Yılmaz'dan Uyarı !

Yılmaz'dan Uyarı !

Gazeteler kamu yararı gözeten kuruluşlardır. Gazete sahiplerinin kişisel ve şahsi hesaplarını yayın politikasının önünde tutması, objektif ve tarafsız habercilik açısından son derece zararlıdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi basın yayın organları, sahipleri

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, yerel bir gazetede yayınlanan haber üzerine açıklam ayaptı. Açıklamada, sokak dedikodularının haber gibi yayınlandığına dikkat çekerek, "Gazeteler sahiplerinin tehdit aracı olamaz" denildi

1.jpg20 Temmuz 2015 tarihli yerel bir gazetede, manşetten “ÖZEL HABER” olarak sunulan haber; gerçeği hiçbir şekilde yansıtmamakla birlikte, kişinin ruh halini ortaya koyan halüsinasyon ürünü olup, tamamen gerçek dışıdır. Kulaktan dolma olan, üçüncü şahıslardan alınan bilgi olarak gösterilen ve hiçbir haber değeri taşımayan yazıların, basın meslek ilkeleri etiğine ne kadar uyduğu ise tartışma konusudur.

Gazeteler kamu yararı gözeten kuruluşlardır. Gazete sahiplerinin kişisel ve şahsi hesaplarını yayın politikasının önünde tutması, objektif ve tarafsız habercilik açısından son derece zararlıdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi basın yayın organları, sahiplerinin elinde bir tehdit aracı olarak kullanılamayacaktır. Bu tür haberlerin tekerrürü halinde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ve kurumumuza verdiği zararı göz önünde bulundurarak, her türlü hukuki süreci başlatacağımızı belirtmek isteriz.
Tarafsız, basın meslek ilkeleri kapsamında yapılan her türlü habere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önem vereceğimizi belirterek, sadece sokak dedikodularının bir yansıması olarak kaleme alınan ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan haber ve yazıların; sakıncalı ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.