“ADRES MİLLİ İTTİFAK, MİLLİ DEVLETTİR”

“ADRES MİLLİ İTTİFAK, MİLLİ DEVLETTİR”

"Bu seçim çok önemli. Çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü bu seçimde sadece milletvekili seçmiş olmayacaksınız. Vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin hem yolunu hem de yönünü belirleyeceksiniz. Ordumuzun iman dolu yiğit evlatları. Soruyorum size Türk

“ADRES MİLLİ İTTİFAK, MİLLİ DEVLETTİR”

Ortadoğu’da Türk-İslam Birliğinin kurulmasının kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak;
"Bu seçim çok önemli. Çünkü bu seçim tarihi bir seçimdir. Çünkü bu seçimde sadece milletvekili seçmiş olmayacaksınız. Vereceğiniz her bir oyla Türkiye'nin hem yolunu hem de yönünü belirleyeceksiniz. Ordumuzun iman dolu yiğit evlatları. Soruyorum size Türkiye İslam ülkelerine öncü mü olsun yoksa batıya uydu olarak mı kalsın. Eğer İslam ülkelerine öncü olsun diyorsanız adres milli ittifak, milli devlettir.
Türkiye mazlumlara umut mu olsun yokla Libya'da, Irak'ta olduğu gibi zalimlere payanda mı kalsın. Mazlumlara öncü olsun diyorsanız adres Saadet Partisi. Eğer bindiğiniz araba sizi haçlı birliğine götürüyorsa ha Moiz'in arabası ile gitmişsiniz ha vaizin arabası ile fark eder mi. Gittikleri araba haçlı birliği ise Moiz'in arabasına binmek ile vaizin arabasına binmek arasında fark var mı? Mevcut iktidar ülkeyi tam anlamı ile bir felaketin içine sürüklemiştir. Bugün adım adım Büyük İsrail Projesi uygulanıyor. Bunu durduracak olan milli görüş erleridir" dedi.
“İSLAM COĞRAFYASINDA YIKIM BAŞLATTILAR”
Kamalak dış güçlerin İslam coğrafyasında başlattıkları yıkımın hedefinde Türkiye olduğunun altını çizerek, "Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Dışişleri bakanı Condoleezza Rice 2002'de diyor ki '22 ülkenin haritası değiştirilecek.
'Bu ülkeler İslam ülkeleri. Irak, Libya, Mısır, Suriye ortada. Türkiye'yi bölme haritasıdır. Elin adamı Türkiye'yi bölme haritasını da yapmış. Asıl oyun Türkiye üzerinde oynanıyor. Mahşerde hangi grupla haşrolmak istiyorsanız oyunuzu ona göre verin" diye konuştu.
Aynı soruya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, "Bizler dış politikadaki bu itibarsızlığa son vermek için Kırım'ı Rusya'nın ilhak ettiğinde sesini çıkartmayanlara bir isyan olarak, Suriye kan gölündeyken Mısır'da Mursi idama mahkum edilmişken Libya, Irak, Afganistan, Myammar, Doğu Türkistan'ı sahipsiz bırakmamak için milli ittifakı kurduk. Tüm Türk İslam coğrafyasının umudu milli ittifak. Bir yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz. Rabbimizin emri ile birbirimize bağlanmışız. Ama 30 yıldır hain bölücü 21. Yüzyıl katil eşkıya sürüleri milletimizin arasına nifak sokuyor, milletimizin geleceğini kahrediyor. Vatanımızı böyleye çalışıyor buna asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Destici, Milli İttifakın mecliste yer alması halinde millet tarafından kabul gören ve ittifakın seçmenlerinin de ortak akıl ve iradesiyle onay vereceği bir hükümet koalisyonunda millet adına yer alabileceğini söyledi.
Destici iktidar olma yoluna çıktıkları 7 Haziran seçimlerinde meclise girdikleri takdirde Türk Milletinin refahını yükseltebilecek bir hükümet ortaklığına da sıcak bakabileceklerini kaydetti.
