Yılmaz'dan Türkmen'e 2. Ders

Yılmaz'dan Türkmen'e 2. Ders

Ben Orduspor yöneticisi değilim, şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Belediye başkanlığı, Orduspor yöneticilerinin yapacağı işleri yapmak değildir. Burada herkes görev ve sorumluluğu çerçevesinde hareket etmelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz nası

Yılmaz'dan,Türkmen'e 2. Ders


ORDUSPOR YÖNETİCİSİ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYIM

"... Her zaman aynı şeyi söylüyorum. Ben Orduspor yöneticisi değilim, şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Belediye başkanlığı, Orduspor yöneticilerinin yapacağı işleri yapmak değildir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz nasıl ki dışarıdan yönetilmelere boyun eğmiyorsak Orduspor'un da bu konuda daha şeffaf olması şehirle barışık olması lazım.

TÜRKMEN'İN AÇIKLAMALARINI YADIRGADIM…

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orduspor'a verdikleri tüm sözleri yerine getirdiklerini söyledi.  Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen'in bir gazeteye yaptığı açıklamaları yadırgadığını belirten Başkan Yılmaz, Orduspor'un kendisi için çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kanal 52'de canlı yayınlanan 'Futbol Ateşi' adlı programa telefonla bağlandı.
 
NEDİM TÜRKMEN'LE SORUNUM YOK
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptığı açıklamada “Nedim başkanla bizim sorunumuz yok. Nedim Başkan bana mesaj attı, açıklamış olduğu bir takım beyanları var. Benim resmi açıklamamı dikkatli bir şekilde incelediğinizde Spor Toto'yu Orduspor'a sponsor yaptım diyorum. Bizim açıklamamızda ben verdim demiyorum, biz aracılık yaptık diyoruz” dedi.
 
FİKRET YILMAZ' I NEDİM TÜRKMEN GETİRDİ
 
Orduspor eski Teknik Direktörü Fikret Yılmaz'ın Orduspor'a gelmesinde herhangi bir müdahillerinin olmadığını belirten Başkan Yılmaz, “Fikret Yılmaz'ı Orduspor'a ben getirmedim. Fikret Yılmaz'ı Orduspor'a Nedim Türkmen getirdi. Fikret Yılmaz'ı kulüp başkanı getirdi. Bizim haricimizdeki bir görüşmenin faturasını siyasi sorumluluğunu bize yüklemek doğru ve ahlaki değil. Bu eksik bilgi. Nedim beyi aradığınızda bunu teyit edecektir, olayın hiçbir yerinde yokuz. Olayın muhatabı biz değiliz” diye konuştu.
 
PARA SİYASETÇİ OLMADAN GELİYORSA, ÖDEME TAKVİMİ NE?
 
Orduspor'a verdikleri sponsor sözünün üçünü yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Sponsorluk ve ödenecek paralarla ilgili, Nedim Türkmen, Adem Türkmen ve başkalarıyla görüşmemiz oldu. 4 sponsorluk konusunda destek olacağımızı söyledik. Bunun üçünü gerçekleştirdik. Bu üç sponsorluk ve büyükşehirle birlikte bu güne kadar sağlanan destek 4 milyon lira. Madem bu para siyasetçi olmadan gelebiliyordu ise neden bir takvim oluştu” ifadelerini kullandı.
 
OTOBÜSLE İLGİLİ SPEKÜLASYONLARA CEVAP VERDİ
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Orduspor'a kiraladığı otobüs ile ilgili yapılan spekülasyonlara da değinen Başkan Yılmaz, “Otobüsü Antalya'ya Orduspor'un resmi dilekçesi var diye gönderdik. Orduspor'un resmi yazısıyla Ordu'ya geldi, Orduspor'un resmi yazısıyla yeniden Antalya'ya gönderdik Otobüsü Antalya'ya çağıranda, gönderende, tekrar çağıranda kulüptür. Orduspor şu anda Antalya kampında futbolcularımızın emrindedir. Dilekçeyle bunların hepsinin yazılı evrakları var” dedi.
 
17 ÇALIŞANIN MAAŞI BİZİM GİRİŞİMLERİMİZLE ÖDENİYOR
 
Orduspor'un her konuda yanında olduklarını ifade eden Başkan Yılmaz, “Orduspor'un yeni stadı için 100 milyon TL'lik kaynak ayrıldı. Karar Resmi Gazetede yayımlandı. Bunun dışında Başkan Nedim Türkmen'in kulüpte çalışanlarla ilgili yaptığı açıklamaya değinirsek, 17 çalışanın sigortası ve maaşı İŞKUR üzerinden bizim yaptığımız organizasyonla ödeniyor. Ortada sıkıntı var, kongre neden yapılmadığı ile ilgili soru var. Kendisinin Yunanistan'da olduğunu bir başka tarihde kongre yapılabileceğini söyledi. Ben de il dışındaydım. Sorduğumda ileriki bir tarihte yapacaklarını söyledi” şeklinde konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz açıklamalarını şöyle sürdürdü;
 
TÜRKMEN'İN AÇIKLAMASINI YADIRGADIM
 
Orduspor Kulüp başkanıyla herhangi bir sorunumuz olmadı. Bugünkü gazeteye yaptığı açıklamayı yadırgadım. Bu şehirde sporu yönetenlerin en son karşısına almayı planladığı büyükşehir belediye başkanıdır. Orduspor söz konusu olduğunda biz duygusalız, hep Orduspor lehine yorum yaptık. Orduspor bizim sevdamız. Biz Orduspor'un antrenmanlarını dahi izleyen ve bu perişan durumundan kurtulması için mücadele eden birisiyim.
 
ORDUSPOR YÖNETİCİSİ DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYIM
 
Her zaman aynı şeyi söylüyorum. Ben Orduspor yöneticisi değilim, şehrin Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Belediye başkanlığı, Orduspor yöneticilerinin yapacağı işleri yapmak değildir. Burada herkes görev ve sorumluluğu çerçevesinde hareket etmelidir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz nasıl ki dışarıdan yönetilmelere boyun eğmiyorsak Orduspor'un da bu konuda daha şeffaf olması şehirle barışık olması lazım.
 
18 MİLYON VEREBİLEN VARSA YARIN KULÜBÜN ANAHTARINI TÜRKMEN'DEN ALSIN
 
Kulübün ekonomik yapısıyla ilgili karar verilebilecek bazı olaylar var, bazılarında ise yok. Orduspor Kulüp Başkanlığı işi gücü olmayan arkadaşlar açısından siyasi reytingi çok yüksek bir yer olabilir. Şu anda tahtasının kapalı olması dahil olmak üzere, Nedim Türkmen'in kefalet koyduğu 18 milyon TL'lik factoring şirketine borç var.
Bu borçta Başkanın tecrübesini, bilgi birikimini ortaya koymak suretiyle yapılandırdığı borç miktarı. Orduspor başkanlığına yarın itibariyle gelin dediğimizde, bu borç yükünü ve sorumluluğunu üzerine alacak birisi olmalı.
Orduspor'un 8 yıl boyunca aldığı para factoring şirketine borçlu.
Ben bu parayı ödemeye hazırım.
18 milyon TL'yi factoringe vermeye varım diyen varsa, yarın kulübün anahtarını gelsin Nedim Türkmen'den alsın.
 
YÖNETİM FUTBOLCU ÖDEMELERİYLE İLGİLİ YARDIM İSTEMEDİ
 
12 futbolcuya ödenecek, 1.2 milyon lirayla ilgili tarafıma sunulan hiçbir bilgi yok. Sadece Antalya'ya giderken, gazetelerden okuduğum, önce 5 milyon, sonra 4 milyon, sonra 3 milyon ve en sonunda 200 bin liraya kadar düşen bir paradır.
 
