31 YILLIK SORUN ÇÖZÜLD܅

31 YILLIK SORUN ÇÖZÜLD܅

Bir diğer vatandaş ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek; “Söz verdiği süre içerisinde bu çöpü kaldırıp, buradaki insanlara insanca yaşamayı sağlamış oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Evimizde rahat yaşayamıyorduk. Pencereleri açtığımı

melet-çöpü-denizde-77777.JPG

 31 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ…

14 Mayıs 1984 yılından itibaren yani 31 yıldır Ordu’nun çöplerinin döküldüğü Durugöl Mahallesi’ndeki alana Başkan Enver Yılmaz’ın talimatı ile birlikte artık çöp dökülmüyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi; Karapınar Mahallesi’ndeki ayrıştırma tesisine getirilen organik çöpü, bütün bileşenleri ayrılmış halde Çaybaşı’ndaki düzenli depolama alanına götürüyor.

 ALANDA GAZ ÇIKIŞ BACALARI YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI…

Yıllarca dökülen çöple birlikte yaşanmaz hale gelen Durugöl Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin alana çöp dökülmesini yasaklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Başkan Enver Yılmaz’ın talimatı ile kademeli olarak üzeri kapatılan çöp alanının çevresi de normal dokusuna dönmeye başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi vahşi depolama alanının üzerini kapatmasının ardından, bugünlerde gaz çıkış bacalarını yerleştiriyor. Bu çalışmanın ardından ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Ordu Büyükşehir Belediyesi, müşterek çöp sahasının ve Melet Irmağı’nın sedde çalışmalarına başlayacak.


VATANDAŞ; “SAYIN BAŞKANIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Bölgede yaşayan vatandaşlar çöp dökülmemesinden dolayı büyük bir memnuniyet yaşarken, iş yeri sahiplerinden biri yaptığı açıklamada; “Ben 10 yıldır Durugöl’de yaşıyorum. Buraya geldiğimiz ilk günden itibaren biz hep bu sorunla karşılaştık. Yapılan anket sonuçlarında hep bu çöp sorununu dile getirdik. Gördüğünüz gibi burada bir gıda üretim yeri var ve bu iş yerinin bahçesinde hiçbir müşterimiz kokuyor diye oturmuyordu. Sadece müşteriler değil, biz de rahatsız oluyor, evlerimizin bahçesine çıkamıyor, balkonda oturamıyorduk ama çok şükür, bu sene Durugöl’de nefes aldığımızı hissettik. Sayın Başkanımızdan, emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

VATANDAŞ; “ÇOCUKLARIMIZ BU KOKUYLA BÜYÜMEYECEK”

Bir diğer vatandaş ise Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek; “Söz verdiği süre içerisinde bu çöpü kaldırıp, buradaki insanlara insanca yaşamayı sağlamış oldu.  Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Evimizde rahat yaşayamıyorduk. Pencereleri açtığımızda çöp kokusu evin içine kadar giriyor, hamile kadınlar dışarı çıkamıyordu ama şu an çok iyi, çok rahatız. Çocuklarımız bu kokuyla büyümeyecek, Allah bu hizmeti gerçekleştirenlerden razı olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.