Karadeniz’de işsizlik konusuna da değinen Kamalak; “Türkiye'nin farklı noktalarında son 10 yılda göçlerin arttığını hep birlikte görmekteyiz. Son 10 yılda öz yurdunu, doğup büyüdüğü yeri terk eden Karadenizli insan sayımız 4 milyonu buldu. Ödemeler dengesinde ki bozukluk, 10 yıl öncesine göre çok daha büyüdü. Mevcut hükümet işsizliğe bir çare bulamadı" dedi.
“ÜLKEDEKİ NİMETİ PAYLAŞMAK İÇİN İKTİDARA TALİBİZ”
BBP lideri Mustafa Destici, İttifakın seçim bildirgelerini anlatarak hükümetin politikalarını eleştirdi. Gelir dağılımında adaletsizlik yapıldığını vurgulayan Destici, Meclis’e girmeleri durumunda bu sorunu çözeceklerini de söyledi.
Ülkede ki gelir dağılımına da dikkat çeken Destici şunları söyledi; “Bu maya Türkiye’de işbaşına gelecek ve bozulan düzeni yeniden düzeltecektir. Biz bu mayayı tekrar hakim kılmak için, herkese adalet dağıtmak için ittifak kurduk. Bizler bu ülkede gelir dağılımındaki adaletsizliği bitirmek için bu ittifakı kurduk. Ülkedeki nimeti paylaşmak için iktidara talibiz.”
Devlet geleneğiyle bağdaşmayan davranışların, AKP iktidarında normalleştiğini de sözlerine ekleyen Destici, “Bizim devlet geleneğimizle bağdaşmayan her türlü davranışlar, bugün normal bir davranış haline geldi. En büyük kaybımızın bu olduğunu düşünüyorum.” dedi.
“KÜRT KÖKENLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI DA VERECEĞİZ”
Destici, Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt kökenli vatandaşların haklarını vereceklerini belirterek, “Güneydoğu’da Kürt kökenli vatandaşlarımızın haklarını vereceğiz. Onlar bizim kardeşlerimizdir. Bizim kardeşimizdir.” diye konuştu.
“HIRSIZLIK VE YOLSUZLUK, AKP İKTİDARINDA MEŞRUİYET KAZANDI”
SP lideri Mustafa Kamalak, Türkiye’nin çok büyük sorunlarla boğuştuğunun altını çizdi. AKP iktidarında, hırsızlık ve yolsuzluk gibi hadiselerin meşruiyet kazandığını iddia etti.
Kamalak, “Yolsuzluk, soygun gibi hadiseler hiçbir dönemde bu kadar meşruiyet kazanmamıştı. ‘Bunlar hırsız ama çalışıyorlar, yine de oy veririm.’ diyenlere sesleniyorum. Bir yanlışa, bir haksızlığa, bir kötülüğe, bir zulme destek olan ona iştirak etmiş olur. O kötülükten kendine pay alır. Bir iyiliğe vasıta olanlar için de o iyilikten pay ayrılır.” dedi.
“AK SARAY’A 10 MİLYAR VERİRKEN KAYNAĞI NEREDEN BULDUN?”
Bizim seçim bildirgemizde ki vaatlere kaynağı nereden bulacaksınız diyen hükümete bizde bir soru sormak istiyoruz diyen Mustafa Kamalak, İktidarın muhalefete sık sık sorduğu seçim vaatlerinize kaynağı nereden bulacaksınız sorusuna da AK Saray’ı örnek gösterdi. Kısasa kısas yapan Kamalak, İktidar partisinin kendilerine vaatlerinin kaynağını sorduğunu hatırlattı.
“FAİZ BABALARINA 600 MİLYARI NEREDEN BULDUN?”
Kamalak, “Sen 12 yıl içerisinde faiz babalarına tam 600 milyar lira ödedin. Nereden buldun kaynağı? Milletten vergi biçiminde almadın mı? Öbür taraftan mühendisler mimarlar diyor ki: ‘Şu Ak Saray var ya, bunun maliyeti en az 10 milyar lira.’ Kaynağı nereden buldun? Soruyorum, ey kaynak soranlar, bu kadar parayı siz babanızın kesesinden mi buldunuz? Cevap yok.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.