Ekonomi Gazetecilerini Gezdirdik

Ekonomi Gazetecilerini Gezdirdik

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Ordu’nun bir turizm kenti olması yönünde başlattığı tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Ordu’da düzenlenen “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi” bugün başladı. Karadeniz Bölgesinde ilk defa Ordu’da gerç

Ekonomi Gazetecilerini Gezdirdik

Ekonomi Gazetecilerini Gezdirdik

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Ordu’nun bir turizm kenti olması yönünde başlattığı tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Ordu’da düzenlenen “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi” bugün başladı.

Karadeniz Bölgesinde ilk defa Ordu’da gerçekleştirilen “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne, merkezi İstanbul’da bulunan Ekonomi Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Celal TOPRAK, yönetim kurulu üyeleri, ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekonomi editörleri katıldı.22764

“Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”nin ilk günü, Boztepe’deki tesislerde düzenlenen kahvaltı programı ile başladı. “Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan gazetecilerle kahvaltı programında bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’nin önde gelen ekonomi gazetecilerini Ordu’da ağırlamaktan, misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

“Bu etkinlik, bizim Ordu’yu tanıtma projemizin bir parçasıdır” diyen Vali Balkanlıoğlu, “Ulusal gazetelerin ekonomi yazarları, ekonomi uzmanları ve ulusal televizyonların ekonomi editörlerini ilimizde ağırlıyoruz. Türkiye’de, Karadeniz Bölgesi yeni yeni turizm destinasyonuna girdi. Vatandaşlarımız da iç turizm anlamında Karadeniz gezisi yapıyorlar. Ama onların aklına ilk gelen Ordu değil maalesef. Ordu, Karadeniz’deki bütün güzelliklerin özetidir. Ordu’da her şey var. 22766Ama yeterince tanınılırlığını olmadığı için insanlar Karadeniz’i gezmeye gitmek istiyorum dediğinde ilk etapta hemen Ordu aklına gelmiyor. Biz işte bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ordu’nun güzelliklerini gazetecilerin gözüyle görüp, çalıştıkları basın-yayın organlarında işledikleri zaman Türkiye’de bir Ordu’yu görme merakı uyansın. Turizm gelişsin, halkımızın gelirleri artsın, rahat geçinsinler, göç önlensin. Bu etkinlik Ordu’nun tanıtımına katkı sağlayacaktır. Bugün burada 50’ye yakın gazeteci arkadaşlar var. Ordu’nun mümkün mertebe bu 2 günlük süre içinde Ordu’nun gezmeye, görmeye değer en önemli noktalarını kendilerine göstermeye çalışacağız. Aslında 2 günlük zaman yetersiz. Ordu’yu tam anlamıyla kavramak için en 1 aylık zaman gerekir. Ordu’yu tanıtmaya yönelik bu tür çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, Mayıs ayında Arap medyasının önde gelen kuruluşlarının temsilcilerini Ordu’ya davet ederek, Körfez ülkelerine Ordu’yu tanıtacaklarını sözlerine ekledi.

“Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”ne katılan ekonomi gazetecileri, Boztepe’deki kahvaltı programının ardından, Altınordu ilçesi Akyazı Mahallesindeki Mavi Bayrak’lı Halk Plajında incelemelerde bulundu.

Ekonomi gazetecileri daha sonra sırasıyla Altınordu ilçesi Bayadı Mahallesi sınırları içinde yer alan antik Kurul Kalesi’ni, Taşbaşı Mahallesindeki Menekşe Sokak ve eski Kiliseyi, Karaoluk Mahallesinde bulunan Çiseli Şelalesi’ni, Fatsa ilçesi Bolaman Mahallesinde bulunan Haznedaroğlu Konağı’nı, Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesinde bulunan Yason Burnu’nu ve eski Kiliseyi gezerek, incelemelerde bulundu.

Ordu’daki bazı turistik ve tarihi mekanları gezen ekonomi gazetecileri, Ordu’nun muhteşem bir doğaya, tabiata ve güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, Ordu’nun tanıtımına her türlü desteği ve katkıyı vereceklerini dile getirdiler.

“Ekonomi Gazetecileri Karadeniz Zirvesi”nin ikinci gününde, ekonomi gazetecilerine, Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Ordu’yu tanıtıcı bir sunumda bulunulacak.     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.