23 Nisan Kutlandı

23 Nisan Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 95. yıl dönümü, Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Burada, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin

23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı'nın 95. Yıl Dönümü Kutlandı
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik  ve Çocuk Bayramı'nın 95. yıl dönümü, Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.22788
 
İlk tören, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Burada, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat  Türkkan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle  devam etti.
 
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Altınordu Merkez İlkokulu  4. Sınıf öğrencileri   Zeynep Şevval Baş, Devran Palavar, Melisa Utku  isimli öğrenciler, Okul Müdürü  Cemalettin Türk, Müdür Yardımcısı Yunus Ergin, İngilizce Öğretmeni Nilgün Kılıç ile birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.
 
Öğrenciler Vali İrfan Balkanlıoğlu’na  çiçek takdim ederken, Vali  Balkanlıoğlu ise öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlayarak, ziyaretin anısına küçük altın hediye etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Vali Balkanlıoğlu, Valilik koltuğunu Altınordu Merkez İlkokulu  4. Sınıf öğrencisi   Zeynep Şevval Baş’a devretti.
 
Temsili Vali Zeynep Şevval Baş, çocuk parklarının güvenli olmadığını, sertifikalı güvenlikçilerin yerleştirilmesi gerektitğini, ayrıca araçların kaldırımlara park edildiğini ve sürücülerin dikkatsiz olduğunu söyledi ve  İl Emniyet Müdürü’nü arayarak, gerekli düzenlemelerin yapılması talimatını verdi.
 
Temsili Vali Zeynep Şevval Baş, bazı okullarda yeterli oyun parkı ile sosyal etkinliklerin yapılacağı alanların olmadığını da belirterek  İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’dan  bilgi aldı ve sahil yolunda yürüyüş parkuru ile bisiklet yolu’nun olmadığını da  kaydetti.
 
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, 23 Nisan’ın önemini anlattı.
22789
Ordu Valiliği ve diğer kurumlarda temsili  görev üstlenmenin ardından, Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlama programına geçildi.
 
Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'ndaki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan günün anlam ve önemliyle ilgili bir konuşma yaptı.
 
“Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz” diyerek, konuşmasına başlayan Nevzat Türkkan, ”Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi yine tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek paylaşıyoruz. Sevgili çocuklarımızAydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri, Her şeyin en güzeline layık olan sizler; okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu donanım, sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın, başarmak için samimi ve gayretli olun” şeklinde konuştu.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, çocuk ve barış konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle devam etti.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı, Durugöl İlkokulu anasınıfı öğrencilerinin Ront Gösterisi, Müzikli Dans Gösterisi, Şemsiyeli Gösteri, Modern Dans Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Gürcistan Acara Bölgesinden gelen öğrencilerin Folklor Gösterisi’nin ardından  Durugöl Ortaokulu tarafından hazırlanan orotoryo gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.