112' den;"Ambulans Geç Gelmedi"

112' den;"Ambulans Geç Gelmedi"

Saat: 20:48'de ismi olmayan vatandaş” 2 yaşında çocuğun boğularak elimizde vefat etmiştir.” deyip ambulans talebi olmuştur. Ekip saat 20:56 olay yerinden ayrılıp 20:58'de diğer vaka ile buluşmuştur.


112 yada Ambulanslar 

Ambulanslar Tüm Dünyada yaşama tutunmanın araçlarıdır.

Zaman zaman Bu araçlarla ilgili Somut durum/ somut Yakınmalarımızı seslendirmek görevimiz diye kalemede almışızdır!.

Karayolunda Bisikletimle yada Arabamızla seyir halinde iken Ambulansların Siren ve Lambalarına bakıp üzüldüğümüz çok olmuştur. 

İçinde Yaşama umudu taşıyan bu araçlara Sessiz bir saygı ve üstünüğü hep teslim etmişimdir. 

Bazen, Gece yarısı -Bizce-  gereksiz çaldıkları Sirenler yüzünden Cadde kıyısındaki evlerimizde "yüreği yarılan" çocuk ve yaşlılarımızın yakınmalarınıda seslendirdik. Seslendireceğiz de!

Ama, İnsaf Yahu!?

"Pazardan 5 kiloluk paketi" arabaya- eve taşımadığı için aile üyesi ile kavga eden 112 deki o gencecik çocukların bizim yaşamımız için 55 -105 kiloluk külçeleşmiş vucudu sanki Kuştüğü yastık gibi kaldırmaya çalıştıklarına hem bizzat şahit olmuşumdur, hem de Sevgili Umut Verdi' den  çok dinlemişimdir...

Sağlık Müdürlüğünden düşen  E-Maili okuyunca, birkez daha Umut'un sözleri ve çabası aklıma düştü...

O nedenle de  112 ile ilgili haber yaparken "20 yaşında 112 Ambulansa binip, 30 yaşına geldiğinde, 100 yaşında gibi Külçeleşen " O Çocuklara haksızlık yapmamamız ve üzmememiz gerekir!..

Medyada Haberin okunulabilmesi için Manşete atılacak Harfler bazen 112 deki Çocukların Beynini oyan Mızrak olmamalıdır !...

 Not; Tabiki ilgililer soruşturmayı Adil bir biçimde Kruma kaygısı olmadan takip etmeliler ve sonucu ayrıca bir daha paylaşmalılar...

                                                                                         Nevzat AKATA


Sağlık Müdürlüğü Açıklaması aşağıda


 

112' den;"Ambulans Geç Gelmedi"

 

İlimizde ve Ulusal Medyada  “Patlamış  Mısır Öldürdü”, “Nefes Borusuna Mısır kaçtı Ambulans da gelmeyince” vb.  başlıklar ile Ordu’nun Çatalpınar ilçesinde yaşayan   2 yaşındaki  Y. E. N.’nin ölümü ile ilgili habere yer verilmiştir. Haberlerde ailenin “Ambulansın geç geldiğini” öne sürdüğü bildirilmektedir. Konuyla ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü’nce inceleme başlatılmıştır.

   

Ordu İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından 24.01.2015 tarihinde Çatalpınar İlçesinde çağrı düşen vakalar hakkında Bilgi Notu düzenlenmiştir. Başhekimlikten alınan bilgiye göre;

 

1. Vaka: Çatalpınar Merkez İlköğretim okulu yanındaki cenaze evinde 18 yaş kadın Konversiyon Bozuklukları geçiren hastaile ilgili saat 20.44 de çağrı gelmiş. Komuta Kontrol Merkezi’nce saat 20.46 vaka verilmiştir. Saat:20.47 de hareket edilmiş, hasta ile  buluşma: 20:50 de olmuştur. Olay yerinden ayrılış saat 20.56’da ’gerçekleşmiştir.

 

2. Vaka: Y. E. V. 2 yaş erkek hasta yabancı cisim aspirasyonu, boğulma  Yer: Ordu Çatalpınar İlçesi Keçili Köyü 

Çatalpınar Keçili Köyünden araçla karşılanan vaka Çağrı saati: 20:48, Vaka Veriş: 20:50’dir. Saat 20:56’da hareket edilmiş, Buluşma: 20:58’ de gerçekleşmiştir. Olay Yeri Ayrılış saati: 21:08’dir. Hastane Varış saat 21:28 olup hasta Medi-Tech Hastanesine nakil edilmiştir.

 

     Saat 20:44' de Çatalpınar Merkez İlköğretim okulu yanında cenaze evinde vatandaşın bayıldığı için ambulans talebi olmuştur. Ekip 20:50'de olay yerine varmıştır.

Saat: 20:48'de ismi olmayan vatandaş” 2 yaşında çocuğun boğularak elimizde vefat etmiştir.” Açıklaması ile ambulans talebi olmuştur. Çatalpınar'daki ekip vakada olduğu için kendi araçları ile yaklaştırma yapmaları söylenmiştir. Aynı anda cenaze evinde vakada bulunan ekibe ivedilikle oradaki hastaya müdahale edip çıkış yapmaları söylenmiştir.  Ekip saat 20:56 olay yerinden ayrılıp 20:58'de diğer vaka ile buluşmuştur. 

 

Ekipten edinilen bilgiye göre: “Vaka ile buluştuğumuzda nabız solunum yok,  çocuk siyonize idi, direk ambulansa alınarak müdahaleye başlandı. Hasta entübe edildi. Ancak hiçbir şekilde çocukta Kalp atımı oluşmamış ve hasta geri dönmemiştir. Ambulansta müdahaleye devam edilerek saat 21.28’de Fatsa Medi-Tech Hastanesine ulaşılmış ve hastanede de gerekli müdahaleler yapılmış ancak hastanın geri dönmesi sağlanamamıştır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.