OSKİ'den Çeşme Sularını Kontrol

OSKİ'den Çeşme Sularını Kontrol

OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu’nun içme sularını bulunduğu noktada kontrol ediyor. İçme suyu olarak kullanılan çeşmelerin hijyenik şartlara uygun olup olmadığı ve bu suların kalite standartlarının sağlanması amacıyla, analiz ve kontrol çalışmaları sürdürülüyo

HAYRAT VE ÇEŞMELERDE HİJYEN KONTROLÜ YAPILIYOR…22931

OSKİ Genel Müdürlüğü, Ordu’nun içme sularını bulunduğu her noktada kontrol ediyor. İçme suyu olarak kullanılan çeşmelerin hijyenik şartlara uygun olup olmadığı ve bu suların kalite standartlarının sağlanması amacıyla, analiz ve kontrol çalışmaları sürdürülüyor.

41 HAYRATIN SULARI KONTROL EDİLİYOR…

Özellikle yaz aylarında yoğun talep gören yol üzerindeki hayrat çeşmeleri, OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri ekiplerince analiz edilerek, içme sularının uygunluğu tespit ediliyor.

Yayla ve eski köy statüsünde olan yüksek kesimlerdeki mahallelerde yol güzergâhlarında sıkça kullanılan Çeşme ve Hayratların içme sularının içilebilir seviyede olup olmadığı OSKİ tarafından sürekli olarak denetlenerek kontrol altında tutuluyor. 

19 ilçede sürdürülen çalışmalar sonucunda vatandaşlar tarafından en çok kullanılan 41 hayratın içme suları analiz edilerek, uygunluğu tespit edildi. 

SULARIN DEĞERLERİ ÖLÇÜLEREK, ANALİZLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR…22932

OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük yürütülen çalışmalarla ilgili bir değerlendirmede bulunarak şunları ifade etti; “Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların artması ile birlikle yaylalarımıza göçlerin ve gezilerin artacağı ekiplerimiz tarafından dikkate alınmaktadır. Yol kenarlarındaki çeşmelerden ve piknik alanlarında bulunan içme sularından numuneler alarak analiz yapıyor ve suyun kalitesini ölçüyoruz. Çalışmalarımıza özellikle çok kullanılan ve insanların yol üzerlerinde durmakta tercih ettiği hayrat ve çeşmelere ağırlık verdik.

Ordu’nun 19 ilçesinde sürdürdüğümüz çalışmalar sonucunda 41 çeşme ve hayratın içme sularının değerlerini ölçerek, analizini gerçekleştirdik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.