Suda Bir İlk; Sıvı Klor Uygulanıyor

Suda Bir İlk; Sıvı Klor Uygulanıyor

klor gazı tehlikeli bir gaz olduğundan kullanımı yüksek risk taşımaktadır. Herhangi bir sebeple gaz kaçağı yaşandığında 5 km² ‘lik alanı etkilemekte; boğucu, zehirleyici ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Suda Bir İlk; Sıvı Klor Uygulanıyor

Suyun dezenfeksiyon işleminde gaz klor en yaygın kullanılan klor çeşididir.OSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı İçme suyu Arıtma Tesisleri ve içme suyu terfi merkezlerinde, suyun dezenfeksiyonunda kullanılan gaz klor(elementer klor) üniteleri yerine sıvı klor üniteleri kuruldu. 

22597

Basınçlı tanklarda sıvılaştırılmış gaz halinde taşınırlar ve depolanırlar. Arıtma tesislerinde genelde ortalama 50 ve 75 kilogramlık klor tankları kullanılır. Çok büyük çaplı arıtma tesislerinde kullanılmak üzere 1 tonluk klor tankları da üretilmektedir.


Gaz klor, klor formları içinde en ucuz olanı, raf ömrünün uzun olması avantaj olarak gözükse de, klor gazı tehlikeli bir gaz olduğundan kullanımı yüksek risk taşımaktadır. Herhangi bir sebeple gaz kaçağı yaşandığında 5 km² ‘lik alanı etkilemekte; boğucu, zehirleyici ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Ordu’da 29 İçme suyu Arıtma Tesisinin gaz klor üniteleri, sıvı klor üniteleri ile değiştirildi.

Gaz klordan sıvı klora geçilen ünitelerdeki boş klor tüpleri alınarak, nötralizasyona tabi tutuldu.
Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olarak halkımıza sağlıklı, kaliteli ve güvenilir su sunabilmek için tesislerimizde iyileştirme çalışmaları devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.