TÜRKMEN'İN AÇIKLAMALARI İLGİNÇ
 
Benim Nedim Türkmen'e veya yönetime kızgınlığım yok. Nedim Türkmen'in açıklamalarını ilginç buldum, şaşırdım. Bu açıklamalar değişken açıklamalar olabilir. Orduspor'un düşüp düşmediği ile ilgili 18 maç var 54 puan daha var. Ziya hoca tecrübeli hoca. Bizim Ziya hocayla yaptığımız konuşmalar vardı. İkinci döneme ilişkin vereceğimiz destekler vardı. Süreci öyle bir noktaya getirdi ki arkadaşlar sanki bir ayrışma oldu. Öyle bir şey yok. Biz Orduspor'un Antalya'dan dönüp, maçlarını tek tek oynayıp, şehri yeniden sevindirmesini bekliyoruz. Puan durumumuz çok kötü fakat bazı konuların da şehirle paylaşılması lazım. Şehir insanının sürece katkı vermesi lazım. Biz kombine satışıyla ilgili şehri göreve davet ettik. Bugün Orduspor'un maçlarını 400 kişi izliyor. Dün Fatsa Belediyespor - Güzelordu karşılaşmasında 4 bin kişi varmış. Orduspor'un taraftarı neden maça gelmiyor tartışması yapmak yerine birilerini günah keçisi yapıp, hesap sorma sorumluluğu ve yükümlülüğünü de gözden geçirmelerini lazım.
 
DURUP DURURKEN Mİ SPONSOR OLDULAR
 
Nedim Türkmen'in bağrı yanıktır. Parasını vermiştir. Ben çok cüz-i bir oranda şahsi paramı verdim. Siyasetçinin şahsi parası olmaz. Ben maaşımla geçinen 15 yıldır milletvekili ve belediye başkanlığı döneminde maaşla çalışmış kişiyim. Bir milletvekili veya bakan cebinden milyonları çıkarıp veriyorsa o zaman 'Eyvah' demek lazım. Bizim milletvekili olarak, belediye başkanı olarak şahsi paramız olmaz, itibarımız olur, sözümüz olur. Ben Sagra'ya bir telefonla 1.5 milyon TL'lik sponsorluk anlaşması yaptırdım.
Sagra yöneticileri gelse bana; “Siz benim 1.5 milyon TL'mi aldığınızdan bu yana 13 maçta bir maç kazanamadınız. Benim markamı rezil ettiniz” dese.. bu işin sorumluluğu Enver Yılmaz'da değil mi?
Sagra, Nurol, Anemon, Yedaş durup dururken mi sponsor oldu?
4 milyon TL para nereden geldi. Parayı veren veya aracı olanlara teşekkür edilmesi gerekirken 4'mü verildi 2'mi verildi gibi konuları tartışmak yersiz.
 
5 LİRA VERMEYENLER SOSYAL MEDYADA YAYGARA ÇIKARTIYOR
 
Orduspor'a vatandaşında sahip çıkması gerekiyor.
Kombine bilet satışında vatandaşımızdan destek istedik.
Kimse sahip çıkmadı. Büyükşehir Belediyesi olarak 100 milyon liralık stad yapıyoruz. Amatör spor kulüplerine destek veriyoruz.
19 ilçeye spor salonları yapıyoruz.
Büyükşehir belediye başkanı olarak, şahsi olmasa da dolayısıyla bir futbol kulübüne en fazla nakit akışı sağlayan belediye başkanı da benim.
Cebindeki 5 lirayı vermemişken, konuşan arkadaşlar ve stada nasıl bedava girerim hesabı yapan arkadaşların da kendine çeki düzen vermesi lazım.
 
OTOPARKALARI YASAL OLARAK BÜYÜKŞEHİR İŞLETECEK
 
Son olarak otoparklarla ilgili kamuoyunda, “Orduspor’un otoparkı elinden alındı” şeklinde söylemlere de açıklama getiren Başkan Enver Yılmaz, “Otoparkların tamamını ORBEL'in işleteceğine geçti. Biz bundan 8 ay önce otoparkları büyükşehir belediyesi bünyesinde işleteceğimizi söylemiştik. Bu yeni bir olay değil. Hatta o gün yönetim kuruluna bunu ilettiğimde bana, ‘Çok iyi düşünmüşsünüz başkanım’ dediler. Bizim Orduspor'un otoparkını almak gibi bir derdimiz yok. Kanunen Ordu'daki tüm otoparkları büyükşehir belediyesi işletecek” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum