Konsey Yeni Binasında

Konsey Yeni Binasında

Ordu’nun tarihi ve turistik alanlarından biri olan Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan ve restorasyonu yapılan tarihi Osmanlı Konağı, Ordu Kent Konseyi’ne tahsis edildi. Tüm birimleriyle bu binaya geçen Ordu Büyü

KENT KONSEYİ YENİ BİNASINA KAVUŞTU…

Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte genel kurulunu yaparak hizmete başlayan Ordu Büyükşehir Kent Konseyi, yeni binasına kavuştu.

Ordu’nun tarihi ve turistik alanlarından biri olan Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan ve restorasyonu yapılan tarihi Osmanlı Konağı, Ordu Kent Konseyi’ne tahsis edildi. Tüm birimleriyle bu binaya geçen Ordu Büyükşehir Kent Konseyi’nin açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi. Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ile başlayan törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, İlçe Belediye Başkanları, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Genel Sekreter Yardımcıları, Ordu Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve üyeleri ile davetliler katıldı.

ATİLLA TATAR; “ORDU SEVDASI ORTAK PAYDAMIZ”

Törende bir konuşma yapan Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Ordu Kent Konseyi olarak yerel yönetim alanında etkili bir çalışma sergileyeceklerini söyledi. Tatar, “Ordu için bugüne kadar bir ok projede yer aldık, bundan sonrada yer almaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz hayallerimiz var. Bu hayal ve hedeflerimizi Ordu sevdası ortak paydasında çalışarak üreterek gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.

Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı da Ordu Kent Konseyi’nin kısa bir sürede bu kadar iyi bir yapılanma gerçekleştirmesi ve bu aşamalara gelmesini takdir ettiğini belirterek emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.

BAŞKAN ENVER YILMAZ; “YEREL ALANDA ETKİLİ BİR YAPI OLACAK”22713

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yeniden yapılandırılan Kent Konseyi’nin artık Ordu yerel alanında etkili bir yapı olacağını söyledi. Başkan Yılmaz, “Daha önce Ordu kent Konseyi vardı ama, yerel yönetimlerle bir uyum yoktu. Bunun yerine Kent Konseyi’nin söylediğinin tersini yapan bir yönetim, Kent Konseyi’nin fikirlerini almak yerine o fikir ve görüşleri öteleyen bir yapı vardı. Şu anda Ordu Kent Konseyimiz ilimizin tüm katmanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ve katmanlarını barındırdığı gibi inşallah ilçelerimizde de kurumsallaşacaktır. Perşembe ve Ünye Kent Konseylerimiz kurumsallaşmalarını tamamladı ve aktif bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu alan ve bu mekan inanıyorum ki Kent Konseyimiz vasıtasıyla Ordu’nun sosyal ve sivil hayatına çok olumlu katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve davetliler, Kent Konseyi binasının açılış kurdelesini kesti. Davetlilere verilen ikramın ardından açılış programı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.