Çambaşına "Serander Ev"ler

Çambaşına "Serander Ev"ler

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na tatil köyü kurulması için çalışma başlattı. DOKA'nın da desteğiyle, Çambaşı Merkez’de uygulanacak projede, 50 serender tatil evi, 2 adet çok amaçlı konferans salonu ve bir adet 1. sınıf restaur

Çambaşına "Serander Ev"ler Yapılacak22639
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi,  2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na tatil köyü kurulması için çalışma başlattı. DOKA'nın da desteğiyle, Çambaşı Merkez’de uygulanacak projede, 50 serender tatil evi, 2 adet çok amaçlı konferans salonu ve bir adet 1. sınıf restaurant yer alacak. Ayrıca proje tamamlandığında spor kulüplerine ve eğitim amaçlı çalıştaylara da ev sahipliği yapabilecek.
 
ORDU'NUN TURİZMİNE DEĞER KATACAK...
 
Çambaşı Yaylası'na yapılacak Serender Tatil Köyü Projesi ile ilgili Ordu Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda proje uzmanlarından bilgi alan Başkan YILMAZ, projenin Ordu turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Başkan YILMAZ, "Projenin mimari, statik, teknik altyapı projeleri Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanacak. Ordu Valiliğimiz projenin yazılımını gerçekleştirecek. Ordu ilimiz coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası turizm pazarlarına açılımı kolay olan ve sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından oldukça zengin olan bir bölge. Biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynaklar açısından oldukça zengin olan bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu Türkiye Turizm 2023 Stratejisi’nde yayla koridoru olarak gösterilmiştir. Samsun’dan Hopa’ya kadar olan alanda yayla turizminin geliştirilmesi ve alternatif turizm türleri ile birleştirilerek turistler için daha cazip hale getirilmesi öneriliyor" diye konuştu.
 
SPOR KULÜPLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEK...
 
"Çambaşı Serender Tatil Köyü Projesi, ilimizin bacasız ağır sanayisinin gelişmesine yönelik en isabetli yatırım olacaktır" diyen Başkan YILMAZ, " Sağlık turizminin gelişmesinde önemli bir yere sahip olacak ve bu pastadan ilimiz de pay alacak. Büyük spor kulüplerinin, bölgede konaklama imkanı olacak ve yeni tesis alanların yapılmasına öncülük edecektir. Turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması ile bölgesel istihdamın artması sağlanacak. Ülke genelinde düzenlenecek eğitim, çalıştay ve konferans ile kamp çalışmalarına ev sahipliği yapacak" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.