3-5 Bürokrat; La Yapmayın Daaa!

3-5 Bürokrat; La Yapmayın Daaa!

"Vali Balkanlıoğlu, bir haftadır Efirli’deki kamp alanında konaklayan ve yarım kalan eğitimlerini Ordu’da öğretmenlerin de desteğiyle tamamlayan ve bugün karnelerini alan mevsimlik işçilerin çocuklarını makamında ağırladı"...

3,5 Bürokrat;

Ya da, La Yapmayın Daaa!!!

nevzat-serüven-masada-.jpg

Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir'in internetlerinde  ..."Vali Balkanlıoğlu, bir haftadır Efirli’deki kamp alanında konaklayan ve yarım kalan eğitimlerini Ordu’da öğretmenlerin de desteğiyle tamamlayan ve bugün karnelerini alan mevsimlik işçilerin çocuklarını makamında ağırladı"...

...Bu yıl Haziran ayında Ordu’ya Mersin ilinden gelen tarım işçileriyle görüşülerek çocuklarını fındık bahçelerinde çalıştırmak yerine Perşembe Kaymakamlığı’nın talimatı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile çocuklar ilçe Ortaokulu’na gönderildi."  yazılarını okumasa idim yine görmezden gelebilirdim belki!?..

Zülfü ne diyor, 

"Sussan olmuyor susmasan olmaz, Dil dursa hakim bey tende can durmaz

Yazsan olmuyor yazmasan olmaz, Kaleme tedbir koma tek durmaz "!

Ayşe Diyar'ların geleceğini Kapitalist Tekellerin Ordu ilindeki Yerel Muhiplerince Köredilmesi ve kendi toprağımızda Tekellere Satacağımız/sattığımız bahçelerde çalışan "modern köle" olmaması için verdiğimiz mücadele devam edecek!..

İLO nun EKBÇİ Çalışmasını gönülden destekliyoruz tabii ki!

Vicdanı ve de Evladı olan kim isterki; çocuklarımız çocuk çağlarında "En kötü biçimde çocuk işçi" olup sağlıksız koşullarda 16-17 saat çalışsın!? 

Ordu, Vietmam mı! Kamboçya mı!?. Da, Ordu ilinde EKBÇİ var deyip "Ödenekler -Mödenekler tahsis ettirip", Atamalar- Görevlendirmeler ( Ücreti mukabilinde tabiiki) yaptır-t- ılıyor !??

Otellerde Motellerde Malum Bürokratlarca  ve de sivil adlı yarı resmi kuruluş temsilcileri ile "Fakir Çocukların" da hakkı olan paralar harcanıyor!..

Hele bu yıl, Bu yıl hele!!!

Fındık Haziranda mı toplanıyor da "TARIM İŞÇİLERİ ORDUYA SÖKÜN ETMİŞLER !?...

Fındık Ağustosun ilk haftasında toplanır genellikle...

HAZIRANDA HEP BİLİRİZ Kİ "Bİ TIRPAN  VE DE UFAK TEFEK İŞ" VAR, BAHÇELERDE!...

Okullar neredeyse Fiilen Mayıs sonunda Bitti!

Nerden mi biliyorum? "Çocuklaşma Arkadaşım" ve son 6 yıldır PC, Cep Telefonu  vs. Elektronik Cihazlarımın  "Eş Başkanı" Ayşe Diyar, 15 Gündür okula gitse bile " Enişte, hiç bi şey yapmıyoruz, Okuma yapıyoruz , Bahçede oyun oynuyoruz " diyor da ondan!..

80 ila 180 bin ton arası Fındık üreten Ordu İlimizde topu topu, o da Haziran ayının başında gelen  9 Tane çocuk varmış!..

Steye görede "... eğitimlerini tamamlayan toplam 9 öğrenci, karnelerini protokol mensuplarının ellerinden almış".

Nerden anladınız çocukların başarılarını diye soran yok nasılsa !?

Oynayın "Hamletinizi" !..

Okullar Tatil modunda iken kentimize gelen bu çocuklarımız için Koccaaa Devlet Harekete geçmiş ve karne vermiş!

Cık Cık Cık...

La havle çekmek gerekmez mi!?.

Söz uzun... Kısaca aktardık maruzatımızı!..

Ben Topu Sayın Vali Balkanlıoğlu ve Sayın OBB Başkanı Yılmaz'a attim... 

Umarım Topu Taca atmazlar da zaten zor geçinen bu milletin parasını böyle Hovardaca harcayanlarla ilgilenirler!

Halen NASAda Görevli ve Başarılı Astronom kardeşimiz Ordu'nun çocuğu Ve REWEnin Fındığı DEVE etmemesi için bizleri uyaran UMUT YILDIZ (https://www.facebook.com/umut.yildiz?fref=ts) a teşekkür ederken, Umutun ve bizim,Önceki yıllarda ve Geçen yıl yaptığımız yayın linklerini sizinle paylaşarak gerçekleri aktarmaya çalışacağım... 

                                                                 Nevzat AKATA


Ordu'da Yapmamalıydılar !

Ordu'nun Çocuğu ve bu gün NASAda Astronfizik icra eden kardeşimiz Umut YILDIZ taaa hollandadaki başlayan Fındık Cellatlığını bizlere 4 yıl önce uyararak sarmıştı.

Devleti ali yi Cumhuriyetimizin Bürokrasi cephesi uyanıyor sanırım !. Uyku semesine olsa gerek "Yalan yanlış, eksik fazla" icrai hüküm eda eyliyolar...

Bari bilmiyorsunuz, hoş görelim. Lakin yılda 20 Gün "fındık tıplanan" ilimizde bari bu olayı Tekellerin isteği doğrultusunda Abarmayın...

İyi ki Ordu'da ORDU KENT var ve "Halka yalan/yanlış  söylemek suçtur", diyor !..

Biz Bürokrasi ile sonra devam ederiz... Ama siz lütfen UMUT YILDIZ kardeşimizin uyarısı ve linklerini okursanız, ben ve Umut görevimizi yapmış olacağız...

                                                                   Nevzat AKATA


Ülkemiz Topraklarında Tarımın bir çok üründe Köküne -GDO Ve HİBRİT Tohumla-  kibrit suyu döken Küresel Gıda Tekelleri , Fındıkta halen bildiğimiz kadarı ile tohumlama olmadığı/ yapamadıkları için olsa gerek, tarımını yaptığımız fındık alanlarını yakın on yıllar içinde ele geçirmek ve üreticiyi güçsüzleştirmek adına, her zaman başka ülkelerde yaptıklarını ülkemizdede yapacaklar.

Küresel Gıda Tekelleri ve yerli işbirliği aktörleri, "İnsani/ vicdani temel güdü"  saldırılarına başlayarak , bizleri topraklarımız üzerinde kiracı hale getirecekler ve devamında da bahçelerimizi bizlere yasaklayacaklar.

Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenle de 2010 yılında Ordu Kent Gazetesi olarak yaptığımız uyarı ve öngörünün bu güne gelindiğindeki yansıması olarak, Avrupa tekelleri “Türk tarımını ve Özelimizde Fındığını bitirmek vedahi bahçemizde kendi Plantasyonlarını kurmak için” alt yapı hazırlıyorlar.

Ve de 3 yıl önce Hollandadan başlayarak uygulamaya koydukları "bir projeyi adım adım YERLİ AKTÖRLER vasıtası ile hayata geçirmeye devam ediyorlar , bizde izliyoruz.

REWE vasıtası ile icraya koydukları durumu Ordu Kent Gazetesi olarak 2010 yılı Kasım ayı itibarı ile duyurmuştuk. 

Ve bu gün

Yukarıda açıklamaya çalıştığımız nedenle de 2010 yılında Ordu Kent Gazetesi olarak yaptığımız uyarı ve öngörünün bu güne gelindiğindeki yansıması olarak, Avrupa tekelleri “Türk tarımını ve Özelimizde Fındığını bitirmek vedahi bahçemizde kendi Plantasyonlarını kurmak için” alt yapı hazırlıyorlar.

Ve de 3 yıl önce Hollandadan başlayarak uygulamaya koydukları "bir projeyi adım adım YERLİ AKTÖRLER vasıtası ile hayata geçirmeye devam ediyorlar , bizde izliyoruz.

REWE vasıtası ile icraya koydukları durumu biz 2010 yılı Kasım ayı itibarı ile duyurmuştuk.

Ordu Kent Gazetesindeki yazı özetleri aşağıdaki linktlerde  

http://www.ordukentgazetesi.com/author_article_print.php?id=2087



http://www.ordukentgazetesi.com/news_detail.php?id=21087


http://www.ordukentgazetesi.com/news_detail.php?id=20415



Bu Valilik sitesi


Vali Balkanlıoğlu,

Karne Heyecanı Yaşayan Mevsimlik İşçilerin Çocuklarını Ağırladı

Fındık toplamak amacıyla Ordu’ya gelen ve Efirli kamp alanında konaklayan mevsimlik işçilerin çocukları Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Vali Balkanlıoğlu, bir haftadır Efirli’deki kamp alanında konaklayan ve yarım kalan eğitimlerini Ordu’da öğretmenlerin de desteğiyle tamamlayan ve bugün karnelerini alan mevsimlik işçilerin çocuklarını makamında ağırladı.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, ”Bugün Dünya Çocuk İşçiliği İle Mücadele Günü. Ordu’da da anma etkinlikleri düzenlendi. Bugünlerde bölgemize mevsimlik işçiler geldi. Mevsimlik işçilerin çocuklarının yarım kalan eğitimleri burada gönüllü öğretmenlerimiz aracığıyla Valiliğimiz tarafından eğitimleri yarım kalmasın diye yakından ilgilenilerek tamamlandı ve karnelerini aldılar” dedi.

6c0381e4-7fc0-4797-b783-be3c80f24708

 
“Yaşı küçük çocukların, küçük bedenlerin bu çağda ya okulda olmaları lazım, ya da yaşıtlarıyla oyun oynamaları gerek. Fakat küçük bedenlerini ve emeklerini sömüren bir yapı var maalesef. Özellikle az gelişmiş ülkelerde bu çocukları ağır sanayi koşullarında dahi çalıştırıyorlar. Büyüklerle aynı işi yaptırdıkları halde çok az ücret veriyorlar” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Bu çocukların asla çalıştırılmamaları lazım. Çocukların göz yaşından, terinden istifade ederek birilerinin para kazanmalarına müsaade edilemez. Çocuk işçiliği aynı zamanda insan hakları sorunudur. Türkiye çocuk işçiliğini önleyen bir antlaşmaya da imza atmış oldu. Dolayısıyla kontrol, İşkur ve bizim aracılığımızla bütün kamu kurum ve kuruluşlarının bu konuda hassasiyet göstermesinde” şeklinde konuştu.
 
Vali Balkanlıoğlu, ”Milli Eğitim okul çağındaki çocukların okul döneminde çalıştırıldıklarını görmeleri durumunda ihbarcı ve şikayetçi olması lazım. Şikayetçi olmak da yetmiyor. Bu bir realite, aileler çalışmak için buralara göç ediyorlar. Burada yapılacak olan şey aileleri, velileri cezalandırmak, insanları ceza tehdidiyle yola getirmek değil, eğitim yoluyla bu çocuklara gerektiğinde maddi manevi yardım edilerek ailelerine eğitimden geri kalmayacak şekilde seyyah eğitim kurumları açmak. Çocuklara bugün karne verdik, karne sevincini çocuklara yaşatmış olduk, ne mutlu bizlere. Eksik kalan eğitimlerine kurslarla, seminerlerle tamamlamak gerekiyor. Çocukları çalıştırmak doğru bir şey değil. Bizler gerekeni yapacağız. Ordu, bu konuda Türkiye’de örnek bir il ve örnek olmaya da devam edecek” diyerek, sözlerini tamamladı ve çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Eğitimlerini tamamlayarak karne alma sevincini yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını ifade den çocuklar, okumak istediklerini, okulu çok sevdiklerini dile getirerek, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ettiler.



