Kurtulmuş Havaalanını İnceledi

Kurtulmuş Havaalanını İnceledi

Kurtulmuş, ”Ordu’nun, Giresun’unun yaylaları, arka kesimleri dünyanın farklı yerlerinden o muhteşem İsviçre, Cenevre gibi büyük manzaralara sahip olan yöremiz dünyanın her tarafına yakınlaşmış olacak. Dünyanın her tarafına, dünyanın her yerinden turistl

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda İncelemelerde Bulundu
 
Kurtulmuş Havaalanını İnceledi
 
22821Ordu-Giresun Havalimanı inşaatı altyapı şantiye binası önünde Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon  Komutanı  Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Emniyet Müdür Vekili Orhan Memiş, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, altyapı ve üstyapı yüklenici firmaların proje müdürlerinden havalimanı inşaatının son durumu hakkında brifing aldı.
 
Brifing sonrası pist, apron ve terminal binasında incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı  Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının son durumuyla ilgili  basın mensuplarına  bir açıklama yaptı.22822
 
“Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye’nin  dünya çapında mega projelerinden birisi. projenin  bu noktaya gelmiş olduğunu görmek onur verici. Büyük sevinç duyuyoruz. 22 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın katılımıyla burada büyük bir açılış töreni yapılacak ve Karadeniz’imiz bir büyük havalimanına daha kavuşmuş olacak. Aynı zamanda Türkiye için fevkalade bir havalimanı olacak” diyerek, konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ”Ordu-Giresun Havalimanı, dünyada hem terminal binaları, hem pisti, hem apronu  ile  denizin üzerine bütünüyle inşa edilmiş 3. Havalimanı” şeklinde konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı  Kurtulmuş, ”Türkiye’nin prestij projelerinden bir tanesi. Buradan dünyanın her yerine  rahatlıkla uçma imkanı olacak. 26 Mayıs’tan sonrada THY tarifeli uçuşlarına başlayabilecek. Hem Ordu, hem Giresun için hayırlı ve uğurlu olsun. Terminal binası yılda 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde organize  edildi. Bütün elektronik denetim mekanizmaları koyulmuş bir terminal binasına sahibiz. 22 Mayıs’ta burada da uçuşlar olacak. Vatandaşlarımız bu büyük hizmetten istifade etmiş olacaklar. Ulaşımı son derece kolaylaştıran yeni bir imkan olacak” dedi.
 
Havalimanın gelmesiyle birlikte turizm bakımından da büyük bir ayrıcalık yaşanacağını belirten Başbakan Yardımcısı  Kurtulmuş, ”Ordu’nun, Giresun’unun yaylaları, arka kesimleri dünyanın farklı yerlerinden o muhteşem İsviçre, Cenevre gibi büyük manzaralara sahip olan yöremiz dünyanın her tarafına  yakınlaşmış olacak. Dünyanın her tarafına, dünyanın her yerinden turistler çok kısa bir süre içerisinde buraya akın edecekler ve inşallah iler ki dönemlerde  oluşacak turizm hizmetleriyle birlikte gelişecek. Ordu-Giresun Havalimanının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.