Yeşili Koru, 6 Ay Dinlen!!!

Yeşili Koru, 6 Ay Dinlen!!!

Fatsa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 25 Ocak'ta Siyanüre Hayır yürüyüşündeki 7 kişilik tertip komitesine, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa Muhalefet suçundan 2911 sayılı yasanın 11. mad. 28/3 maddesine göre 6'sar ay, iyi halden dolayı 1/

Yeşili Koru, 6 Ay Dinlen!!!

22983

Fatsa Bahçeler Mahallesi’nde siyanürle altın ayrıştırması yapacak olan şirketin verdiği zararları önlemek için mücadele edenlere "yürüyüş yaptıkları" için 6 ay hapis cezası verildi.
 
Siyanürle altın ayrıştırmasına, ormanın yok edilmesi ve sularının zehirlenmesi tehdidine karşı yöre insanların oluşturduğu Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu öncülüğünde oluşturulan düzenleme kuruluna 2911 sayılı yürüyüş ve toplantı yasasına muhalefetten dava açıldı.  
 
Fatsa 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 25 Ocak'ta Siyanüre Hayır yürüyüşündeki 7 kişilik tertip komitesine, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununa Muhalefet suçundan 2911 sayılı yasanın 11. mad. 28/3 maddesine göre 6'sar ay, iyi halden dolayı 1/6 indirilerek ceza 5'er aya düştü. 5 yıl suç işlememek kaydı ile cezalar iptal edildi.
22984Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyesi Metin Karaman mücadelelerinde haklı olduklarını dile getirerek, verilen cezaya itiraz ettiklerini vurguladı. Karaman, “Böylece bizi yıldıracaklarını zannediyorlar. Bilmiyorlar ki bu bizi daha da güçlendirerek bu yolda ilerlememizi sağlayacak. Bizler bu yola çıkarken bunları zaten biliyorduk.” dedi.
Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu’nun mücadelesinin yanında olduklarını dile getiren Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Gül Ersan, “Siyanüre karşı mücadelede Fatsa Ünye Doğa Platformu ile birlikte olduk. Cezalarla halkın toprağına ve suyuna sahip çıkması engellenemez. Dayanışmamız ve birlikte mücadelemiz devam edecek.” dedi. 22985

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.