UMURSANMAYAN TEHLİKE;FINDIKTA KÜLLEME

UMURSANMAYAN TEHLİKE;FINDIKTA KÜLLEME

Defalarca mücadele edilmesi gereken bir hastalık olan karşında iki aydır hiçbir şey yapmadan duran fındık çiftçisini hasat zamanı harmanda zor günler bekliyor. Artarak devam eden külleme hastalığı karşısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı külleme ha

UMURSANMAYAN TEHLİKE;FINDIKTA KÜLLEME
kutsiyasarr.jpg
FındıkSen Genel Başkanı Kutsi Yaşar yaptığı 

22927

açıklamada;
Bölgemizde daha önceki yıllarda da görülen bu hastalık daha çok hasat 
dönemine yakın dönemlerde oluşup ekonomik düzeyde kayıplara neden olmuyordu.
 
Özellikle son 20 yılda Hidroelektrik Santrallerin(HES’lerin) mantar gibi çoğalması ile değişen iklim koşulları sonrasında mantari bir hastalık olan Külleme hastalığı da mantar gibi çoğalarak erken dönemlerde seyir göstermeye başladı.
 
Bu durum ekonomik zarar eşiğinde olmayan külleme hastalığını ciddi boyutlara taşıyarak 

fındık için riskli hale getirdi.

22928

Fındık çiftçisi tüm bu olumsuz gelişmeler karşısında ise nasıl HES’ler yapılırken umursamaz bir tavır takınmışsa külleme hastalığı karşısında da genelde aynı umursamaz tavrını sürdürüyor.
Bir önceki yıl don afetinden dolayı bahçeye girmeyen ve küllemenin zararından bihaber olan fındık çiftçisi bugünlerde küllemeye bağlı olarak yaşanan sonuçları izlemekten başka bir şey yapmıyor.
Geçen sene yoğun epidemi yaşayan ve olumsuz sonuçları gören fındık çiftçisi dışındaki büyük çoğunluk sadece beklemeyi tercih ediyor.
 
22929
 
Defalarca mücadele edilmesi gereken bir hastalık olan karşında iki aydır hiçbir şey yapmadan duran fındık çiftçisini hasat zamanı harmanda zor günler bekliyor.
Artarak devam eden külleme hastalığı karşısında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı külleme hastalığı ve olumsuz sonuçları hakkında yapmış olduğu saha ve bilgilendirme çalışmalarını daha etkin tarımsal yayım çalışmaları ile fındık çiftçisine aktarmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.