Ordu'ya Göçmen Akını mı Olacak!?

Ordu'ya Göçmen Akını mı Olacak!?

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre yabancı ülkelerden gelen vatandaşlara yönelik hizmetleri yürütmek üzere kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ordu’da faaliyetlerine başladı.


Ordu ili sınırlarında nerede ne kadar Savaş ve insanlık dışı eylemler sonucu, Ülkelerinden, Topraklarından kopartılarak bilmedikleri Toplum ve Topraklara "GÖÇMEN" olan insanların Dramı Hepimizin Dramıdır aslında!

Hiç bilmedikleri bir yerde yaşamak zorunda bıraktırılan bu İNSANların savunmasız Çocukları, Anneleri, Yaşlılarının ve de onların önderlerleri olan "Ailelerin BABA" larının çaresizliğini bazen kentimizdede izlemekteyiz...

Zaten" AÇLIK SINIRINDA YAŞAYAN" bizlerin çoğu, soframıza ortak gelen bu İnsanlara " Bilinçsiz Refleks Tepki" göstersekte ayni zamanda üzülmekteyiz!

Sorumuz şu; Sayın İlgililer, Kent Sınırlarımızda Göçmen yada Misafir bu insanlar kaç kişiler  ve nerelerde ne kadarı barınmakta vede ne kadar, ne biçimde yardım sağlanmaktadır?

Bekliyoruz efendim !..                  

 Nevzat AKATA


Haberi aktarıyoruz...

http://ordu.gov.tr/tr/HaberDetay.php?id=946

Ordu İl Göç İdaresi Resmen Açıldı

6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na göre yabancı ülkelerden gelen vatandaşlara yönelik hizmetleri yürütmek üzere kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ordu’da faaliyetlerine başladı.
 
Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğünün faaliyetlerine başlamasıyla ilgili bilgi veren Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyubi Kılıç, “04/04/2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunla İçişleri Bakanlığı bünyesinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.
6458 sayılı Kanunun 103 üncü maddesi (Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye’ye giriş ve Türkiye’de kalışları, Türkiye’den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.) Genel Müdürlüğün kuruluşunu düzenlemektedir. Söz konusu kanun kapsamında, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak Bakanlık Makam Onayı ile yürürlüğe giren ‘04/04/2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı Tarafından Geçici Olarak Yürütülen Görev ve Sorumlulukların, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatına Devrine Dair Protokol’ gereği, İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğünden, Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğüne devri 14.05.2015 tarihinde “Devir Komisyonu” tarafından alınan kararla gerçekleştirilmiştir. 18.05.2015 tarihinden itibaren, İlimize gelen yabancılara hizmet verecek olan, Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğümüzün; Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen görevlerin yanında, 6458 sayılı Kanunun getirdiği ek görevleri de yürütecektir” dedi.
 
 
Ordu İl Göç İdaresi Müdürlüğünün İletişim Bilgileri İse Şöyle;
 
Adres : Saray M. Hükümet C. No:1 B Blok Kat:2 Altınordu / ORDU
Tel : 0452 222 71 52
Faks : 0452 222 72 52

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.