Feshane;Oğul Gibi Ever,Kızın Gibi Sat!

Feshane;Oğul Gibi Ever,Kızın Gibi Sat!

Ordu Tanıtım Günleri’nin 4. ve son gününde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi, Fatih Yaman konseri, Perşembe Anadolu İmam-Hatip Lisesi Korosunun yedi ayrı dilde söylemiş olduğu şarkılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi



Dün akşamüstü "Feshane Gazileri" nin huruç eylediği seferden dönüşlerinde oturduğumuz yerde, kafamız başka yere çevrili olsa idi, görmezden geldiğim "Feshane" işlerini gör(e)meyip,  " Dil Sussa Hakim bey, Tende Can durmaz" demeyecektik!

Feshane Luzumsuzluğu 

Ya da Oğul Gibi Ever, Kızın Gibi Sat!

Bir Müddettir Ordulu Ekabir Takımı istanbuldaki yoldaşlarınında gazı ile "Kendir Pişir, Kendin ye " misali "kendimizi kandırmaya"  yönelik etkinliklerde halkın paralarını Çar-Çur etme yöntemini devam ettiriyorlar!akata-serüven-sakallı-DSC00553.JPG

Yoldan geçen Araçı ve içindekileride "Turist" sanacak kadar gözü kararan Yerel Bürokratlarımızın , başkalarının icadı olan " Oh ( İş) olsun cepler dolsun"yöntemini bizim ilimizede uygulayarak Yöneticileri bir anlamda " Yapmazsak olmaz efendim" pozisyonu ile Kitlenin gözünde "Refüze" hale sokuyorlar!

Feshanede Yapılan etkinlik adı altındaki "Hay huy"u yarı Kadırgalı-Eski İstanbullu olarak, oradaki arkadaş ve hemşehrilerime sordum. 

Aldığım cevap; La Olm sen kafayımı yedin! Feshaneyi bilmiyomusun! Piyerlotide Çay içerkendemi farketmedin, 3-4 dönüm kapalı alanı, Bizim  "Aşşa Bahçe" kadar -10 Dönüm- açık alanlı, -Havuzuyla bahçesiyle- toplam alanı 50 dönüm olan bu yeri, 500 bin Ordulunun yaşadığı istanbulda, Saatte 60 bin kişinin gezmesini nasıl başardınız oradaki etkinliğin!? fırçasını yiyince, belki bi yanlışlık vardır deyip ilgililere soruları tevdi etmiş oldum!

Ayrıntıda boğulmak istemem ama , Bizim Yerel TV ve Medya Bülbüllerini Sahipleri bile izlemez iken Halkın "Büyük Teveccühü" nasıl tespit edilmiş fırçasınıda sizin yüzünüzden sineme çekmiş biri olarak naçizhane fikrimi aktarıyorum; Feshane Lüzümü ne hikmettir bilmem ama bildiğim tek ve geçerli yöntem Paraları oralara aktarıp ziyan edeceğime, Tur Operatörleri ve Rehberlerine "Cüzii bir Nakten Hedaya" sunsak turizmin patlamasını sağlar idim...

Söz bitmez, Mevzuu derin, lakin duyar gibiyim; "Bekara Karı Boşamak Kolay" lafını...

Yeni Düzende en etkili gerçek bu ama!  

Feshane Yenikapıya taşınmadan ""bizim bürokratlar kafalarını olumlu işlere taşımalılar, Vesselam!!!

                                                                         Nevzat AKATA


Aşağıda Feshane Haberini Noktasına bile dokunmadan Yayınlıyoruz...

http://www.ordu.bel.tr/Haber/BUYUKSEHIR-FESHANEYI-FETHETTI/8876/84/7#.VVF6ghdFOuU


"ORDU TANITIM GÜNLERİ" SONA ERDİ...

Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organize edilen ve “Ordu’nun Dereleri Feshane’ye Akıyor” sloganıyla yola çıkılan, İstanbul Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi (ODÜ), 19 ilçe belediyesi, Ordu’daki meslek kurumları ile özel sektör kuruluşlarının yer aldığı “Ordu Tanıtım Günleri” sona erdi.

2.5 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisinin ardından kapanış konuşmasını yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; "İstanbul Büyükşehir Belediyemizin mehter takımına öncelikle gönülden teşekkür ederim. Bugün, İstanbul'daki Feshane etkinliklerinin sonuna gelmiş olacağız. Arkadaşlarımızın bize verdiği sayılar şuan itibariyle 2.5 milyon ziyaretçi. Bizim hedefimiz 2 milyon idi. Geçtiğimiz dönemlerle kıyaslandığında artarak ziyaretçi akını oldu. Tahmin ediyorum ki akşama kadar ziyaretçilerle birlikte hedefimiz 2.5 - 3 milyon arasındaki ziyaretçiyi buraya çekebilmek.

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak "Ordu Tanıtım Günleri" adı altında bu yıl ilk defa Feshane şenliklerine ev sahipliğini yaptık. Geçtiğimiz yıllarda derneklerimiz, federasyonlarımız yapıyordu. Buradan hem ORDEF'e hem Ordulular Birliği Hizmet Vakfı'na hem de Ordu Platformuna teşekkür ediyorum" dedi.

İSTANBUL'DA İLÇE BAZINDA ORGANİZASYON...

