BoşBuldukları Yere Beton Dikiyorlar!

BoşBuldukları Yere Beton Dikiyorlar!

Birkaç ay sonra proje bittiğinde Ordu’ya layık bir valilik binası yapılacak. Projesi yeni yapılan büyükşehir belediyesi binasına benziyor. O bina gibi 3-4 tane bina, şu anki karayolları şube şefliğinin bulunduğu yerde yapılacak.

Boş Buldukları Yere Beton Dikiyorlar!
 
Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı(YİKOB) çalışmaları değerlendirildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan YİKOB Değerlendirme Toplantısına, Vali Yardımcısı Engin Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, YİKOB yöneticileri ve çalışanları katıldı.
 
YİKOB Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Önceden 81 ilde il özel idareleri vardı. Devlet adına ildeki yatırımların bir çoğunu il özel idareleri gerçekleştirirdi. Kendi bütçesi olduğu için bir takım kamu hizmetleri il özel idareleri imkanlarıyla yapılırdı. Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde il özel idareleri kapatıldı. İl özel idarelerinin yerine, büyükşehir belediyelerinin bulunduğu illerde kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım ve hizmetlerinin etkin olarak yapılması, izlenmesi ve koordinasyonu, acil çağrı, afet ve acil yardım hizmetlerinin koordinasyonu ve yürütülmesi, ilin tanıtımı, gerektiğinde merkezi idarenin taşrada yapacağı yatırımların yapılması ve koordine edilmesi, temsil, tören, ödüllendirme ve protokol hizmetlerinin yürütülmesi, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarına rehberlik edilmesi ve bunların denetlenmesini gerçekleştirmek üzere valiye bağlı olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı kuruldu. Ordu’da kurulan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle fiilen çalışmalarına başladı” dedi.
 
Devlet yatırımlarının ihale ve denetimlerinin YİKOB tarafından yapıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, “Devletin bir takım yatırımları, kurumlara ödenek gelmek suretiyle YİKOB tarafından ihale ediliyor, projelendiriliyor, kontrolü ve denetimi yapılıyor. Özellikle okul yatırımları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımları buradan gerçekleştiriliyor” diye konuştu.
 
Yeni yapılacak İl Emniyet Müdürlüğü ve Valilik hizmet binasının da YİKOB tarafından ihalesinin yapılacağını ifade eden Vali Balkanlıoğlu,
YİKOB’un elinde şu an 2 tane büyük iş var.
Bunlardan birisi il emniyet müdürlüğü hizmet binası yapımı.
Bu bina yakında ihale edilecek.
Bir diğeri de dağınık bir yapı oluşturan kamu kurum ve kuruluşlarını tek bir çatı altında toplayacak yeni valilik binası yapımı. Valilik binası da yapılacak inşallah. Onun da projesi hazırlık aşamasında. Birkaç ay sonra proje bittiğinde Ordu’ya layık bir valilik binası yapılacak. Projesi yeni yapılan büyükşehir belediyesi binasına benziyor. O bina gibi 3-4 tane bina, şu anki karayolları şube şefliğinin bulunduğu yerde yapılacak. Yeni valilik binasının yapımıyla hem şehir trafiğinden uzaklaşmış olacak, hem de kamu kurum ve kuruluşları dağınık yapıdan kurtulup hepsi bir arada daha kontrol edilebilir, vatandaş açısında da daha ulaşılabilir olacak. Çalışanlar açısından da daha sağlıklı ve güzel mekanlarda hizmet vermiş olacak. Boşaltılacak kamu kurum ve kuruluş binaları da daha güzel hizmetlerde kullanılacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.