İlk Standart Otogar Açıldı

İlk Standart Otogar Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ünye Otogarı bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu genelinde standartlara uygun olarak yapılan ilk terminal Ünye terminalimizdir


İlk Standart Otogar Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ünye Otogarı bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Ordu genelinde standartlara uygun olarak yapılan ilk terminal Ünye terminalimizdir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DEĞİŞİMİ SÜRDÜRÜYOR…

Başkan Enver Yılmaz ve davetliler tarafından kesilen kurdele sonrasında hizmete giren Otogar, görünüm ve kullanım alanları ile Karadeniz Bölgesi’nde, Bakanlık tarafından uygunluk belgesi alan ilk otogar olarak dikkat çekiyor.

Açılış törenine; Başkan Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İkizce Belediye Başkanı Bahri Söğüt, Ünye eski Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu Barosu eski başkanı Oktay Çanak, Genel Sekreter Yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, Meslek Odalarının Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, şube müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Yapımına 2012 yılında başlanan ve Ordu Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile gerek yer üstü, gerek yer altı zemin açısından gerekli tüm izinleri ve uygunluğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından onaylanarak inşaatı tamamlanan Ünye Şehirlerarası Otobüs Terminalinin açılış töreninde ilk konuşmayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar yaptı.

AHMET ÇAMYAR; “BAŞKANIMIZ ENVER YILMAZ’A ÜNYELİLER ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM…”

Başkan Ahmet Çamyar konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a teşekkür ederken şunları söyledi; 22592“Türkiye 2002 yılından bu zamana kadar baktığımızda, özellikle bölünmüş yol hususunda dev adımlar gerçekleştirdi. Yolları bölüp, kalpleri birleştiren Cumhurbaşkanımıza ve bize bu hizmet fırsatını veren Ak Partimize, Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ülkemiz bir noktadan bir noktaya geldi. Terminaller bu ulaşım ağının buluşma noktalarıdır. Çoğu zamanda sevenlerin bir araya geldiği, sevenlerin kavuştuğu noktadır. Bugünde Ünyemiz de hep beraber Ünyemizi seven, Ordumuzu seven tüm dostların bir arada buluşma noktasıyız. Buranın özellikle 1984-1985 yıllarından itibaren hizmete alınmaya çalışıldığı, ama bir türlü faaliyetin gerçekleşemediğini ifade etmek istiyorum. Bu zamana kadar buranın yapılması noktasında emek sarf eden bizden önceki dönem belediye başkanlarımıza tüm Ünye halkı olarak teşekkür ediyorum. Esasen buranın hizmete alınıp bugün faal hale getirilip özellikle çevre yolunun açılmasından sonra şehir merkezinde ki otobüslerin trafik yoğunluğunun azaltılması doğrultusunda önemli bir adımı hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a Ünye adına çok teşekkür ediyorum. “

BAŞKAN YILMAZ’DAN HER İKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR…

Başkan Enver Yılmaz ise konuşmasında Ünye terminalinin Ordu genelinde, 22593standartlara uygun olarak yapılan ilk terminal olduğunu belirterek, “Bu terminalin oluşturulmasında, açılış aşamasına gelinceye kadarki süreci en güzel şekilde yöneten ve Büyükşehir Ordumuza bir otobüs terminali kazandıran Ak Parti’mizin Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu’na teşekkür ediyorum. Şu andaki Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a Büyükşehir olmamızdan sonra terminal binasını hazır hale getirebilmemiz için bizim ekiplerimizle beraber çevre peyzaj düzenlemesi dâhil yapılması gereken bütün çalışmaları uyumlu bir şekilde yürüten ve hizmete açılma töreni için gösterdiği gayretlerden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNYE TERMİNALİ BÖLGEDE STANDARTLARDA UYGUN İLK TERMİNAL…

Başkan Yılmaz konuşmasının devamında şunları kaydetti: “İşin gözükmeyen ve zor kısmını bitirdikten sonra yaklaşık 1.5 aydır fiili olarak hizmet gören terminalimizi, bizler hem hemşerilerimize terminalin açılacağının duyurulması hem de hizmetimizin bir göstergesi olarak açılışını yapmak istedik. Ordu genelinde standartlara uygun olarak yapılan ilk terminal Ünye terminalimiz. Büyükşehir olduktan sonra işletme mantığını tek elde yöneten artık kuralı ve kaidesi şoför esnafımızı mağdur etmeyecek mahiyette tüm otobüslerimizi Ünye’nin bu güzel mekânımıza girişini sağlayacak. Buradaki terminal ilk etapta Fatsa’ya ikinci etapta da Altınordu ilçelerimize yapmayı planladığımız terminal ve hizmetlerinin işleyiş takvimlerine örnek olacaktır. Ünye yine üzerine düşeni yaptı. Ünye yine ilk olmayı başardı. Ünye gerek terminali, gerek işletmelerindeki profesyonelliğiyle bunu daha önceleri de başarmıştı.”

TOPLAM 1000 KİLOMETRELİK YOL YAPIYORUZ…

Başkan Yılmaz Ordu genelinde sürdürülen yol çalışmaları konusunda da bilgi verirken şu açıklamaları yaptı; “Çevre yolumuzun açılmasının ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz. Yaz döneminde 15- 20 günlük bir kapalılık oldu, bu kapalılık süresi içerisinde Ünyeli kardeşlerimiz, hemşerilerimiz çevre yolunun önemini bir kat daha anlamış oldu. Bu çevre yolu hem Orduya hem de Ünye’ye vizyon kattı, vitrin kattı. Aynı zamanda Altınordu ilçemizdeki 26 km.’lik yolun 13 km.si tünel olan çevre yolumuzun da yaz döneminde bir bölümünün açılması konusunda hükümetimize ve kara yollarımıza yoğun talepte bulundum. Yol medeniyet, yol ulaşım hizmetin en önemli göstergelerinden bir tanesi bu yollar. En büyük yol ihalesini gerçekleştirdik. 752 km ihale ile gerçekleştirdik. 300 km. sini kendi bünyemizde biz yapıyoruz. Böylece toplam 1000 km. Yani Ordu’dan Edirne’ye kadar olan güzergahın tamamını sıcak asfalt ile kaplayacağız. Bu çerçevede müteahhit firma başladı. Yer teslimleri başladı. Allah izin verirse nisan ayından itibaren tam 650 ile 800 arasındaki bir personel Ordumuzun grup yollarını, mahalle yollarını ve ilçe belediye başkanlarımız ile belirlediğimiz bütün yollarımızı iki yıllık süre içerisinde sıcak asfalt ile tamamlamış olacağız.”

Konuşmaların ardından Başkan Enver Yılmaz ve davetliler tarafından kurdele kesilerek terminal resmen hizmet açılmış oldu.

ŞEHİR İÇİNE GİRİŞLER YASAK…

Terminalin hizmete girmesi ile birlikte Trabzon-Ordu istikametinden ve Samsun istikametinden gelen şehirlerarası (31 koltuk ve altı hariç) otobüslerin Ünye Şehir Merkezine girmeden çevre yolunu kullanmalarının sağlanması için kısa bir süre önce Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) yetki verilmişti. Bu yetki kapsamında şehirlerarası otobüsler artık Ünye şehir merkezine giremiyor. Bu sayede Ünye Devlet Sahil Yolu rahatlarken, Otobüsler şehir içine girmeden direkt olarak çevre yolundan gidiş-gelişleri sağlanıyor.

Otogarda 18 adet bilet satış ofisi, kafeterya ve sosyal hizmet alanları yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum