Maliyeti 15 Milyon

Maliyeti 15 Milyon

Ordu’nun Altınordu ve Gülyalı ilçelerinin 2040 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak olan projede, Melet Irmağı üzerindeki Ordu regülatöründen enerji maliyeti olmadan, cazibe ile içme suyu OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisi’ne ulaşacak. Tesislere u

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından finansmanı sağlanarak, DSI tarafından Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’ne inşa edilen OSKİ İçme Suyu Arıtma Tesisi, yapılan törenle açıldı.

Karapınarda İçme Suyu Arıtması Açıldı22879
 
Ordu’nun Altınordu ve Gülyalı ilçelerinin 2040 yılına kadar olan su ihtiyacını karşılayacak olan projede, Melet Irmağı üzerindeki Ordu regülatöründen enerji maliyeti olmadan, cazibe ile içme suyu OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisi’ne ulaşacak. Tesislere ulaşan su arıtılarak, depolara ve isale hatlarına verilerek evlere ulaşması sağlanacak. Proje kapsamında, 2 adet içme suyu deposu ile 18 kilometrelik isale hattı tamamlanarak hizmete açıldı. Bu proje ile birlikte Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği nitelik ve kalitede içme suyunun arıtılması sağlanacak.
 
AMACIMIZ TÜM TÜRKİYE’DE MODERN TESİSLER İNŞA ETMEK
 
DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir yaptığı konuşmada; “Amacımız 2023 yılına kadar yapacağımız içme suyu tesisleriyle şehir merkezlerinin içme suyu ihtiyaçlarına cevap verebilmek. Geçmişte milletimizin yaşadığı susuzluğu bir daha yaşatmamak istiyoruz. Bu tesisle Ordu’nun gelecek yıllarda nüfus artışını da göz önünde bulundurarak 2050 yılına kadar içme suyu temini planlarımızı yaptık. Ordu için hayati önem taşıyan içme suyu arıtma tesisini açacağız. Bu projeyle Melet Çayı üzerinde enerji maksatlı yapılan Ordu regülatöründen suyu alarak bu tesise ulaştırıp arıtma işlemlerini tamamlayıp evlere ulaştıracağız. Şu anda bulunduğumuz tesisten 11 kilometre su alma noktamıza kadar ve 7 kilometresi de şehir ana deposuna bağlantı hattı oluşturarak toplamda 18 kilometrelik isale hattı hizmet vermeye başladı. Bugün hizmete açacağımız tesis günde yaklaşık 78 bin metre küp su arıtma kapasitesindedir. 15 milyon TL’ye mal olan tesis ile Altınordu ilçe merkezi ve Gülyalı ilçe merkezine su sağlanmış olacaktır” şeklinde konuştu.
 
BU PROJE İLE 2040 YILINA KADAR ORDU’NUN İÇME SUYU İHTİYACI KARŞILANACAK
22880
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açılışı gerçekleştirilen tesisle ilgili bir değerlendirmede bulunarak şunları belirtti: “DSİ Genel Müdür Yardımcımıza, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve tüm emeği geçenlere Ordulular adına gönülden teşekkür ediyorum. 
 
Bugün 15 milyon lira maliyetli, yaklaşık 18 km’lik isale hatlarıyla birlikte esasen 45 milyon liralık bir yatırımın devir teslim ve hizmet alma törenini gerçekleştiriyoruz. DSİ tarafından yapılan bu yatırımın Ordu’ya güzel bir hizmet olduğunun bilinci içerisindeyim. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz sözlerine; ”Ordu’nun nüfusu 314 bine çıkıncaya kadar yani 2040 yılına kadar Altınordu ve Gülyalı ilçemizin dolayısıyla havalimanının su sorunu çözülmüş oluyor, evlerde çeşmeyi açtığımızda gönül rahatlığıyla arıtmadan içeceğimiz bir su var” diyerek devam etti. 
 
Ordu hem Mesudiye’den, Topçam, Melet Irmağı’ndan cazibe ile gelen bu suyu kendi kullanımına sunmuş oldu hem de mevcut arıtma tesisimizin bize aylık 250-300 bin lira mâl olan elektrik faturasından da kurtulmuş olduk. 
 
UYUM İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ
 
Başkan Yılmaz sözlerine; “ DSİ’ye sunduğumuz Melet Irmağı Islah Projesi kabul edilerek ihalesi yapıldı. Ayrıca Civil Deresi üzerine bir köprü ihalesi ve göletlerimiz yapıldı. DEHA Göletleri Projesi ihalesine çıkılarak Ünye Tabakhane Deresi ıslahı programa alındı ve çalışmalar yapılıyor. Bölge müdürlüğümüz, genel müdürlüğümüz, bakanlığımız bu anlamda Büyükşehir Belediyesi ile en üst seviyede uyum içinde çalışıyor” diyerek sözlerine son verdi.
 
İÇME SULARI MEMBA SU KALİTESİNDE MUSLUKLARIMIZDAN AKACAK
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, açılışta bir değerlendirme konuşmasında bulunarak şunları kaydetti: “ İnşası gerçekleştirilerek hizmete açılan içme suyu arıtma tesisi, Ordu için anlamlı ve önemli bir yatırım oldu. Su hayattır, su yoksa hiçbir şey yok demektir ancak, bizler varlık içinde yokluk yaşayan bir milletiz, bu kadar suyun bol olduğu Ordu ilinde bile su sorunu yaşayan birçok yerler vardı. Ordu’ya Büyükşehir Belediyesi kurulduktan sonra, OSKİ ekipleri çok hızlı bir şekilde yaşanan sorunlara çözüm bularak vatandaşa içme suyu hizmeti götürdü. İnşallah Ordu’nun tamamında artık su sıkıntısı çekmeyeceğiz. Bu gibi tesislerle birlikte memba su kalitesinde içme suları musluklarımızdan akacak olması son derece büyük bir hizmettir” dedi.
 
GELİŞMİŞ BİR ORDU’NUN GÖSTERGELERİNDEN BİRİSİ DE KULLANABİLECEK TEMİZ SU MİKTARIDIR
 
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, OSKİ İçme Suyu Arıtma Tesisi açılışında suyun önemine vurguda bulunarak şunları belirtti: “Ordu’nun 40 yıl boyunca temiz içme suyu ihtiyacı bu tesis sayesinde karşılanacak. Kâinatımızın aslı, insanoğlu olarak bizim fiziki alt yapımız, su ve topraktır. Eğer su olmasaydı ne havanın ne toprağın ne de ateşin anlamı kalırdı. Ayrıcı su gelişmiş ülkelerde artık gelişme ölçülerinden birisi olmuştur. Eskiden Türkiyemizde ciddi su sorunları yaşanmış, insanlar kovalarla su taşıyarak, pek de sağlıklı olmayan kaynaklardan ihtiyaçlarını gidermekteydi. Artık o günler geride kaldı, yapılan su toplama göletleriyle, isale hatlarıyla Allah’a şükürler olsun tüm illerimizde su sorununu çözüme kavuşturduk. Havalimanlarımızı açtık, hastanelerimizi yaptık ama daha gelişmiş bir Ordu’yu gösteren en önemli göstergelerimizden birisi de, kişi başına kullanabilecek temiz su miktarıdır. İşte bu tesis; kullanabilir, temiz içme suyu miktarını artırarak Ordulu hemşerilerime hizmet verecektir” dedi.
 
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açılan tesisin birimleri incelendi.

http://www.ordu.bel.tr/Haber/ICME-SUYU-ARITMA-TESISI-ACILISI-GERCEKLESTI/9917/84/7#.VWVSU1e8auU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.