Bu OBB Sitesi

BU KEZ PARA İÇİN DEĞİL KARNE İÇİN ÇALIŞTILAR…

Tarım işçilerinin çocukları düzenlenen törenle karnelerini aldılar.
Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından desteklenen çocuk işçiliğine karşı mücadele kapsamında “Tarım İşçileri Çocuklarının Karne Alma Töreni” bugün yapıldı.
Perşembe ilçesinde Kırlı İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda düzenlenen programa; Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Türker, Perşembe İlçe Kaymakamı Ahmet Arık, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Temsilcisi Nejat Kocabay, Ordu Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, okul idarecileri, öğrenci ve veliler katıldı.
 
PROJE İLK MEYVESİNİ KIRLI MAHALLESİ’NDE VERDİ…
 
Törende ilk konuşmayı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Temsilcisi Nejat Kocabay yaparken çocukların çalışma alanları yerine okullarda eğitim almaları ve oyun alanlarında bulunmaları konusunda yürüttükleri bu programın ilk meyvelerini Kırlı Mahallesi’nde aldıklarını belirterek şunları söyledi:
 
Bu yıl Haziran ayında Ordu’ya Mersin ilinden gelen tarım işçileriyle görüşülerek çocuklarını fındık bahçelerinde çalıştırmak yerine Perşembe Kaymakamlığı’nın talimatı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izni ile çocuklar ilçe Ortaokulu’na gönderildi. Aileler bugün, Perşembe ilçesinde, Kırlı İlk ve Ortaöğretim Okulu’nda düzenlenen programda çocuklarıyla birlikte karne sevincini yaşadılar.
 
2002 yılında ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) 12 Haziran’ı, çocuk işçiliğine karşı farkındalığı artırmak için ‘Çocuk İşçiliğine Karşı Mücadele Günü’ ilan etmiştir. Ancak hem çocuk işçiliği hem de çocukların işçileştirilmesine karşı mücadelenin geçmişi çok daha uzundur.
 
Konuya hassasiyet gösteren ilgili bakanlıkların yanı sıra Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 
BU PROJE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK…
 
Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Türker ise mevsimlik tarım işçilerine özellikle İŞKUR tarafından büyük bir hassasiyetle destek verildiğini, çocuklarının eğitim hayatlarını tamamlayıcı yöndeki atılan adımların olumlu sonuçlanmasının memnuniyetle karşılandığını söyledi.
 
Vali Yardımcısı Türker gösterilen çabalar sonucu tüm Türkiye’ye örnek oluşacak bu projenin Ordu’da hayat bulmasının kendilerini daha da mutlu ettiğini ifade ederken, “Bu proje dünyaya da önümüzdeki dönemde örnek olacak bir proje görünümündedir. Çocuklarımız hepimizin de yakinen bildiği gibi çalışma hayatına aslında aile içinde başlamaktadır. Bazen ekmek, bazen su getirir, bazen de ailesine yardımcı olur. Çocuklarımıza oyun oynama çağında, eğitim görme çağında almaları gereken eğitimleri vermeyerek onların sanayi sektöründe, tarım sektöründe çalışmaları tabi ki üzüntü vericidir. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarken özellikle Ordu Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan toplam 9 öğrenci, karnelerini protokol mensuplarının ellerinden aldı.
 
Dünyada yaşayan çocukların %13,6’sının işçi olduğu biliniyor. Çocuk işçiliğiyle ilgili en son ILO raporunda belirtildiğine göre 126 milyon çocuk; güvenliklerini, sağlıklarını ve gelişimlerini engelleyici nitelikte tehlikeli işlerde çalışıyor. Sömürüye en açık olanların ise çoğunluğu okul dışı olmak üzere kız çocuklarının, annesi ve/veya babası olmayanların, etnik gruplara ve azınlıklara mensup olanların ve sokakta yaşamaya itilmiş çocukların olduğu belirtiliyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.