HTKP, Soma'nın hesabı sorulacak...

HTKP, Soma'nın hesabı sorulacak...

Soma Katliamı’nın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ne Somalıların acısı dindi, ne de sorumlular hesap verdi. Ancak biz işçi kardeşlerimizi unutmadık, katilleri de. Soma Katliamı’nın hesabını sormak için halkımızı, 13 Mayıs’ta tüm Türkiye'de Birleşik Ha


HTKP, Soma'nın hesabı sorulacak...

Kardeşlerimizi unutmadık, katilleri de!


Halkın Türkiye Komünist Partisi Somada meydana gelen Maden Faciasının yıldönümünde yaptığı açıklamada; 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği büyük işçi katliamının üzerinden 1 yıl geçti. 787 işçinin maden kazası sırasında yer altında kaldığı bu korkunç katliamda 301 işçi sermayeyin kâr hırsına kurban edildi. Arkasında büyük bir acı bırakan bu katliam ülkemizin kara günüdür.

Her yıl binlerce işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği ülkemizde, Soma’da yaşanan katliam sermaye düzeninin gerçek yüzünü en çıplak şekilde gösteren acı bir kanıt olarak orta yerde duruyor.

Kapitalizm, insan yaşamını ve emeğini hiçe sayar. Kapitalizmde işçilerin ölmesi kâr için normal karşılanır. Kapitalizmde, işçi ölümleri iş kazası diye geçiştirilir. Ekmek kavgası için çalışmak ile ölüm arasındaki ince çizginin emekçilerin kaderi olduğu anlatılır. Adına da "fıtrat" denir. Emekçilerin bu yalana inanmaları istenir.

Soma’da yaşanan kelimenin gerçek anlamıyla bir katliamdır. Bu katliamda sorumluluğu bulunanların hesabı ise henüz sorulmamıştır. Üstüne üstlük Somalı maden işçilerine reva görülün işten atılmak olmuştur.

Soma Katliamı, en başta sermaye düzenin vahşetidir. Bu katliamın sorumlusu patron sınıfıdır.

Soma Katliamı, hükümetin rant ve yağma politikalarının bir sonucudur. Bu katliamın sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu unutmadık!

Soma Katliamı’nın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen ne Somalıların acısı dindi, ne de sorumlular hesap verdi. Ancak biz işçi kardeşlerimizi unutmadık, katilleri de.

Soma Katliamı’nın hesabını sormak için halkımızı, 13 Mayıs’ta tüm Türkiye'de Birleşik Haziran Hareketi tarafından yapılacak yürüyüş ve eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Soma'yı unutmayacağız, unutturmayacağız! dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.