DARICA I HES MELET'İ KURUTUYOR

DARICA I HES MELET'İ KURUTUYOR

“Topçam Barajından denize kadar birbiri ardına yapılan 5 adet HES inşaatı ve onlara ulaşım için yapılan yollar nedeniyle yok edilen ormanlık ve tarım alanları, doldurulan ve kirletilen ırmak yatağı, çalışmalar nedeniyle oluşan toz ve gürültü Melet Havzası

DARICA I HES MELET'İ KURUTUYOR

 

22954

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri geçtiğimiz hafta Melet Havzası'ndaki HES projelerini tespit çalışması yaptılar.

Platform adına açıklama yapan Gül Ersan: “HES ve yol çalışmalarının yıllardar devam ettiği  havzaya, oluşan tahribatı tespit etmek için zaman zaman geliyoruz; fotoğraf ve video çekimleri yapıp durumu belgeliyoruz.

“Topçam Barajından denize kadar birbiri ardına yapılan 5 adet HES inşaatı ve onlara ulaşım için yapılan yollar nedeniyle yok edilen ormanlık ve tarım alanları, doldurulan ve kirletilen ırmak yatağı, çalışmalar nedeniyle oluşan toz ve gürültü Melet Havzası'nı acınacak bir hale getirdi. 

“Yaklaşık altı yıldır faaliyette olan Karıca Regülatörü ve Darıca I HES, her zaman olduğu gibi ırmak yatağının, suyun tutulduğu regülatörle suyun bırakıldığı santral arasındaki 12 km'lik bölümüne yeterli su bırakmıyor. Yine her zaman olduğu gibi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün ilgili elemanları bu durumu görmüyor, dolayısıyla da işlem yapmıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.