aramızda yaptığımız protokol gereği yumurtanın alınması depolarda muhafaza edilmesi ve paketlenmesi pazarlanması konusunda her türlü desteği vererek projenin bu şekilde devam etmesini sağlamaya çalıştık. Pazarlama konusunda sıkıntıların aşılamaması neticesinde yukarıda da belirttiğimiz gibi, DOKAP ile yaptığımız görüşmeler sonrası projeden çekilme kararı aldık. Fakat bazı üreticiler bunu etmemekte ısrar ediyorlar.
 
DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile yapılan mutabakat çerçevesinde bundan böyle projeden çekilmiş bulunuyoruz. Biz bu güne kadar bu projeyi başarılı bir şekilde yürüttümüze inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.