22843Başkan Enver Yılmaz konuşmasının devamında; "Bugün bu organizasyonları ilk defa gerçekleştiren derneklerimiz bize örnek oldular. Dün yaptığımız toplantıda onlara teşekkür ettik. Önümüzdeki yıllarda da bu türlü etkinlikleri hep onlarla güçlü bir şekilde İstanbul’daki Ordulu kardeşlerimizi tek çatı altında toplamak suretiyle yapmak istiyoruz. Çünkü çok ciddi bir nüfus yoğunluğumuz var. En son TÜİK sayıları 509 bin hemşerimizin İstanbul'da yaşadığını söylüyor. İstanbullular bir, Sivaslılar iki Ordulular üç... Bu yoğun nüfus içindeki hemşerilerimizin İstanbul'da kaybolmaması için düzenli bir şekilde bizim her ay İstanbul'a gelip bu tür organizasyonları; en azından ilçe bazında organizasyonları yapmamız lazım, düşüncemiz de odur" ifadelerini kullandı.

ORDU KABUĞUNU KIRDI...

Başkan Enver Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

Değerli kardeşlerim, Ordu artık sizin bildiğiniz Ordu değil. Sizler 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl önce buralara geldiniz ancak Ordu hakikaten kabuğunu kırdı. Ordu hakikaten hükümetimizle, iktidarımızla birlikte tek kelimeyle çağ atladı. Ulaşımıyla, hastanesiyle, üniversitesiyle... 2002 yılında 2 bin öğrenci vardı şimdi 18 bin öğrenci var. 2002 yılında yollar hep yapılacaktı, şimdi aşağı yukarı bitti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla Türkiye'de ve Avrupa'da tek, dünyada 3. tamamı deniz üzerine yapılmış havalimanın açılışını 22 Mayıs’ta inşallah gerçekleştiriyoruz. Şimdi bizim farklılığımız buradan belli oluyor. Biz ilginç bir milletiz, Ordulular olarak bizim türkülerimizde dereler yukarıya akar. Bizim karşılamalarımızda halkoyunları yan yana değil, karşı karşıyadır. Biz aksiyon bir milletiz. Biz heyecanı seven bir milletiz. Fransa'dan, Hollanda'dan, İspanya'dan mimarlar, mühendisler bizim havalimanı yapılırken " Bunu nasıl yapacaksınız, bu havalimanı olur mu" şeklinde görüş belirttiler. Türk mühendisleri ve mimarları ile tamamen Türkiye'nin organizasyonuyla yüzde yüzü yerli, hiçbir yabancı katkı olmaksızın denizi 18 metre doldurduk ve deniz seviyenin 8 metre üzerine çıktık. Tam 2500 dönüm yeni alan oluşturduk. Toplam uzunluğu 4600 metre. Dünya'nın bütün uçaklarının iniş kalkış yapabileceği prestij projenin sahibi Ordu oldu, biz olduk, yani sizler oldunuz.

THY İstanbul'dan haftanın 6 günü sefer koydu. Şu anda biletler yok satıyor. Anadolujet haftanın 5 günü hem Ankara hem de İstanbul'dan uçuş seferlerini koydu. Tahmin ediyorum Haziran ayı içerisinde de Almanya, Avusturya ve Fransa direkt uçuşlar, Ordu'daki bu güzide havalimanımızda  seferler başlamış olacak.

Bu yıl ve gelecek yıl olmak üzere 752 km sıcak asfalt yapmak suretiyle sahil yolu ve iç bağlantı yolları haricinde de artık mahallelerimizin grup yollarına kadar hep sıcak asfalt yapıyoruz. Türkiye’nin en küçük Büyükşehri Orduluyum demekten gurur duyacağınız bir memleket haline getirmek bizim görevimiz ve bu bilinçle çalışıyoruz.

BAŞKAN ENVER YILMAZ ANNELER GÜNÜ’NÜ FESHANE'DE KUTLADI...22844

Ordu Büyükşehir Belediyesi Anneler Günü için Feshane’de binlerce karanfil dağıttı. Başkan Enver Yılmaz, "Bugün son günümüz ve biz buradan ayrılacağız, şimdiye kadar buraya gelen saygıdeğer hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Buraya katılan ve bütün annelerimizin ellerinden öpüyorum ve anneler gününü kutluyorum. Onlara sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam diliyorum. Bizim inancımızda bir günde kutlanacak bir değer değildir annelik, sembolik bir anlamı vardır. Onlar bizim canımız, ciğerimiz ve yılın 365 günü bizim kalbimiz ve her şeyimizdir. Cennetin tarifinde ayakları altına koyduğu yüce makamın temsilcisi olan annelerimizin gönülden ve muhabbetle ellerinden öpüyorum. Ayrıca 4 gün boyunca bizi en güzel şekilde ağırlayan İstanbullu kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Ordu'ya her bir kardeşimizden, büyüğümüzden, küçüğümüzden selamlarınızı götüreceğiz. Ordu'yla İstanbul ayrılmaz bir bütündür" şeklinde konuşmasının ardından tüm annelere ve Feshane'ye katılan herkese karanfil dağıttı.

22845FESHANE SON GÜNÜNDE YİNE ÇOŞTURDU...

Ordu Tanıtım Günleri’nin 4. ve son gününde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi, Fatih Yaman konseri, Perşembe Anadolu İmam-Hatip Lisesi Korosunun yedi ayrı dilde söylemiş olduğu şarkılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi ve "Gece Yolcuları" müzik grubu yer aldı.

Saat 15:00'te sahneye çıkan Fatih Yaman, ziyaretçilere Türk Halk Müziği konseri verdi. Ve kapanış konserini gerçekleştiren "Gece Yolcuları" adlı müzik grubunu binlerce kişi dinledi. Konserde sahne alan sanatçılar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a, bütün katılımcılara ve ziyaretçilere teşekkürlerini sundu.

Konserlerle Ordu Tanıtım Günleri'nin son gününde sevinci ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirten ziyaretçiler, "Tüm güzellikleriyle ve eğlencesiyle doya doya 4 gün geçirdik, ancak bittiği için üzülüyoruz ve şimdiden önümüzdeki yılın şenliklerini iple çekiyoruz" şeklinde düşüncelerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.