Turnasuyu Mahallesi tehdit altında

Turnasuyu Mahallesi tehdit altında

Bölgede inceleme yapan bilirkişi ve mahkeme heyeti iki tarafın avukatlarını ve bölgeden yaşayan insanların görüşlerini dinledi. Özellikle kadınların ağırlıkta olduğu mahalle halkı, mahallelerinde böyle bir yıkımın gerçekleşmesini istemediklerini, bu bölg

Turnasuyu Mahallesi tehdit altında22967

Turnasuyu Irmağı üzerinde yapılmak istenen HES’lere yönelik başlatılan hukuksal süreç HES’lere ‘dur’ kararı ile tamamlandıktan sonra sıra tras ccağı çalışmalarına geldi.
 
Altınordu Turnasuyu Mahallesi’nde tras ocağı açılmasına karşı açılan davada ‘bilirkişi heyeti’ atandı.  5 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin ve çok sayıda köylünün katılımıyla gerçekleşen inceleme tamamlandı.
 
‘Bilirkişi Heyeti hazırladığı raporu mahkemeye sunacak, mahkeme de bu rapora göre tras ocağının geleceği hakkında karar verecek.
 
Kadınlar tepki gösterdi
 
 Bölgede inceleme yapan bilirkişi ve mahkeme heyeti iki tarafın avukatlarını ve bölgeden yaşayan insanların görüşlerini dinledi. Özellikle kadınların ağırlıkta olduğu mahalle halkı, mahallelerinde böyle bir yıkımın gerçekleşmesini istemediklerini, bu bölgede yaşayan bebekler ve hamile kadınlar olduğunu, birçok okul bulunduğunu belirterek bu insanların yaşamaya hakları olmadığınımı söylüyor bu şirket? diyerek tepkilerini dile getirdiler. Mahalleli kadınlardan bazıları da “ Biz fakiriz diye ölmemiz mi gerekiyor? Bu işi buraya yapmak isteyenler bu kadar insanı gözden çıkardı mı?” diyerek görüşlerini belirttiler.
 
Çevre yolu tüneli önünde işletme
 
Halk adına davacı avukat olan Yakup Okumuşoğlu verdiği bilgide, birçok yönden yanlışları olan projeyi ayrıca yeni yapılacak çevre yolu çıkış tünelinin tam üstüne yapmayı planladıklarını bu duruşma esnasında öğrenen şirket temsilcileri için ayrı bir ironiye sebep olurken, bu işlerin ülkemizde nasıl yapıldığı konusunda soru işareti oluşturduğunu belirtti.
……..
 
Tras ocağı nedir?
 
Tras madeni, silisli ve aleminli maddeler içeren volkanik tüftür kullanıldığı alan.
Çimento, köprü, baraj inşaatı, kanal ve drenajlarda, zirai depo ve silo betonlarında, biriket yapımında ve sıva işlerinde kullanılır.
1 km. alanı toz ve gürültüden etkilenecek, tarım alanlarını olumsuz etkileyecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.